Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Appeltjes in de oven met Toffeesaus


Appeltjes in de oven met Toffeesaus

Oorspronkelijk is dit recept voor onder de grill.
Maar het lijkt mij erg zwart worden als je het 3 kwartier onder een grill moet zetten.
Dus ik heb het veranderd en gebakken in de oven net als crumble.
En daar lijkt het ook op met de knapperige topping.
In het recept word om appeltaart kruiden gevraagd.
Het stond er niet bij maar heel simpel zelf te maken.
2 theelepels kaneelpoeder.
1 theelepel nootmuskaat (gemalen).
1/3 theelepel gemberpoeder (djahé)
En kind kan de was doen en eten......

Ingrëdienten:

7 cups appels (geschild en in dunne schijfjes)
1/3 cup suiker 
1 eetlepel maizena 
1 eetlepel citroensap 
1 theelepel appeltaart kruiden 
1/4theelepel zout  
1/2 havermout  
1/2 cup bruine suiker (aangedrukt)
1/4 cup bloem 
1/4 cup boter
 Toffee Saus 
 IJs (optional) 

Bereiden.

Warm de oven voor op 160 graden celsius.
Doe in een kom de appels, suiker, maizena,citroensap, appeltaartkruiden en zout.
Hussel alles door elkaar.
Doe het mengsel in ovenschaal.
Meng in een andere kom de havermout, bruine suiker en bloem
Snij de boter in kleine stukjes en werk het door het havermout mengsel
Er moeten een soiort kruimels ontstaan.
Strooi dit over de appels in de ovenschaal en zet het in de oven.
Na 30 minuten even testen of de appels al bubbelen.
Anders nog even in de oven laten staan.
Word de bovenkant te bruin dek dan even af met aluminium folie.

Toffee Saus

Ingredienten:

1 cup bruine suiker (aangedrukt)
1/2 cup slagroom
1/2 cup bruin bier
1 eetlepel stroop
2 eetlepels water

Bereiden:

Doe alle ingredienten in een pan.
Breng aan de kook en zet het vuur dan laag.
Roer goed zodat het niet aanbrand
Laat de saus indikken tot een gebonden saus.
Laat afkoelen en serveer bij de appelcrisp

Bron: BHG

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten