Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Jeanne`s Pompoensoep


Jeanne`s Pompoensoep

Met Halloween om de hoek en allerlei pompoenen in de winkels krijg je er weer zin in.
Pompoenrecepten... 
Soep is toch wel 1 van de bekendste recepten met pompoen.
Pompoensoep is vaak erg flauw. (vind ik) 
Maar met kruiden kun je veel.
Pittig gekruid en met Bleu cheese of geitenkaas erover gestrooid is het echt lekker,
Deze soep maak ik meestal als ik pompoensoep maak,
Je kunt naar eigen smaak meer of minder kruiden toevoegen.



Ingredi├źnten:

3 pond pompoen (schoongemaakt en in blokjes)
Courgette (ca. 1 pond in blokjes)
Winterwortel (geschild en in blokjes)
1/2 preitje (schoongemaakt en in ringetjes)
2 liter kippenbouillon
2 knoflookteentjes (geperst)
1klein rood uitje (gesnipperd)
Scheutje olijfolie
2 theelepel komijnpoeder
2 theelepel korianderpoeder
1 theelepel kerriepoeder
1 gedroogd rood pepertje (fijn gehakt)
enige takjes peterselie.
peper & zout.

Voor het serveren:
Creme fraiche
Geitenkaas of Bleu Cheese
Walnoten
Geroosterde pompoenpitjes
Verkruimelde gebakken bacon
Fijn gehakte peterselie

Bereiden:

Doe de olie in een grote pan, voeg de ui en knoflook toe
Laat even aanfruiten
Doe de peper, komijn en korianderpoeder erbij en fruit dit even mee.
Voeg de gesneden groente`s toe en hussel alles om.
Giet de bouillon op het groentemengsel.
Breng aan de kook en laat sudderen tot de groente`s gaar zijn.
Draai door de zeef of pureer het mengsel met de staafmixer of keukenmachine.
Laat de soep weer heet worden en breng op smaak met peper en zout.
Giet in grote soepkommen en schep er een lepel creme fraiche over en wat verkruimelde geitenkaas of bleu cheese.
Verkruimel er nog walnoten en/of gebakken bacon over.

Tip:
Wil je een vegetarische versie neem dan groentebouillon.
Je kunt de soep gevulder maken door er kleine blokjes gerookte kipfilet aan toe te voegen met knoflook croutons.
                                                                                

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten