Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Makreelsalade met Pancetta


Salade met Gerookte Makreel en Pancetta

Heerlijk...Makreel,
Je kunt met makreel zoveel,
Toen ik dit recept zag van Jeroen op t.v. kreeg ik gelijk trek.
Op zich al een heerlijk gerecht, maar je kunt zelf ook nog van alles erbij doen.
Wat dacht je van croutons erover strooien en een tomaatje, kappertjes.
Zelfs koude gekookte krieltjes erdoor is lekker.


Ingredi├źnten voor de Cocktailsaus:

2 eetlepels mayonaise 
2 eetlepels yoghurt (natuur)
1 eetlepel ketchup 
1 dopje whisky 
1 koffielepel mierikswortel (naar smaak)
enkele druppels tabasco 
zout 

De Salade:

1 gerookte makreel 
4 dikke sneetjes pancetta (Italiaans gerold spek)
4 eieren (hard gekookt)
1 kropsla 
1/2 sjalot 
3 takjes dragon 
1/4 bosje bieslook 
scheutje olijfolie 
peper 
bruin brood
(boter)

Bereiding:

De Cocktailsaus

Neem een mengschaal en doe hierin de mayonaise, de ongezoete yoghurt en een toef ketchup.
 Roer en geef de cocktailsaus karakter met een dopje whisky, enkele druppels tabasco en een lepeltje mierikswortelpasta. 
Voeg een snuifje zout toe, proef en beslis of de smaken in balans zijn.
zet de saus koel weg tot gebruik. 

De Salade:

Pluk de bladeren van de kropsla los en spoel ze in ruim water. 
Laat de bladgroente uitlekken en bedek een grote serveerschaal met de knapperige blaadjes. 
Neem de gerookte makreel en maak de vis schoon 
Breek de vis in hapklare stukken en verdeel ze bovenop de kropsla.
Verwijder de graatjes (gebruik desnoods een pincet. 
Snij de dikke sneetjes pancetta in reepjes van een halve centimeter breed.
Verhit een pan op een stevig vuur, doe er een scheutje olijfolie in en bak de ‘lardons’ van Italiaans spek goudbruin en krokant. 
Zet het vuur tijdig wat zachter.
Strooi de spekjes op een vel keukenpapier, of giet ze in een zeef en laat ze uitlekken.
Pel de afgekoelde eieren en snij ze in gelijke helften. 
Duimen dat de dooier nog smeu├»g is! 
Verdeel de halve eitjes over de schotel en strooi peper van de molen over de salade. 
Spoel de verse kruiden en pluk de blaadjes van de dragon. 
Snij de bieslookpijpjes grof en strooi ze samen met de dragonblaadjes over de salade. 
 Pel een sjalot en snipper het deel dat je nodig hebt zo fijn mogelijk.
 Strooi de snippers sjalot over de salade en lepel er vervolgens cocktailsaus over. 
Sprenkel tenslotte de zoute en krokante spekjes over deze lichte maaltijd. 
 Serveer er vers (bruin) brood bij, eventueel met een beetje boter.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten