Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Scotch Pie


Scotch Pies

Voor de originele Schotch Pie word schapenvlees gebruikt.
En in de korst lard (vet)
Het schapenvlees kun je ook vervangen door lams of rundervlees.
Het aparte aan dit recept is het deeg.
Deeg wat warm verwerkt word.
Als je het kneed moet je het net vast kunnen houden, 
Het resultaat mag er zijn.
Vroeger werd in de opstaande rand jus of aardappelpuree geschept.

Ingredienten:
Voor de vulling:

600 gram Lamsgehakt
1/4 theelepel foelie
1/4 theelepel nootmuskaat
5 eetlepels bouillon of jus
zout en peper

Voor de korst:

120 gram vet (gesmolten niervet)
360 gram bloem
1 eidooier (los geklopt)

Bereiden:

Verwarm de oven voor tot 200 graden celsius.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Knip nog stroken van bakpapier van 5cm x 25 cm.
Dit is om om de pievormpjes te binden.

Voor vulling alle ingredienten in een kom doen en mixen
Let op dat de kruiderij lekker pittig is.
Werk de bouillon of jus in de vulling
Maak er 4 balletjes van, zet koel weg tot gebruik.

Breng 160 ml water met zout en het vet in een pannetje aan de kook,
Doe intussen de bloem in een kom,
Giet het hete water mengsel erover en mix alles met een lepel door elkaar
Zodra het een beetje is afgekoeld het deeg op een bebloemd werkvlak leggen 
Kneed tot een zacht deeg, Werk zo vlug mogelijk.
Haal 1/4 van het deeg eraf en zet opzij
Rol van het overige deeg 4 ballen
Rol ze uit tot een cirkel van 18 cm doorsnee en 1/2 cm dik.
Rol het over gebleven deeg uit in 4 cirkels van 10cm doorsnee (dekseltje)
Neem een balletje van de vulling en vouw er een grote cirkel van het deeg omheen.
Laat de bovenkant open voor het dekseltje
Het deeg moet ca. 2 cm boven de vulling uitsteken.
Maak de rand van het deeg nat en leg  een kleiner rondje op de vulling
Druk de randen van de piedeeg en het dekseltje op elkaar en vouw met je vingers een decoratief randje van de rand.
Vouw een strip van het bakpapier om de pie en zet het vast met een touwtje.
(zo blijven de pies in vorm)
Zet de pies op een bakplaat.
Maak van boven een gaatje om de stoom te laten ontsnappen anders barst de pie.
Smeer de pies in met geklopt eidooier.
Zet ze ca 30 minuten koel weg.
Bak ze in de oven ca. 35 a 40 minuten tot ze goud bruin zijn.
Serveer ze heet.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten