Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Bokkenpootjes


Bokkepootjes

Dit koekje bestaat uit 2 lagen met banketbakkersroom of jam ertussen.
Gemaakt met gemalen amandelen waardoor het  koekje knapperig is.
Als je het recept ziet denk je pfff moeilijk
Nee hoor...het is vrij simpel en zo lekker.
Maak er maar veel want ze zijn zo op.




Koekjesbeslag

200 gram eiwit
225 gram suiker
1 snufje zout
175 gram amandelpoeder
75 gram poedersuiker
1 vanillestokje
40 g bloem
3 eetlepels geschaafde amandelen

Banketbakkersroom

1 vanillestokje
250 ml melk
50 gram suiker
2 eidooiers
1 eetlepel bloem

Botercrème

250 gram zachte boter
60 gram poedersuiker
250 gram banketbakkersroom

Garneren
Gesmolten chocolade

Bereiden:

Biscuit:

Verwarm de oven voor op 180 ºC. 
Klop de eiwitten, suiker en een snufje zout tot stijve pieken. 
Meng het amandelpoeder met de poedersuiker. 
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng door de bloem. 
Spatel het amandel-poedersuikermengsel door het eiwit en zeef het bloem-vanillemengsel erboven. 
Spatel voorzichtig door elkaar en schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje. 
Spuit bokkenpootjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met amandelen. 
Bak de bokkenpootjes 15 minuten in de oven en laat ze afkoelen.

Banketbakkersroom:
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. 
Breng in een pan de melk met het vanillemerg, het uitgeschraapte stokje en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door en verwijder het vanillestokje. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur garen. Laat de banketbakkersroom afgedekt afkoelen.

Botercrème 
Draai de boter met de poedersuiker luchtig en roer de banketbakkersroom erdoor. 
Schep de crème in een spuitzak. 
Spuit op de platte kant van de helft van de koekjes botercrème en druk er voorzichtig een koekje tegenaan.

Tempereren
Smelt de chocolade en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. 
Strijk de chocolade met een paletmes uit tot hij circa 26 ºC is en roer hem door de resterende chocolade. 
Dompel de uiteindes van de bokkenpootjes door de chocolade en laat ze opstijven.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten