Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Perzik Dutch Baby in the oven with Blauwe Bessensaus en IJs


Perzik Dutch Baby in the oven with Blauwe Bessensaus en IJs

Een andere variant van de Dutch Baby...
Opgepimpt  met fruit en ijs
Je kunt ook een andere vruchtensaus gebruiken
Zelf heb ik het met aardbeien saus gemaakt,
 en daar een flinke schuit aardbeienlikeur door gedaan
Je zou je vingers erbij op eten.....


Ingrediënten:

Blauwe bessensaus:

3 eetlepels suiker
1 theelepel maizena
3 eetlepels wate1 cup blauwe bessen of bosbessen
1 theelepel citroensap.

Beslag van Pannenkoek:

4 eetlepels ongezouten boter
4 grote eieren
3/4 cup vollemelk
3/4 cup bloem
3 eetlepels suiker
1 theelepel vanille extract
snufje zout
2 a 3 perziken (ontpit en in schijfjes)
poedersuiker

Vanille ijs

Bereiden:

Doe in een steelpan de suiker en maizena
Roer het water erdoor en voeg de bessen toe
Kook op halfhoog vuur onder voortdurend roeren,
 tot de bessen zacht zijn en de saus dikker is (ca 4 a 5 minuten)
Haal van het vuur en voeg het citroensap toe
(kan van tevoren gedaan worden, verwarm de saus voor gebruik)

Warm de oven voor op 200 graden

Smelt 2 eetlepels boter en giet in een kom of blender
Voeg melk, eieren, bloem, 1 eetlepel suiker, vanille extract en zout toe
Mix alles tot een glad beslag
Verhit de gietijzeren vorm of koekenpan in de oven
Haal uit de oven en zet op het vuur,
doe de 2 eetlepels boter erin tot ze is gesmolten
Voeg de 2 eetlepels suiker toe, roer tot de suiker gaat carameliseren (ca 2 minuten)
Voeg de perziken toe, kook ze ca 2 minuten tot ze zacht zijn.
Roer het beslag nog even door en giet het over de perziken
Zet de schaal in de oven en bak ca 18 a 22 minuten en de pannenkoekgerezen en goudbruin is.
Haal uit de oven.
De kans dat het nu inzakt is erg groot maar dat hoort zo.
Strooi er poedersuiker over
Garneer met bolletjes vanille ijs  en giet de bessensaus erover.
Serveer direkt vanuit de vorm of koekenpan



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten