Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Zeeuwse Boterbabbelaarijs


Zeeuwse Boterbabbelaarijs

Gek genoeg kwam ik dit recept tegen op de site van mosselen
Daar verwacht je geen dessert tussen....
maar ja...dus toch
Een heerlijk ijsjes recept met de smaak van zeeuwse babbelaars
Dat moet toch wel lekker zijn.

Ingrediƫnten

1 vanillestokje
400 ml volle melk
400 ml slagroom
4 eidooiers
150 gram suiker
150 gram Zeeuwse boterbabbelaars of Werthers echte (fijngehakt)
125 ml slagroom
25 gram witte chocolade (fijngehakt)

Bereiden:

Snijd het vanillestokje in de lengte open.
Schraap met de punt van een scherp mes het zwarte merg eruit.
Doe het vanillemerg met het lege stokje in de melk en de slagroom in een steelpan.
Verwarm zachtjes, al roerend, tot de room kookt.
Laat het mengsel afgedekt, op heel laag vuur, nog 15 minuten trekken.
Klop met de mixer of in de keukenmachine de dooiers met de suiker dik romig en bleekgeel.
Schenk langzaam en al kloppende de warme room bij het dooiermengsel
Schenk de massa terug in de steelpan en roer met een houten lepel tot het mengsel bindt
en aan de achterkant van de lepel ‘plakt’.
Laat niet koken maar tegen kookpunt aankomen.
Schenk de ijsbasis door een zeef en laat afkoelen tot kamertemperatuur (roer regelmatig)
Laat daarna nog minimaal 1 uur in de koelkast op smaak komen.
Draai van het ijsmengsel in de ijsmachine in zo'n 30 minuten romig ijs.
Schep de helft van de babbelaars door het zachte ijs.
Bewaar het ijs tot serveren in de diepvries.
Verwarm in een steelpan de slagroom.
Voeg de rest van de boterbabbelaars toe en laat ze in de warme room smelten.
Roer glad.
Schep van het ijs mooie bollen in 4 coupes.
Schenk er de warme karamelsaus over.
Bestrooi met de witte chocoladesnippers.

TIP:
 Gebruik bij voorkeur houdbare slagroom in kartonnen pakjes.
 Deze is het meest geschikt om te verwarmen


Bron : Mosselen.nl


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten