Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Gecarameliseerde Bananen Pudding


Gecarameliseerde Bananen Pudding

Ingredienten:

1/2 cup licht bruine suiker 
1/4 cup boter
1/4 theelepel kaneelpoeder  
4 grote rijpe banaan (in plakjes)  
1 cup kristal suiker
1/3 cup bloem 
2 grote eieren  
2 cups melk
4 grote eieren (dooiers en eiwit apart)
2 theelepels vanille extract
48 vanille wafeltjes 

Bereiden:

Doe de bruine suiker, boter en kaneelpoeder in een pannetje
Zet op het vuur en laat 3 minuten pruttelen
Voeg de banaan toe, verwarm deze mee ca 3 minuten
Haal van het vuur af.
Klop de helft van de suiker, bloem,eieren en melk en 4 eidooiers in een pannetje met dikke bodem 
Klop het tesamen en zet op het vuur, blijf kloppen tot het een puddingachtig mengsel is geworden.
8 a 10 minuten
Haal het pannetje van het vuur en doe de vanille extract erin.
Verdeel de helft van het bananenmengsel, de pudding en de wafels over 8 ramekins of ovenbestendigd glazen potjes
Verdeel de rest van het bananenmengsel, de pudding en wafels erover.
Klop 4 eiwitten stijf tot een foamachtig mengsel
Voeg de overgebleven 1/4 cup kristalsuiker toe (theelepel voor theelepel) tot de suiker is opgelost (2 a 4 minuten)
Verdeel dit over de ramekins
Zet de ramekins op een bakblik
Bak ze voor 15 a 20 minuten in een voorverwarmde oven op 165 graden tot de merengue goudbruin is
Laat afkoelen op een rek ca. 30 minuten

Tip: 
Gebruik goeie rijpe bananen.

Bron: myrecipes

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten