Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Hazelnoot Spread


Hazelnoot Spread
Voor circa 500 gram

Annabel Langbein: (quote)
Dit heerlijke smeersel kan ook met amandelen of andere noten gemaakt worden. 
In dat geval hoeven de velletjes niet verwijderd. 
Roer het door gesmolten chocola om choconootboter te maken, 
Combineer het met sinaasappelsap in een saladedressing of maak er kleine hazelnoottaartjes van.

Ingrediƫnten:

450 gram hele hazelnoten
½ theelepel zout
180 ml neutrale olie

Bereiding:

Verhit de oven tot 180 °C.
Spreid de hazelnoten uit op een bakplaat en rooster tot ze flink beginnen te ruiken en de velletjes openbarsten (circa 10 minuten).
Laat ze 5 minuten afkoelen, doe ze in een schone theedoek en wrijf er de velletjes af. 
(Het hoeft niet al te precies, maar het is wel belangrijk dat het grootste deel verwijderd wordt, omdat de velletjes de hazelnootboter vezelig en bitter kunnen maken.)
Hak de noten in een keukenmachine of een blender tot grove kruimels. 
Doe er met draaiende motor eerst het zout en dan de olie bij en laat de machine draaien tot het een gladde, zachte boter is.

Hazelnootboter is in een afgesloten pot in de koelkast maanden houdbaar. 
Heerlijk in plaats van pindakaas op een sandwich, of met plakjes avocado op geroosterd brood.


Bron: Season`s
Uit het boek ‘Simple Pleasures’ van Annabel Langbein


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten