Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Gehaktballetjes met Gember en Lemongras



Gehaktballetjes met Gember en Lemongras

Dit recept stond op Linderaxa...
Het blog van Julietta waar ze lekkere recepten en haar dagelijkse besognes verteld
De balletjes zagen er zo lekker uit en ik weet uit ervaring dat ze heerlijke recepten heeft.
Dus dat moest uit geprobeerd worden.

Deze balletjes zijn heerlijk om zo tussendoor als hapje te eten.
Maar als bij gerecht ook heel geschikt
Denk eens aan een buffet of rijsttafel of tussen een broodje
Balletjes gehakt kunnen eigenlijk altijd.....

Ingredienten;

60 ml olie (lijnzaadolie of zonnebloemolie)
500 gram kippengehakt
2 eetlepels grof paneermeel (Panko)
1 eetlepel soyasaus
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel lemongras (gehakt)
1 eetlepel maizena
1 eetlepel koriander
1 & 1/2 theelepel gember (geraspt)
1 teentje knoflook (uit de pers)
zout & peper
14 slabladeren
4 uien (dun gesneden)
2 limoentjes (in partjes gesneden)
hoisin saus (optioneel)

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Doe de kip, panko, soyasaus, vissaus, limoengras, maizena, koriander, gember en knoflook in een kom.
Breng op smaak met zout en peper en mix alles goed door
Rol balletjes van ca 2 & 1/2 cm
Doe de olie in een pannetje en laat heet worden op middenhoog vuur
Frituur de balletjes in de olie ca 5 minuten en draai ze halverwege om.
Laat uit druipen op keukenpapier
Leg ze op een ovenplaat bekleed met bakpapier en doe ze in de oven tot ze gaar zijn. (ca 3 a 5 minuten)
Leg de slablaadjes op de bordjes met de ui en limoenpartjes
Serveer de gehaktballetjes erbij in een schaaltje
Doe een balletje op een blaadje sla met ui knijp er wat limoensap over
Vouw de slablaadjes op en eet ze op.
Je kunt er ook nog hoisinsaus over strooien

Bron: Linderaxa
Recipes adapted from Williams Sonoma

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten