Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Jeanne`s Groentesoep



Jeanne`s Groentesoep 

Groentesoep is altijd lekker.
En iedereen heeft wel een favoriet reept ervan
De lekkerste vind ik toch mijn eigen brouwsel.... 
Gemaakt op de ouderwetse manier.
Begin s`morgens vroeg al met bouillon trekken.

Ingredienten:

een flink stuk schenkel met been
250 gram rundvlees (in blokjes)
1 mergpijp
2 laurierblaadjes
2 kruidnageltjes
takje tijm
2 bouillonblokjes (tuinkruiden of rundvlees)
1 ui
300 gram verse soepgroente
 (prei, bloemkool, broccoli, mini maiskolfjes, peterselie, wortel, spruitjes in kleine blokjes)
 handje vermicelli (fijn)
1 pond rundergehakt
paneermeel
eitje
zout & peper.

Bereiden:

Doe de schenkel, mergpijp en vlees in een vergiet,
Spoel even af onder de kraan.
Vul een grote pan met 2 & 1/2 liter water
Doe hier de afgespoelde schenkel, vlees en mergpijp in.
Breng aan de kook.
Zet het vuur laag onder de pan
Haal de schuimlaag er voorzichtig af met een schuimspaan
Zit er geen schuimlaag meer op voeg dan de bouillonblokjes toe.
Maak de ui schoon en steek er de kruidnagel in 
Maak een inkeping en duw daar de laurierblaadjes in en het takje tijm
Doe dit in de pan en laat mee pruttelen.
Laat nu de bouillon op een heel laag pitje trekken
(ik gebruik mijn crockpotje of slowcooker en laat het 4 a 5 uur op hoog sudderen)
Zet de pan of het vuur uit als het vlees gaar is.
Haal de ui met de laurierblaadjes en kruidnagel, de (bewaar de ui)
 en de mergpijp en schenkel uit de pan.
Laat de bouillon koud worden en schep het vet eraf (voor degene die dit erg vinden)
Snij het vlees van de schenkel in stukjes (haal vette stukjes eraf)
De merg prak ik altijd fijn en doe dat weer in de pan.
Dit geeft ook een heerlijke smaak aan de soep.

Zet de pan weer op het vuur en breng aan de kook
Zet de bouillon laag en laat sudderen,
Maak de soepgroente schoon en snijd in stukjes
Doe dit in de soeppan en laat 20 minuten sudderen
Maak ondertussen de gehaktballetjes
Prak de ui fijn in een kom,
Voeg 1 eitje en de gehakt toe 
Doe er 2 flinke eetlepels paneermeel bij..
Hussel door elkaar en breng op smaak met peper en zout
Draai er balletjes van,
Doe nu de vermicelli en de balletjes gehakt in de pan met soep.
Laat het nog eens 7 minuten sudderen tot de balletjes gaar zijn.
Breng op smaak met peper en zout

Serveer de soep met stokbrood



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten