Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Geroosterde Pompoen met Rode Ui en Za`atar


Geroosterde Pompoen en Rode Ui en Tahini

Dit is weer een heerlijk recept van Yotam Ottolenghi
De recepten van Yotam zijn struk voor stuk zeer de moeite waard
De kruiden die hij gebruikt kun je ook in zn webshop bestellen
Tahinipasta kun je bij de supermarkt ook wel kopen...
Maar za`atar had ik nooit van gehoord.
Dus fijn als het bij een gerecht erbij staat waar het te koop is.

Ingredienten:

1 grote flespompoen ( ruim1.1kg in 2cm x 6cm blokjes) 
2 rode ui (in 3cm partjes )
50 ml olijfolie
zeezout en peper
3 & 1/2 eetlepel tahini pasta
1 & 1/2 eetlepel citroensap
3 eetlepels water
1 knoflookteentje (geperst)
30 gram pijnboompitjes
1 eetlepel za`atar (kruiden)
1 eetlepel peterselie (grof gehakt)

Bereiden:

Warm de oven voor op 220 graden/425 F / gas mark 7

Doe de pompoen en de uien in een grote kom
Voeg 3 eetlepels olie toe, een theelepel zout en peper.
Hussel alles goed door.
Doe de pompoen op een bakblik
Schil naar onder en rooster ze 40 minuten in de oven tot ze gekleurd en gaar zijn.
Let op de uien die mogen niet te bruin worden (haal ze er anders uit als ze goed zijn.)
Is de pompoen gaar, haal het dan uit de oven en laat afkoelen

Doe de tahini in een kleine pan met de citroensap, water, knoflook en kwart theelepel zout.
Mix dit door tot de dikte van honing.
Voeg meer water of tahini toe indien nodig.

Doe de rest van de olie in een koekenpan
Zet op halfhoog vuur
Voeg de pijnboompitjes toe en half theelepel zout
Bak ze voor ca 2 minuten tot de pitjes goudbruin zijn.
Doe ze in een kleine kom

Om te serveren:

Doe de groente op een schaal
En sprenkel de saus erover
Sprenkel daar de pijnboompitjes met de olie over
Gevolgd door de za`atar en de peterselie.

Za`atar kun je hier kopen:


of hier


                                                                    Bron: Ottolenghi


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Ger zei

Lijkt mij een heerlijk recept wat ik binnenkort ga proberen.
Koop de blikjes specerijen waaronder Za'atar de laatste tijd van Jonnie Boer bij AH,heb inmiddels de 14 verschillende soorten al in mijn keukenkastje staan en ben er zeer tevreden over.
Onlangs opende ik het blikje met kaneel,gemalen en stokjes en bij de geur was ik in gedachte even terug op Cinnamon eiland waar wij met bootje over de Madu rivier naar toe gebracht werden,hele families leven daar van de oogst van kaneelbomen waar het eiland vol mee staat.

Fijn weekeind en lieve groet,Ger

Populaire berichten