Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Rozen Appeltaart


Rozen Appeltaart.

Na de leuke Appelroos taartje, kwam ik de supergrote "roos" tegen.
een lekkere taart met walnootbodem
Daarop een custardlaagje en afgewerkt met appelschijfjes op een andere manier.
Succes verzekerd.

Ingredienten:

Voor de walnootkorst:

2 1/2 cup walnoot (fijn gehakt)
4 eetlepels ongezouten boter
2 eetlepels suiker
1 eiwit
snufje zout

Voor de custard:

1 & 1/2 cup melk
6 eieren
1/2 cup maple syrup
1/4 cup maizena
1 eetlepel vanilleextract
snufje zout

Voor de appelrozen:

2 appels met rode schil (gewassen)
Sap van 1/2 citroen
1/4 cup abrikozen jam 

Bereiden:

Warm de oven voor op 190 graden celsius
Maak de walnoten fijn met een keukenmachine of blender
Doe de noten in een kom en doe de andere ingredienten voor de korst erbij
Hussel alles goed door elkaar.
Druk het mengsel goed aan op de bodem en zijkanten van een bakblik met losse bodem
Bak voor ca 15 minuten.
Maak de custard:
Giet de melk in een steelpannetje en verwarm dit tot er kleine belletjes ontstaan aan de rand
Klop intussen de eidooiers met de maple syrup, zout en maizena
Giet langzaam de hete melk over het mengsel terwijl je blijft roeren
Giet het mengsel weer in de steelpan en zet dit op laag vuur
Kook dit tot het dik is op het lage vuur en terwijl je roert.
Roer de vanille extract erdoor en giet de custard in een kom 
Dek af met huishoudfolie en druk dit aan tot op de custard
(zo krijg je geen vel)
Laat dit koud worden (ca 2 uur)
Doe de custard in de walnoten vorm
Strijk glad.

Appelrozen.

Laat de schil om de appel en halveer ze
Haal de klokhuis en de kroontjes eruit
Snijd er mooie dunne halve maantjes van
Doe water in een kommetje en doe er citroensap in
Roer even door
De schijfjes appel kunnen in het citroenwater.
Doe in de magnetron en laat ze zacht worden (ca 3 a 4 minuten
Giet ze af in een zeef en laat uitlekken.
Rol een schijfje appel in een spiraal en zet in de custard
Ga door met appelschijfjes rond de eerste te draaien in een roosvorm
Maak de abrikozenjam warm en doe er een lepel water bij om het iets dunner te maken
smeer de appelschijfjes daarmee in
Voor glans en tegen het bruin worden.

                                                   Bron:Hipfoodiemom


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten