Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Chicken Sweet Sour


Chicken Sweet & Sour
oftewel....
Kip Zoet Zuur

Meestal maak ik dit gerecht a la pazablipo
Maar gister kwam ik tot de ontdekking dat er geen potje saus meer in huis was
Dus toen zelf maar gebrouwen...
Ik had geen rode paprika in huis,die hoort er wel in
Dus ik heb ze er wel bij geschreven....

Ingredienten:

1 groen paprika
1 rode paprika 
1 ui 
knoflookteentje (geperst)
1 blik ananasblokjes (sap en stukjes apart) 
1/2 kop azijn 
3 eetlepels sojasaus 
5 eetlepels rietsuiker (afgestreken)
3 eetlepels maizena 
1 eetlepels olie 
stukje gemberwortel(2cm fijn geraspt) 
1/2 kop ketchup 
peper 
zout.

Bereiden:

Maak de paprika`s schoon en snijd ze in stukjes (of julienne)
Maak de ui schoon en snipper hem in dezelfde grootte als de paprika.


Bak de ui glazig in een koekenpan  als ze glazig zijn de paprika en knoflook toevoegen.
Op laag vuur gaar maar niet bruin laten worden.
Doe het ananassap, sojasaus, azijn, suiker, geraspte gember in een pannetje en laat de suiker oplossen.
Doe het ui paprika mengsel erbij.
Voeg 1 kopje water toe en breng aan de kook.
Meng de maizena met beetje water en giet dit bij het mengsel.
Laat even pruttelen zodat de saus dikker word.
Voeg de helft van de ananasblokjes toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Proef of de saus goed van smaak is.
te zuur ?Doe er dan nog wat suiker bij.
te zoet ? Doe er dan nog wat azijn bij.

Snij de kip in stukjes
Klop het eiwit stijf,
Doe wat maizena op een schoteltje
Haal de kipblokjes door het eiwit en dan door de maizena
Bak de blokjes kip in een koekenpan in een beetje olie
tot ze gaar en lichtbruin zijn
Laat ze even uitdruipen op keukenpapier en voeg ze bij de saus
Laat even door en door warm worden.

Lekker met witte rijst en komkomersalade en de overgebleven ananasblokjes


Bron: ikkus


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten