Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Kaas Trifle



Kaas Trifle

In plaats van een kaasplankje is het ook leuk om als dessert een kaastrifle te maken.
Alles bij elkaar op een aparte smaak gepresenteerd.
Helemaal niet moeilijk  en het is een mooi gezicht
In een grote schaal of 1 persoons glazen
Succes verzekerd.....

Ingredienten:

Diverse soorten kaas zoals,
Brie, Cheddar, Pestokaas (Pitoresque)
Gruyere, Roomkaas, Geitenkaas, Noord Hollandse kaas
kleine mini Mozzarellabolletjes.
2 sneetjes stevig donkerbruin brood
2 sneetjes zuurdesembrood
2 eetlepels noten
3 eetlepels zuidvruchten (gedroogde abrikozen, rozijnen)
2 takjes verse tijm
peper uit de molen.

Bereiden:

Roer de geitenkaas los en vul er een spuitzak mee. 
Snij de gekozen kazen in plakken. 
Laat enkele mozzarella bolletjes uitlekken. 
Steek uit de Noord Hollandse kaas paaskaaseitje(s), als garnering bovenop.
Begin met de zachte geitenkaas. 
Spuit dit onderop. 
Maak de triffle verder af door afwisselende lagen kaas/brood/zuidvruchten in de vorm te leggen. 
Eindig met de geitenkaas en strijk dit glad. 
Versier de bovenkant met mini mozzarella, kaaspaaseitjes, tijm, noten, peper.

Menutips:
Hou je niet zo van geitenkaas vervang dit voor roomkaas.
Lekker met: 
Een groene salade bij van waterkers, 
stukjes komkommer en kappertjes. 
Dresseer met een simpele dressing van 3 eetlepels olijfolie, 
1 eetlepel witte balsamico azijn, 
1 tl Dijon mosterd 
peper en zout.

Wijnadvies: 
Met zoveel smaken bij elkaar is het even zoeken naar een passende wijn. 
In dit geval zou een glaasje port goed smaken als begeleiding bij een dessert gerecht.

Extra nodig
Een ruime glazen schaal of meerdere kleine glazen/potjes, spuitzak, ovale steker

Belangrijk
De hoeveelheid te gebruiken kaas is afhankelijk van de inhoud van de schaal of potjes. 
Dit kun je het makkelijkste opmeten door eerst je vorm-(en) te bepalen. 
Vervolgens giet je daar water in tot zover je de vorm met kaas wil vullen. 
Het water giet je terug in een maatbeker en je weet hoeveel kaas er in zal komen. 
Stem de smaken af op elkaar. 
Vraag indien gewenst advies bij je kaas speciaalzaak.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten