Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Kaneel Rijstpudding met Kersencompote en Pistachio


Kaneel Rijstpudding met Kersencompote en Pistachenootjes.

Een ouderwets toetje in een nieuw jasje.
Toen ik nog klein was aten we dit vaak...
Maar dan met rozijnen...het toetje is een beetje in de vergetelheid geraakt.
Maar met dit recept van Yotam Ottolenghi valt het vast weer in de smaak.

Ingredienten:

750 ml volle melk
225 ml slagroom
1 vanillestokje
3 kaneelstokjes
2 eetlepels suiker
180 gram rijstpudding
1/4 theelepel rozenwater
2 eetlepels pistachenootjes (fijn gehakt)
1 eetlepel gedroogde eetbare rozenblaadjes (om te garneren optioneel)
zout

Kersencompote:

250 gram ontpitten zwarte kersen
150 gram morellen (zure kersen)
50 gram suiker
1 kaneelstokje
1 & 1/2 eetlepel citroensap
1/4 theelepel rozenwater

N.B.
Kun je geen zure kersen krijgen neem dan alleen zwarte kersen.


Bereiden:

Doe in een steelpan de melk met room, vanillestokje (merg en peul) kaneelstokje en 2 eetlepels suiker
Breng  tegen het kookpunt
Haal van het vuur en laat afkoelen
Zet dit voor 2 uur in de koelkast, maar beter is een nacht in de koelkast.

Mix de kersen met de suiker, kaneelstokje, citroensap en rozenwater in een pannetje
Zet op halfhoog vuur en breng aan de kook tot de dikte van jam (ca 20 minuten)
Zet opzij om af te koelen.

Breng het melkmengsel aan de kook.
Voeg de rijst toe en laat pruttelen op halfhoog vuur (ca 20 minuten)
Roer geregeld even om
Let op dat de rijst gaar word maar toch nog een bite houd
De pudding word dikker
Indien nodig voeg dan 50 ml water toe aan het eind
Anders word de pudding te dik en is de rijst niet gaar.
Haal de pan van het vuur en haal de peul van het vanillestokje en kaneelstokje eruit.
Voeg het rozenwater toe en een snufje zout en roer goed door.

Doe een schepje afgekoelde kersen in individuele glazen of kommetjes
Schep er wat van de pudding over
Herhaal dit met meer kersen en rijstpudding
Eindig met een lepel kersen en strooi er pistachenootjes en rozenblaadjes over.
Serveer direct.








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 reacties:

Ger zei

Mmmmmmm........doet me weer denken aan de pan romige en smeuïge rijst die mijn schoonvader op de gaspit had staan wanneer hij Limburgse rijstevlaai bakten.
In de winterdag kan het nog wel eens gebeuren dat er pan met rijstepap gewikkeld in dikke moltondeken een plekje in bed krijgt om langzaam te garen en ik heb er geen omkijken naar het brand nooit aan, zuinig in energie,soort van hooikist zoals in vroeger tijden.

Dit is meer een rijsttoetje van deze tijd en ziet er erg lekker en feestelijk uit,ga het zeker eens maken.

Lieve groet,
Ger

Jeanne zei

Hoi Ger
Dat deed mijn moeder ook altijd
En ik heb die gewoonte overgenomen
In een theedoek en dan een molton erom en dan de kussens en dan het dekbed
Het werkt geweldig
Nooit aangebrande pannen en altijd gaar en warm.

Liefs
Jeanne

Populaire berichten