Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Shakshuka


Shakshuka

Dit is een recept van Yotam Otolenghi uit het boek Plenty
Heerlijk als lunch of als avondmaaltijd
Neem er lekker grof gebakken brood bij om in de saus te dopen.
Yummie

Ingredienten:

2 uien
2 rode paprika's
2 gele paprika's
6 takjes tijm
15 gram koriander
2 takjes platte peterselie
6 tomaten
½ theelepel komijnzaad
175 ml milde olijfolie
4 theelepels rietsuiker
2 laurierblaadjes
½ theelepel saffraandraadjes
1 mespunt cayennepeper
250 ml kraanwater
8 eieren

Bereiden:

Snijd de uien in plakken en de paprika’s in repen van 2 cm breed. 
Hak de blaadjes van de tijm fijn. 
Snijd de helft van de koriander (houd de rest achter voor garnering) en de takjes peterselie fijn. 
Hak de tomaten grof.
Rooster het komijnzaad in een grote koekenpan 2 min. op hoog vuur. 
Voeg de olie en uien toe en bak ze 5 min. 
Doe de paprika, de suiker en kruiden (peterselie, koriander, tijm en laurier) in de pan en bak alles 5-10 min. 
op hoog vuur tot de groenten mooi gekleurd zijn. 
Voeg de tomaten, saffraan, cayennepeper en wat zout en peper toe. 
Draai het vuur laag en laat de groenten 15 min. pruttelen.
Haal de laurier uit de groenten en verdeel het mengsel over 2 grote koekenpannen. 
Zet ze op halfhoog vuur om ze te verwarmen, maak in elke pan vier holtes in het mengsel 
Breek in elke holte een ei. 
Bestrooi ze met zout en zet een deksel op de pannen. 
Laat ze 10-12 min. op heel laag  vuur staan tot de eieren net gaar zijn. 
Bestrooi het gerecht met koriander en dien het op.

Tip: 
Je kunt dit gerecht ook maken in 2 koekenpannen van 20cm doorsnee.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten