Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Pasta Carbonara al`a Fungi en Gorgonzola



Pasta Carbonara al `a Fungi en Gorgonzola

Ben je beetje huiverig om carbonara te maken?
Dit recept kwam ik tegen op Smulweb...
en is echt niet moeilijk te maken.
Je kunt ook een andere pastasoort gebruiken
Maar spaghetti vind ik voor deze saus toch wel het lekkerste.

Ingredienten:

250 gram spekreepjes (mager)
1 grote ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (meer naar eigen smaak)
250 gram champignons
250 gram kookroom
150 a 200 gram gorgonzola
100 ml witte wijn
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel komijn
2 & 1/2 theelepel oregano
1 rauw ei
60 gram parmezaanse kaas



Bereiden:

Zet een pan met 4 a 5 liter water op (met wat zout). 
Bak de spekjes in de olie op halflaag vuur, 
Zijn de spekjes half uitgebakken voeg dan de ui toe, 
Fruit even 3 minuten mee en voeg vervolgens de knoflook toe (ca. 2 minuten mee fruiten)
Wanneer het water kookt de pasta toevoegen en koken volgens de beschrijving op de verpakking.
Dan de champignon aan de saus toevoegen, even meebakken op halfhoog vuur totdat zij hun vocht verliezen 
en lichtbruin kleuren, 
Oregano, nootmuskaat komijn, kookroom, zout en peper toevoegen tot het net tegen de kook aanzit, 
dan de gorgonzola en wijn toevoegen en goed roeren tot het gesmolten is en de saus 1 geheel is geworden 
(niet laten schiften).
De pasta afgieten, terwijl de pasta nog heet is, het ei en de parmesaan toevoegen en goed door de pasta roeren,
 dan het carbonara mengsel toevoegen en er goed doorheen roeren zodat het ei stolt door de warmte van de saus 
en de pasta





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten