Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Saoto Soep


Saoto Soep

Deze soep is zo lekker.....
Of je nu de surinaamse, javaanse of indonesische versie neemt
Het lijkt door de ingredienten een gedoe maar dat is het echt niet
Hoop artikelen heeft de supermarkt ook als er geen toko in de buurt is.
En je kunt de soep zo licht of zwaar maken als je zelf wil.
Dat hangt van het garnituur af.
Deze soep is hier een blijvertje


Ingredienten:

Bouillon

2 grote uien
4 teentjes knoflook
4 cm laos
1 stengel citroengras
zonnebloemolie
1 kg kippendijen met bot
1 salamblad
4 gevogeltebouillonblokjes
3 liter water

Garnituur

200 gram Surinaamse rijst
4 eieren
1 rode peper
5 eetlepels zoute sojasaus
1 takje bladselderij
100 gram taugé
200 gram kleine frietchips
4 eetlepels gebakken uitjes

Bereiden:

Pel en snijd de uien grof. 
Pel en plet de knoflook. 
Schil de laos. 
Kneus het citroengras. 
Verhit een scheutje olie in de soeppan en bak de kippendijen om en om goudbruin. 
Haal de kip uit de pan en leg op een bord. 
Voeg de laos, knoflook, ui, serehstengel, salamblad, de bouillonblokjes toe aan de pan en fruit circa 5 minuten.
Schep de kip terug in de pan en schenk het water erbij. 
Breng de soep aan de kook en laat circa 20 minuten koken. 
Haal een derde van de kippendijen uit de pan en laat afkoelen. 
Zet het vuur laag en laat de soep nog circa 1 uur koken. 

Garnituur
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. 
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de eieren in circa 8 minuten hard. 
Giet de eieren af en spoel ze koud. 
Pel de eieren. 
Haal de kip van het bot en scheur in dunne repen. 
Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de kipreepjes goudbruin.

Snijd de bovenkant van de peper en rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. 
Snijd de peper in dunne ringen. 
Vijzel de peper met de sojasaus fijn en schenk het in een apart kommetje. 
Snijd de bladselderij fijn. 
Serveer de rijst, eieren, kippenvlees, bladselderij, peperketjap, taugĂ©, kleine frietchips 
en de gebakken uitjes elk in een apart schaaltje. 

Serveren
Schep uit de garnituurschaaltjes garnituur waar je trek in hebt. 
Verdeel over je soepkom en schenk hier de soep overheen.


Hier kun je filmpje bekijken hoe de soep gemaakt word.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten