Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Marillen Knödel


Marillen Knödel

Marillen Knödel is een recept uit de klassieke Oostenrijkse keuken.
De knödels zijn zo uit de pan het lekkerst en is het deeg nog luchtig.
Dat komt de smaak ten goede.
Je kunt ze ook met pruimen vullen, dan heten ze Hefenknödel
Dit recept is met kwark, maar het word ook veel met fijn gemaakte aardappel gemaakt. 

Ingredienten:

30 gram boter
1 theelepel citroenrasp
1 ei
150 gram bloem
200 gram kwark (mager) 
250 gram abrikozen ( 9 stuks)
9 suikerklontjes
70 gram boter
60 gram paneermeel
3 theelepels poedersuiker


Bereiden:

Doe in een kom de boter (30 gram) met snufje zout, citroenrasp en het ei
Klop dit schuimig
Voeg de bloem en de kwark toe
Klop met de mixer tot een smeuig deeg,
Eventueel nog wat bloem toevoegen als het deeg teveel blijft plakken in de kom
Zet het deeg in de koelkast.

Doe de abrikozen in een schaal en giet er kokend water op
Laat enige minuten staan en giet het water eraf
Haal het velletje van de abrikoos
Snijd hem voor de helft in en haal de pit eruit
Leg in de holte van de abrikoos een suikerklontje en de abrikoos weer dicht drukken


Breng in een middelgrote pan water aan de kook
Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in stukken
Neem een stuk deeg in je hand en maak er een kuiltje in
Leg er een abrikoos in.
Sluit het deeg erom heen en vorm een bal
Zet het vuur onder het water lager maar dat het nog wel borrelt
Leg de knödels in het water (niet teveel ineens)
Na ca 10 minuten gaan ze drijven en kunnen ze met een schuimspaan uit het water worden gehaald
Leg ze op keukenpapier

Verhit in een koekenpan de 70 gram boter met de paneermeel
Laat dit roosteren tot de paneermeel  bruin word.
Haal van het vuur en rol de knödels door de geroosterde paneermeel zodat ze mooi bedekt zijn.
Leg ze op een bord en bestrooi met poedersuiker.

TIP:
Je kunt ook fijn gemaakte hazelnoten of amandelen mee roosteren met het paneermeel.






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten