Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Kippenlever Parfait


Kippenlever Parfait

Een smeerseltje wat niet misstaat bij een kaasplankje, lunch of tapas/pasti
Veelzijdig en lekker.

Ingredienten

300 gram boter (zachte)
2 sjalotjes (gesnipperd)
2 knoflookteentjes (geperst)
400 gram schoongemaakte kippenlevers
paar takjes salie ( alleen de blaadjes)
1 glaasje brandy
zeezout en verse peper (uit de molen)
1 snufje foelie
1 ciabatta
tuinkers of waterkers

Bereiden:

Verwarm de oven voor tot 110 graden celsius
Doe de helft van de boter in een vuurvaste schaal en zet in de oven
De boter moet langzaam smelten tot boter en water gescheiden zijn (ca 10 minuten)
Schep de klare boter in een kommetje en zet opzij.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan
Bak de sjalotje en knoflook tot ze licht en zacht is.
Leg ze op een bord
Wrijf de pan schoon met keukenpapier
Zet het vuur iets hoger en bak de kippenlevers met het meeste van de salie een paar minuten aan elke kant.
(laat ze niet te lang bakken dan word de texttur korrelig en dat is niet lekker)
Ze moeten nog rozig aan de binnenkant zijn.
Giet de brandy erbij
En laat alles een paar minuten pruttelen
Haal van het vuur en doe de levertjes in een keukenmachine met het knoflooksjalotmengsel
Pureer alles tot een gladde puree en giet de rest van de gesmolten boter erbij
Breng op smaak met peper en zout en de foelie
Doe het mengsel in een schaal of kommetje Doe de overgebleven salie blaadjes op de parfait
Giet de klare boter die opzij staat erover
Zet de parfait voor minstens een uur in de koelkast
Een paar dagen is beter om de smaken goed te laten ontwikkelen

Serveer de parfait met geroosterde sneetjes ciabatta en een toef waterkers

Tip:
Je kunt ook kant en klaar geklaarde boter kopen.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten