Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Mediterraanse Schotel


Anti Pasti of Tapas of Koude Schotel

Met het warme weer is het heerlijk om laat in de middag een koel glaasje van het een of ander te nuttigen
En geniet van de laatste zonnestralen
Wat smaakt een schaal met allerlei lekkere hapjes erbij dan lekker
En uitgebreid kun je de avondmaaltijd rustig overslaan
Dat is pas relaxed genieten.
Deze schaal met lekkers bevat plakjes salami, proscuito, olijven
Naanbrood en Ciabatta om te dippen....
Breid het uit met geroosterde asperge`s, tomaatjes,falafel, artisjokhartjes en de hieronder heerlijke receptjes.
Serveer het op een grote schaal of terracotta schaaltjes.
Je waant je aan de Mediterrane.................


Geroosterde Chorizo met Kikkererwten.

Ingredienten:

Spanish Chorizo 
1 blik kikkererwten
knoflookboter
olijfolie

Bereiden:

Smelt een beetje kruidenboter in de koekenpan
Voeg de plakjes chorizo toe
Laat ze onder voortdurend roeren bakken tot ze knapperig zijn.
Voeg de kikkererwten toe tot ze heet zijn.
Serveer warm of koud


Gegrilde Aubergine en Courgette`s

Ingredienten:

Courgette
Aubergine
zout
Mintpesto

Bereiden:

Was de courgette en de aubergine
Verwijder de steeltjes
Snij de courgette in plakjes van 1/2 cm
De aubergine in 1 cm dikke plakken
Leg ze onder de grill of in een grillpan (of bak ze in de koekenpan)
Bestrooi met zout
Draai ze om als ze mooi bruin zijn
Leg ze op een schaal en besprenkel ze met mint pesto

Muntpesto:

Ingredienten:

handvol munt
1 eetlepel oijnboompitjes
olijfolie
zout

Bereiden:

Hak de munt fijn en doe in de keukenmachine
Voeg de geroosterde pijnboompitjes toe
Voeg olijfolie toe tot de munt is bedekt
Laat de machine draaien tot het een mooie saus is geworden
Breng op smaak met zout.


Groene Olijven Pasta:

Ingredienten:

250 gram groene olijven
1 knoflookteentje
2 eetlepels olijfolie (extra virgin)
citroensap

Bereiden:

Doe de ontpitte olijven met de knoflook en de olijfolie in een steelpannetje
Verhit voor 2 a 3 minuten op halfhoog vuur (niet bakken)
Voeg wat citroensap toe
Doe alles in de keukenmachine of blender en draai er een mooie pasta van

Hummus met Muntpesto en Pinboompitjes

Ingredienten:

200 gram kikkererwten (uit blik)
1 eetlepel tshini (sesampasta)
1 knoflookteentje
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
water
zout

om te bestrooien:

muntpesto 
pijnboompitjes (geroosterd)

Bereiden:

Doe al de ingredienten in de blender of keukenmachine
Mix alles door elkaar tot een smeuige pasta
Voeg zoveel water toe tot het naar gewenste dikte is
Doe de humus in een schaal en besprenkel met muntpesto en pijnboompitjes.



Auberginetorentje met Muntpesto:

Voor het Auberginetorentje

Ingredienten:

1 aubergine 
1 buffel mozarella
Muntpesto


Bereiden:

Was de aubergine en haal het steeltje eraf
Snij de aubergine in plakjes van 1 cm.
Borstel met een kwastje beetje olijfolie over de plakjes
Grill of bak de plakjes in een koekenpan tot ze mooi bruin zijn aan beide kanten
Snij de mozzarella in plakjes even dik als de aubergine
Zodra de aubergineplakjes bruin zijn maak je laagjes met de mozzarella
Sprenkel tussen de lagen wat muntpesto of alleen op de bovenste laag








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten