Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Dadels met Gorgonzola en Chorizo vulling


Dadels met Gorgonzola en Chorizo vulling

Mmmmm....Dadels
De Medjoul dadels zijn wel het bekendst
En het lekkerst (vind ik)
Heerlijk....
Deze kun je als hapje vooraf of als salade gebruiken
Beide lekker.

Verse dadels 
Deze moeten dik en vochtig zijn, met een gladde schil en een enigzins knapperige structuur. 
Ze worden los en in doosjes verkocht. dadels zijn rijp wanneer ze glanzend bruin zijn. 
Onrijpe dadels zijn eerder goudkleurig; je kunt ze in dit stadium weliswaar eten, 
maar het vruchtvlees is harder en minder honingachtig dan dat van rijpe dadels. 
Om ze te laten rijpen moet je de dadles op kamertemperatuur bewaren. 
Verse dadels kun je heel invriezen, mits ze niet eerder zijn ingevroren.

Ingredienten:

24 dadels
2 eetlepels olijfolie
1 sjalotje (fijn gehakt)
2 knoflookteentjes (geperst)
1/4 theelepel zout
1/8 theelepel vers gemalen peper
150 gram chorizo worst (rauw)
100 gram gorgonzola (verkruimeld)
1/4 cup pecannootjes (geroosterd en fijn gehakt)
24 pecannootjes (heel)

Voor de salade en vinaigrette

3 eetlepels vers citroensap
1 klein knoflookteentje
1 eetlepel verse dragon (gehakt)
1 theelepel dijon mosterd
1/2 cup olijfolie
zout en peper
150 gram slablaadjes (gemengd)

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Snij de dadels overlangs door en haal de pit eruit
Zet de dadels op een schaal
Zet even apart
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak het sjalotje en knoflook glazig
Voeg de chorizo toe en zout en peper
Breek met een vork de chorizo in stukjes
Bak de chorizo tot ze gaar is en bruin maar niet knapperig (ca 6 a 7 minuten)
Schep op keukenpapier en laat uitlekken
Doe de chorizo als ze koud is in een schaaltje met de corgonzola, de gehakte pecans en mix dit goed door elkaar
Schep een theelepel van deze mix in de ontpitte dadel
Leg er een hele pacannoot bovenop.
Zet op een bakblik
Bak de dadels ca 5 a 7 minuten tot ze door en door warm zijn.
Haal uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen



Doe de citroensap, knoflook, dragon en mosterd in een kom
Roer alles goed door
Klop de olijfolie erdoor en breng op smaak met peper en zout
Doe de slablaadjes op een platte schaal
Doe er vinaigrette overen hussel even om
Leg de slablaadjes aan een kant van de schotel
Leg de warme dadels langs de andere kant van de schaal
Druppel de overgebleven vinaigrette erover

TIP:
Je kunt ook kleine 1 persoonschaaltjes maken
Serveer 3 a 4 dadels per schotel
Druppel wat vinaigrette erover en geef de rest erbij.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten