Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Spicy Kung Pao Kip


Spicy Kung Pao Kip

Een pittig en zoetig Aziatisch gerecht
En klaar in ca 35 minuten
Super makkelijk te maken....
Je kunt er nog meer groenten bij doen naar eigen smaak
(paksoi, broccoli, champignons, aubergine`s)

Ingredienten:


voor de Kung Pao kip Saus:

¼ cup hoisin saus 
2 eetlepels  soy saus 
1 eetlepel maizena
1 eetlepel rijstwijn azijn 
1 eetlepels honing
1 theelepel sesamolie 
½ theelepel Sichuan peper
Rijst of quinoa

voor de the Kung Pao kip:

Neutrale olie (zonnebloem)
8 ontbeende kippendijen (in stukjes)
1/4 cup bloem
1/2 theelepel sichuan peper
4 rode chili`s
4 knoflookteentjes (fijn gemaakt)
1 stukje (2 cm) gember (in julienne gesneden)
1 ui (gesneden)
2 rode paprika`s (gesneden in reepjes)
1/2 cup geroosterde pinda`s

Om te serveren:
Lente of bosuitjes
Sesamzaadjes


Bereiden:

Kook de rijst of quinoa
Doe alle ingredienten voor de saus in een kom
Voeg 2 eetlepels water toe
Hussel alles goed door
Giet de olie in een koekenpan en verhit deze op middelhoog vuur
Doe ondertussen de kip in een plastic zak
Doe de bloem en sichuan peper in een schaaltje
Voeg dit toe aan de kip in de zak
Schud de zak zodat de kip goed bedekt is (doe dit in drieen)
Doe de kip in de hete olie en bak de kip bruin en knapperig (ca 8 minuten)

Haal de kip uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier
Doe de knoflook in de pan en roer door tot ze zacht is (1 minuut)
Voeg de ui toe en bak nog ca 3 minuten (roer af en toe)
Voeg de paprika toe en bak deze nog ca 2 minuten mee.
Voeg de kip weer toe en roer terwijl de saus dikker word (ca 1 minuut)
Haal de pan van het vuur en voeg de pinda`s toe
Serveer dit met rijst of quinoa
Bestrooi met de lente of bosuitjes en sesamzaadjes


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten