Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Gebakken Cajun Aardappeltjes


Gebakken Cajun Aardappeltjes

Lekker gebakken piepertjes.....
Hoe vaak heb jij gebakken aardappeltjes gemaakt en met een papperig aardappel husseltje bleef zitten
Dat is mij best vaak gebeurd
Maar ik heb daar al heel lang geen last meer van
Omscheppen is vaak de boosdoener
Laat de aardappeltjes met rust tot ze echt een bruin korstje hebben aan de onderkant
Draai ze dan pas om
Doe niet teveel aardappeltjes te gelijk in de koekenpan dat word ook vaak niks
Of bak rauwe aardappelen aan in de koekenpan en doe ze dan in de ovenschaal in de oven
Keer ze halverwege om....
Of zet een ovenplaat met opstaande rand op het vuur en doe daar olie in.
Laat heet worden en doe daar de beetgaar gekookte aardappeltjes in.
Hussel ze even om en zet de bakplaat dan in de hete oven
Kom er verder niet aan en laat ze bruinen...
Deze piepertjes zijn lekker gekruid
Heerlijk met sla en een kippenpootje 

Ingredienten:

3 pond stevige aardappeltjes (in partjes of plakjes)
3 eetlepels olijfolie
1 ½  theelepel zout
¾  theelepel peper
¾  theelepel paprika
½ theelepel chili poeder
3 theelepel butter
Peterselie (fijn gehakt)

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden
Doe de aardappelschijfjes in een kom
Doe de olijfolie erbij en hussel goed door
de aardappeltjes moeten allemaal met de olijfolie in contact komen
Doe in een andere kom de kruiden en hussel ze goed doorelkaar
Strooi over de aardappeltjes en mix het goed door.
Doe de boter in een grote koekenpan en verwarm dit op halfhoog vuur
Voeg de aardappeltjes toe en kook ze ca 7 a 10 minuten
Roer af en toe
Doe de aardappeltjes in een ruime ovenschaal en zet ze in de voorverwarmde oven voor 20 a 30 minuten
Draai de aardappeltjes halverwege voorzichtig om.
Als ze mooi bruin en gaar zijn de peterselie erover strooien en gelijk serveren.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten