Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Indonesische Rijsttafel


Rijsttafel.....

De indische rijsttafel is algemeen bekend...
Wil je een echt lekkere rijsttafel eten dan moet je in een indisch restaurant wezen.
De chinese gerechten hebben niet met indisch te maken.
Over het algemeen zijn chinese gerechten zoetig  (niks mis mee)
En Indische "pedis" dus heet en scherp.

De indische rijsttafel bestaat meestal uit rijst met allerlei bij gerechten
zoals sate, babi ketjap, sajoer boontjes, sajoer lodeh, pisang goreng of gadogado, pindasaus, sambal goreng telor  en kroepoek.
Er zijn nog veel meer heerlijke gerechten bij de rijsttafel...
Je kunt het zelf zo uit gebreid mogelijk maken.
Hieronder enige gerechten die je bij de indische rijsttafel eet.



Seroendeng

Ingredienten voor 3 personen

30 gram kokosrasp
1/2 theelepel korianderpoeder
1/2  theelepel komijnpoeder
1 eetlepel suiker

Bereiden:

Meng alle ingredienten door elkaar en verhit deze in een koekenpan op matig vuur. Hussel regelmatig.
 Let goed op want de kokos kan opeens heel snel donker gaan kleuren.
Zodra de kokos mooi bruin is doe je het meteen in een schaaltje om verder verkleuren te voorkomen.
Tip:
Vaak wordt er door seroendeng nog wat pinda’s gedaan. 
Maar dat is net wat jezelf lekker vind.



Atjar Ketimoen

Ingrediënten voor een schaaltje

1 komkommer
1 rode ui
1 rode peper
naar smaak azijn
naar smaak gula java (kokosbloesemsuiker of palmsuiker)
Snijd de komkommer in de lengte in vieren en ontdoe de stukken van de zaadlijsten. 
Snijd de vier stukken in schijfjes van ongeveer een halve cm dik. 
Snijd de ui in halve ringen en de rode peper in dunne schijfjes. 
Als je het niet te pittig wilt maken is het belangrijk de zaadjes te verwijderen en eventueel wat minder rode peper te gebruiken.
Meng nu in een kopje een beetje azijn (ik gebruik appelciderazijn) met wat gula java, proef of het naar je zin is en giet het over de komkommer.



Roedjak Manis

Ingrediënten

2 snackkomkommers
1 appel,
2 schijven ananas
20 druiven
1 mango
5 eetlepels palmsuiker gezeefd  (alternatief bruine suiker)
2 eetlepels ketjap manis
2 limoenen, uitgeperst
1 rode lombok peper

Bereiden

Snij de lombok in stukken. 
Haal de zaadlijsten en de pitjes eruit en gooi deze weg.
Meng de palmsuiker met de ketjap manis, het water, het sap van de limoenen en de rode peper
Schil de komkommer en snij deze in stukjes. 
Voeg deze toe aan de saus.
Schil de appel en snij deze in stukjes. 
Voeg deze toe aan de saus.
Snijd de ananas in stukjes. 
Voeg deze toe aan de saus.
Snij de druiven overdwars doormidden. 
Voeg deze toe aan de saus.
Schil en ontpit de mango en snij deze in stukken. 
Voeg deze toe aan de saus.
Schep alles doorelkaar.

Bron: Indonesische gerechten



Sajoer Lodeh

Ingrediënten:

150 ml zonnebloemolie
 250 gram tahoe, in blokjes gesneden
100 gram tempeh, in blokjes gesneden
400 ml kokosmelk
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
30 gram petehbonen, in reepjes gesneden
 5 salamblaadjes
3 djeroek poeroetblaadjes
1 stukje laos, in plakjes gesneden
 1 theelepel trassie, verkruimeld
 1 theelepel suiker
zout naar smaak
 500 gram sperziebonen, in stukjes
 1 rode paprika, in reepjes gesneden
 150 gram bamboescheuten, uitgelekt en in repen gesneden

Bereiden:

Verhit de olie in een wadjan en frituur de tahoeblokjes goudbruin.
 Laat ze uitlekken op keukenpapier en frituur de tempehblokjes ook bruin. 
Laat ook deze uitlekken.
 Breng 400 ml water en de kokosmelk aan de kook in een grote pan met ui, knoflook en petehbonen, salamblaadjes, djeroekblaadjes, laos, trassie, suiker en wat zout. 
Voeg alle groenten toe en laat het gerecht zachtjes ca. 20 minuten koken. 
Voeg vlak voor serveren de tempeh en tahoe toe.

Bron: Caroline Brouwer



Pisang Goreng

Ingredienten:

3 rijpe bananen
125 tot 150 ml bruiswater (Spa Rood)
100 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel baking soda (afgestreken)
1 theelepel kristal suiker
50 gram rijstmeel
1 theelepel vanille essence. 
Zonnebloem olie of arachide olie om te bakken. 

Bereiden:

Meng eerst de zelfrijzend bakmeel, baking soda, suiker en rijstbloem door elkaar met een garde. 
Voeg dan 125ml tot 150 ml bruiswater aan toe (Let op de dikte van het beslag). 
  1 theelepel vanille essence toevoegen. 
Zodra alle ingrediënten met de garde zijn doorgeroerd, heb je een gladde beslag. 
Haal de schillen af van de banaan en snij alle bananen door de helft.
 Je mag ze ook heel laten, maar door de helft is makkelijker bakken en omdraaien in de pan. Snij met een aardappelschil mes repen van ongeveer 4-5 mm dik en leg ze in het beslag. Neem een koekenpan en verhit je olie totdat het heet is.
 Bak ze dan goud kleurig van kleur . 
Nadat ze gebakken zijn, leg ze op een stuk keukenrol, zodat het extra vet nog kan absorberen.
Serveertips
Gebakken banaan zijn eerlijk om zo te eten, maar ze zijn ook overheerlijk met een laagje pindasaus erop or ze in de pindasaus te dippen. 
Meestal wordt dit recept bij de Nasi of Bami geserveerd, maar kan ook als snack gebruikt worden.
 Rijstmeel is te koop in de toko
Mocht het niet te koop zijn in je buurt, vul dit gedeelte op met zelfrijzend bakmeel

Bron: Smulweb



Sambal Telor Tomaat

Ingrediënten

4 hardgekookte eieren.
1 grote heel fijn gesnipperde ui, of 2 normale uien, maar best veel dus.
1 knoflookteentje, ook heel fijn gehakt.
2 laurierblaadjes
1 klein blikje goeie tomatenpuree
3 theelepels laos (met een kop erop)
Santen, van een blok, ik schat 1/4 of een 1/3, dat moet je even proeven en dan eventueel wat meer erbij naar je smaak.
Wat zonnebloemolie

Bereiden:

De ui, knoflook en laos licht fruiten in de olie. 
Tomatenpuree erbij, ook de laurierblaadjes. 
Roeren. 
Is het te stevig, dan een scheutje water erbij.
Laat een poosje sudderen, 10 minuten of zo. 
Dan roer je de santen erdoor. 
Eventueel weer wat water erbij.
De eieren in vieren snijden en op een vrij diepe schaal leggen. 
Saus eroverheen en op een rechaud warm houden (of in de oven maar doe er dan aluminiumfolie over).


Sambal Boontjes

Ingrediënten

1 fijngesnipperde ui
1 fijngehakt knoflookteentje
geraspte gemberwortel (1 cm)
2 theelepels bruine suiker, of een stukje goela djawa
2 eetlepels ketjap (manis)
sambal oelek, theelepel of meer naar smaak 
handje fijngesneden platte peterselie of selderijblaadjes
wat zonnebloemolie, scheutje
Oh, en spercieboontjes natuurlijk! Vers (beetgaar gekookt) is het lekkerst, anders diepvries. 
Drie ons ongeveer.

Bereiden:

Ui en knoflook licht fruiten. 
Gember erbij. 
Sambal en ketjap toevoegen en dan de bruine suiker (niet te veel, het moet niet te zoet worden. 
Wat water erbij
Zout naar smaak
Dan de boontjes erdoor en klaar!
Hier kan je ook de seroendeng over doen op je bord…



Ajam Besengek

Ingredienten:

1 braadkuiken
3 klein gesneden sjalotten
2 kleingesneden knoflookpitjes.
1,5 theelepel sambal oelek 
1,5 theelepel djienten
1 theelepel laos
5 kleingesneden kemiries
1 ttheelepel ketoembar
stukje trasie
3 eetlepels boter
2 eetlepels azijn
1,5 dl melk
1,5 dl water
zout
1 theelepel bruine suiker
2 eetlepels gemalen cocos

Bereiden:

Snijd het schoongemaakte kuiken in stukken.
Fruit de sjalotten, knoflook, sambal, djienten, laos, ketumbar, kemiries en de trasie in de boter.
Haal de sjalotten er uit zodra ze gaan kleuren en bak de stukken kuiken vervolgens in dezelfde boter bruin.
Voeg daarna de overige ingredienten toe en laat het geheel nog ongeveer een kwart uur stoven.

Er zijn nog veel meer bijgerechten...
Sate, Kroepoek,Sambal,Loempia`s
Dit is maar een greepje uit de vele recepten. 

                                                                                                Bron: Internet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten