Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Bananen French Toast Schoteltje


Bananen French Toast Schoteltje

Ingredienten:

Voor de gecarameliseerde bananen:

6 eetlepels ongezouten boter
3/4 cup lichte bruine suiker
2 eetlepels maple syrup (ahornsiroop)
snufje zout
3 grote bananen (gepeld en in plakjes)

Voor de custard:

1 theelepel kaneel
1 eetlepel vanille extract
2 eetlepels lichtbruine suiker
8 grote eieren
1 cup volle melk
1 cup koffiemelk
750 gram brood (in blokjes)

Voor de topping:

3 eetlepels ongezouten boter(gesmolten)
1/3 cup lichtbruine suiker
1/2 theelepel kaneel
snufje zout
1/3 cup bloem

Bereiden:

Smelt de boter in een grote koekenpan.
Voeg maple syrup, bruine suiker en zout bij de gesmolten boter
Roer alles goed door tot het mengsel gaat bubbelen
Laat een paar minuten doorkoken tot een zacht mengsel
Haal van het vuur en doe de bananen hierin
Hussel voorzichtig om zodat de bananen goed met caramel zijn bedekt
Zet opzij:

Doe de kaneel, vanille extract en bruine suiker in een kom
Meng dit goed
Voeg de eieren, melk en koffiemelk toe en klop alles goed door
Beboter een ovenschaal
Doe de helft van de broodblokjes hierin
Schep de helft van de bananen erover
Schep hier de rest van de broodblokjes op
Giet het custard mengsel erover
Druk de broodblokjes voorzichtig naar beneden zodat ze goed het vocht kunnen absorberen
Leg de overige bananenplakjes hierop
Dek af met plastic folie en laat ca 2 uur staan

Ca 1 uur voor het bakken de kruimeltopping maken
Mix de gesmolten boter met de bruine suiker, zout en kaneel tot zacht mengsel
Voeg de bloem toe en schep dit door
Er mogen enige klontjes inzitten
Verspreid de topping over de casserole
Bak de casserole in de voorverwarmde oven ca 40 a 45 minuten
Voor knapperige brood iets langer in de oven
Voor een zachtere brood mengsel iets korter

Serveer met maple syrup en geslagen room



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten