Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Kimchi


Kimchi

Ben jij al bekend met Kimchi?
 Dit typisch Koreaanse groentegerecht is razend populair en heeft een heerlijk pittige smaak. 
Kort gezegd zijn kimchi gepekelde groenten. 
Net zoals bijvoorbeeld zuurkool is het gefermenteerd, daarom wordt Kimchi ook wel ‘Koreaanse zuurkool’ genoemd. 
De fermentatie geeft de kimchi een heel bijzondere fris-zure smaak.
 De groenten (vaak kool en/of rettich) worden eerst ingelegd met zout (tegen schadelijke micro-organismen) en vervolgens gemixt met specerijen.
Naast knoflook en rode pepers kunnen er ook lente-uitjes, worteltjes, prei, gember, sesamzaad, gezouten, oesters en bijvoorbeeld zeewier aan worden toegevoegd voor extra smaak. 
De variaties zijn eindeloos: er schijnen meer dan honderd variaties op de traditionele kimchi te bestaan…
Kimchi word traditioneel gefermenteerd in grote kleipotten.
 Meestal kunt je na een week het gebruiken, maar het is aan te raden om een maand ermee te wachten. 
Hoe langer wachten, hoe lekkerder word het, is de goude regel.
Kimchi word vaak als bijgerecht geserveerd, maar kimchi is ook een van de belangrijkste ingrediënten voor veel Koreaanse gerechten.


Ingrediënten

1 grote Chinese kool, bladeren in 3×3 cm plakjes gesneden
tafelzout voor pekel
2 uien, in grove stukken
2 bosjes lente-ui in 3 cm stukjes gesneden

voor de Pasta

1 hele knol knoflook, waarbij de teentjes van velletje ontdaan worden
5 cm gember, in stukjes
4-5 eetlepels chilipoeder
2 eetlepels cayennepeper
3 eetlepels Sichuan bonen pasta
3 eetlepels rijstwijn azijn
3 eetlepels oestersaus
3 eetlepels suiker

 Leg in een grote plastiek bak met een bodem water erin een laag kool.
Verdeel daar genoeg zout over.
Herhaal proces tot kool op zijn.
 Laat zout voor tenminste 4 uur in kool trekken, waarbij je zo nu en dan de kool met jou handen omroeren.

 Chilipasta

 Maak een pasta van knoflook en gember in een keukenmachine en doen dit in een grote mengkom.
Voeg de chilipoeder, cayennepeper, bonenpasta, rijstwijn, oestersaus en suiker erbij.
Voeg zoveel water erbij om een vloeiende pasta te maken, meng goed.
Meng nu de uien en lente-uien door pasta en laat een paar uur marineren.

Bereiden van Kimchi

Was kool nu grondig in een vergiet tot alle zout verwijderd zijn.
 De kool moet een licht zoute smaak hebben.
Gebruik handschoenen en meng met jou vingertoppen de chilipasta heel goed door kool.
Laat kimchi in een gesloten plastiek bak op een koele plaatst voor 1 week fermenteren voor gebruik.




Bron:Internet en Deon (Smulweb)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten