Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Caramel Appel Cheesecake Trifle



Caramel Appel Cheesecake Trifle

Deze eenpersoons trifle`s is niet alleen leuk om te zien,
 maar smaken ook lekker.
Beetje appeltaartachtig door de gecarameliseerde appels
Erg lekker.....

Ingredienten:

6 eetlepels boter 
6 appels (geschild en klokhuis eruit) 
3/4 cup bruine suiker
1 theelepel pompoen kruiden
1 & 1/2 cups caramel saus (zelf gemaakt of kant en klaar gekocht)
200 gram cream cheese (kamertemperatuur)
3/4 cup suiker
1 theelepel zout
2 theelepels  vanilla extract
citroen zest (optioneel)
2 cups slagroom
45 - 50  koekjes (eierkoekjes of lange vingers zijn erg lekker)

Bereiden:

Smelt de boter in een koekenpan op halfhoog vuur
Snij de appels in blokjes en doe ze in een kom
Voeg de bruine suiker, pompoenkruiden en 1/2 theelepel zout toe
Hussel goed door En doe ze bij de gesmolten boter in de koekenpan.
Laat ze op het vuur ca 15 a 20 minuten bakken tot de suiker gesmolten is en de appelstukjes zijn bedekt met een laagje gesmolten bruine suiker
Laat afkoelen.
In een andere kom de slagroom kloppen met 1/4 cup suiker en 1 theelepel vanille extract tot stijve pieken
LET OP: 
Niet te lang kloppen dan gaat het schiften.
Klop in een andere kom de cream cheese en de rest van de suiker, vanille extract, zout en citroen zest tot alles is gemengd.
Doe de helft van het slagroom mengsel erbij en schep dit goed door elkaar
Zet in koelkast.
Maak de koekjes fijn en hou een paar apart om te garneren.

De Trifle:
Schep 2 eetlepels caramelsaus in de trifle glaasjes
Strooi er een handje koekkruimels over
Bedek de koekjes met het appelmengsel
Doe hier het cream cheese mengsel over en maak glad met achterkant van lepel
De appelstukjes moeten bedekt zijn.
Giet er nog beetje caramelsaus over
Laat goed koud worden en herhaal dit nog eens
Werk het af met een toef slagroom
Garneer met de koekjes en caramel
Serveer gelijk

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten