Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Salzburger Knockerln


Salzburger Nockerln

Zoet als de liefde en zacht als een kus.....
Dat is dit dessert ten voete uit.....
De Salzburger Nockerln bestaat uit 3 "bergen"
Deze staan symbool voor de 3 bergen rond Salzburg
de poedersuiker is de sneeuw.


Ingredienten:

 5 eiwitten
40 gram suiker
3 eidooiers
20 gram bloem
2 eetlepels melk
25 gram boter
2 eetlepels vanille suiker
borrelglaasje Stroh rum
 poedersuiker

Bereiden:

Weeg alle ingrediĆ«nten nauwkeurig af en zorg dat de kom en de haken van je mixer vetvrij zijn. 
Zijn ze dit niet, dan zal je gerecht niet lukken. 
Verwarm de oven voor op 190 graden. 
Neem een vuurvaste schaal (een springvorm kan ook) en zet deze tijdens het voorverwarmen in de oven.
Haal de schaal uit de oven als deze warm is en doe er de boter, de melk en de vanillesuiker in. Roer door en schud er een beetje rum bij, niet alles, je hebt later nog wat nodig!
Klop nu de eiwitten stijf, voeg er op het laatst beetje bij beetje de suiker bij en klop tot een stevige massa.
Roer de dooiers los met de bloem en de rest van de rum. 
Doe een royale lepel schuim bij de dooiers en roer dit door elkaar. 
 Schep nu de dooiers bij de eiwitten en schep alles voorzichtig door elkaar zodat het geel zich helemaal vermengd heeft met het wit. 
Doe dit met uiterste voorzichtigheid, je wil tenslotte een super luchtig gerecht. 
Schep nu drie bergen met schuim in je schaal en zet dit direct in de oven.
Draai de oven terug naar 180 graden en bak de nockerln 10 minuten totdat ze mooi begint te kleuren. 
Haal de nockerln uit de oven en strooi er poedersuiker overheen. 
Serveer direct!



TIP:
Enige voorzichtigheid is geboden aangezien deze Oostenrijkse delicatesse een nogal gevoelig gerecht is, 
Bij stoten of teveel temperatuurverschil wil deze helaas nogal graag inzakken.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten