Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op




Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:






Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"


~*~*~*~

~*~*~*~*




Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~



Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT





Speculaas Cheesecake met Tutti Frutti


Speculaas Cheesecake met Tutti Frutti

Ik ben niet echt een fruiteter...
In het seizoen aardbeien en perziken vind ik heerlijk
Dan eet ik het ook erg veel.
Maar tutti frutti vind ik weer erg lekker.
En je kunt er vers fruit doormengen....
Deze cheesecake lijkt me ook erg lekker
Die ga ik zeker maken van de week.
Het bier verruil ik wel voor een glas port.... :-)

Ingredienten:

400 gramTutti Frutti 
1 flesje herfstbok  (of bruin bier)
200 gram speculaasjes 
 50 gram boter 
2 eetlepels abrikozenjam
500 gram volle vanillekwark 
3 eieren 

Extra benodigdheden:
 keukenmachine,
 ingevette springvorm Ø 24-26 cm

Bereiden:

Splits de eieren.
Doe de tuttifrutti over in een pan (geen aluminium!) en schenk het bier erbij
Breng het fruit aan de kook en laat het 15-20 minuten zachtjes sudderen tot het fruit het bier heeft opgenomen
Laat het afkoelen.Verwarm de oven voor op 175°C.
Smelt de boter.
Maal de speculaasjes in de keukenmachine fijn en meng de boter en de jam erdoor tot het een deeg wordt.
Verdeel het deeg in de taartvorm en druk het dun uit over de bodem en tegen de wand van de vorm.
Doe de kwark in een kom en roer de dooiers erdoor.
Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel ze daarna door de kwark.
Strijk het mengsel over de taartbodem uit.
Zet de vorm op de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de taart in dertig en vijfendertig minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart in de vorm afkoelen.
Verwijder de rand van de vorm en zet de taart op een schaal.
Verdeel de tuttifrutti over de taart.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten