Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op




Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:






Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"


~*~*~*~

~*~*~*~*




Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~



Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT





Pavlova met Lemoncurd


Pavlova met Lemoncurd

Lemoncurd is echt mijn favoriet,
dat beetje zurige zoete frisse smaak vind ik heerlijk....
Zie je ertegen op om zelf lemoncurd te maken.....
 kun je natuurlijk ook een kant en klare lemoncurd kopen
In de meeste supermarkts te koop bij de jamsoorten... (A.H. heeft het zeer zeker)
Maar zelf maken geeft wel voldoening en is echt niet moeilijk.

Ingredienten:

PAVLOVA
3 eiwtten (kamertemperatuur)
100 gram suiker
snufje zout
1 theelepel maizena
1 theelepel citroensap (vers)

LEMON CURD
3 eigelen (kamertemperatuur
60 gram suiker
80 gram citroensap (vers)
rasp van 1 citroen
120 gram boter in kleine blokjes.

Bereiden:

PAVLOVA`S
Verwarm de oven voor op 150 graden celsius
Doe de eiwitten in een kom
Mix met de mixer tot stijve pieken
Voeg na 1 minuut lepel voor lepel de suiker toe
Blijf mixen tot het mengsel glanzend word (ca 3 a 4 minuten)
Voeg het citroensap toe en de maizena en klop kort even door
Vul een spuitzak met het mengsel (tuitje 1 cm)
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Teken er cirkels op van 6 cm doorsnee
Spuit de cirkels vol met het eiwitmengsel
Maak in het midden een holletje voor de lemoncurd
Dit recept is voor 8 Pavlova`s
Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven
Verlaag de temperatuur tot 130 graden celsius
Bak ze voor 30 minuten en zet de temperatuur op 110 graden celsius
Bak ze dan nog 60 minuten
Zet de oven uit en laat de pavlova`s afkoelen in de oven.

LEMON CURD
Doe suiker en citroensap en citroenrasp in een steelpannetje
Roer tot de suiker is opgelost.
Voeg dan de 3 eigelen toe en zet op hoog vuur.
Laat ca 2 minuten koken terwijl je blijft roeren
De eieren moeten geen roerei worden

Belangrijk: 
De achterkant van de lepel moet bedekt zijn met een dikke laag ei/citroenmengsel.
Voeg klontjes boter stuk voor stuk toe, voeg een klontje toe als het vorige helemaal is opgenomen.
Haal van het vuur en mix alles tot een geheel
Doe de curd in een kom en dek af met huishoud folie.
Druk de folie helemaal op de huishoudfolie zodat het goed is afgedekt
Er vormt zich dan geen vel.

TIP:
Doe de lemoncurd niet in de koelkast...
Ze word anders te dik..
Zijn er klontjes in de curd, pers ze dan even door de zeef



Serveren:

Haal de afgekoelde pavlova`s uit de oven
Vul ze flink met de lemoncurd
Strooi er wat gehakte pistache nootjes over


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten