Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Thaise Vegetarische Pompoensoep


Thaise Vegetarische Pompoensoep

Persoonlijk ben ik niet zo op vegetarische soep,
Voor mij moet een lekkere bouillon van vlees of kip getrokken worden.
Deze Thaise Pompoensoep lijkt me door de kruiderij erg lekker.
Maar wat let je om een vleesbouillon te gebruiken en stukjes kip erin te doen.
Dan is het gelijk een heel andere soep.
Maar deze vegetarische versie lijkt me wel wat
Ik vond het recept op het bloggie van Sara
Bezoek haar blog eens voor heerlijke recepten. 
Deze ga ik zeker uitproberen....

Ingredienten:

1 eetlepel kokosolie
1/2 cup rode ui (gesnipperd)
2 theelepels knoflook (geplet)
1 eetlepel  verse gember (geraspt) of 1 theelepel gemberpoeder
1 rode chili (van zaadjes ontdaan en fijn gehakt)
1 theelepel turmericpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1/2 theelepel zout
2 cups pompoenpuree
1 blik kokosmelk2 cups groente bouillon
2 theelepels limoensap
2 cups groene groente (spinazie, andijvie fijn gehakt)
2 cups bloemkoolroosjes (in kleine stukjes)
Koriander voor over de soep.

Bereiden:

Doe de kokosolie in een grote pan en zet het op medium hoog vuur
Voeg de ui toe als de olie heet is.
Bak ze in ca 5 minuten zacht en doorzichtig
Voeg de knoflook, gember en chili toe
Blijf roeren zodat de knoflook niet verbrand
Voeg de specerijen en de pompoen toe en kook dit voor ca 1 minuut
Voeg de kokosmelk, bouillon en limoensap toe
Breng het mengsel aan de kook en voeg de bloemkool er aan toe
Laat het sudderen voor ca 15 minuten met deksel op de pan
Voeg de groene groente toe en laat 5 minuutjes koken zonder deksel
Voeg zout, peper of limoensap toe naar smaak.
Strooi er verse koriander, limoenpartjes  en een paar druppels kokosmelk over met serveren.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Witlof uit de Oven


Gebakken Witlof uit de Oven

Een ietsjes meer bewerkelijk gerecht...maar super lekker
Echt iets voor feestelijke dinertjes.
Ik vind lof al lekker...en dit gaat er wel in
Yummie

Ingredienten:

1 sjalot
15 gram ongezouten boter (of margarine)
3 gedroogde laurierblaadjes
3 kruidnagels
1 kaneelstokje
3 kardemompeulen
300 ml vers sinaasappelsap
1 theelepel kristalsuiker
4 stronken witlof
300 ml groentebouillon van tablet
8 plakjes ontbijtspek
4 takjes verse tijm
2 eetlepels  traditionele olijfolie

Bereiden:

Snipper de sjalot. 
Verwarm een grote pan op middelhoog vuur. 
Smelt boter in de pan, voeg sjalot, laurierblaadjes, kruidnagels, kaneel en kardemom toe. 
Draai het vuur omlaag, doe de deksel op de pan en laat 5 min. zachtjes bakken of tot de sjalot zacht is. 
Schep af en toe om.
 Giet het sinaasappelsap erbij, draai het vuur omhoog en laat het sap bijna helemaal verdampen. 
Voeg suiker en witlof toe en giet de bouillon erbij.
Dek de pan af met een cirkel bakpapier en de deksel. 
Laat op een zacht vuur 25 min. pruttelen of tot het witlof gaar is en zacht van binnen.
 Neem het witlof voorzichtig uit de pan. 
Bewaar het kookvocht. 
Leg de plakjes ontbijtspek met 2 tegelijk op een snijplank en rek de plakjes voorzichtig uit door er met de zijkant van een mes overheen te wrijven. 
Leg een takje tijm dwars over de 2 plakjes ontbijtspek en leg er een gekookt witlofstronkje bovenop. 
Wikkel het spek om het witlof en zet vast met cocktailprikkers.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. 
Verhit een ovenvaste pan op middelhoog vuur. 
Doe een scheut olie in de pan en daarna het witlof gewikkeld in spek. 
Braad even aan zodat het spek begint te bruinen. Draai de witlofstronkjes om en giet 1/6 oranje kookvocht in de pan. 
Zet de pan in de oven en bak het witlof 20 min. of tot het witlof goudbruin, knapperig en het geheel verwarmd is.
 Verwijder de cocktailprikkers voor het serveren.
 Serveer het witlof met wat vocht uit de pan eroverheen.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Appel Tiramisu


Appel Tiramisu



Ingredienten:

170 gram  biskwie (biskotti)
300 gram mascarpone
250 gram appelmus
200 gram cottage cheese (of kwark)
30 gram poedersuiker 
1 pakje vanillesuiker 
1 snufje kaneel
150 ml slagroom
150 ml appelsap
3 eetlepels calvados (optional)

Bereiden:

Doe de mascarpone in een kom met de cottage cheese, 180 gram appelmoes,vanillesuiker en 2 eetlepels poedersuiker en een snufje kaneel en roer dit goed om.
Sla de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het mascarpone mengsel.
Giet de appelsap en calvados (optioneel) in een platte schaal
Halveer de biskwietjes en haal ze door het appelsap mengsel
Leg ze op de bodem van van een glas
verdeel hier 1 & 1/2 lepel mascarponemengsel over.
Hierover weer de biskwietjes en weer mascarponemengsel
Over het mascarponemengsel verdeel je  appelmoes.
Daar schep je nog de overgebleven mascarpone over.
Zet voor minstens 4 uur in de koelkast
De over gebleven appelmoes zet je ook koud.
Voor het serveren schep je er nog een lepel appelmoes over
Strooi er wat kaneelpoeder over



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Griekse Yoghurt met Banaan , Walnoten en Honing



Griekse Yoghurt met Banaan, Honing,en Walnoten

Dit dessertje ziet er toch heerlijk uit
Feestelijk en heel simpel te maken.
Ik kwam het tegen op het bloggie van Elsje
Neem eens een kijkje bij haar.....
Er staan nog meer heerlijke recepten
Klik hiervoor op de link onderaan het recept.

Ingredienten:
4 personen

16 eetl Griekse yoghurt (1 emmertje )

2 rijpe bananen

8 eetlepel honing

2 flinke handen walnoten

1 eetlepel citroensap

4 blaadjes munt

4 glaasjes

Bereiden:

Hak de noten grof en snijd de banaan in de lengte doormidden en dan in plakjes, meng de banaan met een beetje citroensap (werkt tegen verkleuring). 
Doe vervolgens in elk glaasje 2 eetl yoghurt dan wat plakjes banaan, wat walnoten en 1 eetl honing, dan weer 2 eetl yoghurt weer banaan en weer walnoten en 1 eetl honing erop.
 Het oog wil ook wat, tot slot maak je het af met een blaadje munt. 
Let op:
 Gebruik ongeveer 1/2 banaan per glaasje en verdeel de noten ook goed over de glaasjes
Eet smakelijk!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Herb de Provence


Herbes de Provence

Hoe gebruik je deze kruiden?

Als je kookt met de Provencaalse kruiden moet je onthouden dat je ze gebruikt aan het begin van het koken, braden enz.
Ze geven zo hun smaak en geur goed af.

Hier zijn sommige ideeen hoe je ze gebruikt.... 

Het is lekker met kip.
Wrijf het vlees in met de kruiden en zout
Leg er enige aardappels naast en laat dit bakken in de oven.
Leg er bolletjes knoflook bij en haal de knoflook puree eruit.
Gebruik het als dry rub voor vlees (steak)
Maak met aubergine en courgette een groente casserole en sprenkel de kruiden tussen iedere laag groente.
In plaats van oregano op je pizza gebruik deze kruidenmix
Smaakt en ruikt heerlijk.
In stoofpotjes en soep voor het franse smaakje eraan.
Als je je eigen brood bakt is dit ook heerlijk om een theelepel kruiden door het deeg te mengen.
In de kruidenboter met wat zeezout
Het gaat prima met vis....
Vis papilotte met kruiden erin verpakt (zie foto beneden)
  


Het Kruidenmengsel.

Ingredienten:

2 theelepels oregano
2 theelepels savory (muntachtige plant)
2 theelepels marjoraan
1 & 1/2 theelepel salie
1 & 1/2 theelepel venkelzaadjes
1 theelepel lavendelblaadjes (fijn gehakt)
1 theelepel dragon
1 theelepel rosemarijn
1 theelepel tijm
Bereiden:
Mix alle ingredienten en bewaar ze in een goed afgesloten glazen pot op een koele droge plaats (ca 1 jaar houdbaar)

TIP:
Als je niet van de stukjes kruiden in je recept houd, kun je ze eerst nog malen in een oude koffiemolen of kruidenmolen.
Kun je sommige kruiden niet vinden neem dan gerust een ander kruidje erbij naar eigen smaak of laat het eruit.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kip Regenboog Wrap


Kip Regenboog Wrap

Ingredienten


1 grote tortilla
2 eetlepel hummus
1/4 verse ongekookte biet (geraspt)
1/4 cup geraspte wortel
2 eetlepels geraspte kaas (naar eigen smaak)
1/3 cup gerookte kip (of geroosterd)
1/2 cup jonge baby spinazieblaadjes

Bereiden:

Leg de tortilla op een bord
Smeer de hummus over de tortilla
Leg  de bietjes, wortel,kaas, kip en spinazie aan 1 kant van de tortilla
Rol hem op zodat de vulling er goed tussen zit



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kip Ceasar Wrap


Kip Ceasar Wrap

Ingredienten:


4 tortillas (maak ze warm zoals op de verpakking staat
4 eetlepels cream cheese (zacht)
1/4 theelepel knoflookpoeder
Sla
Croutons
Kaas
Ceasar Dressing
gekneusde zwarte pepers
Bacon (knapperig uit gebakken)
500 ml Kip (gekookt of geroosterd in stukjes)
Tomaten
Olijven en Gegrilde Paprika en Fijn geprakte ansjovis (optional)

Bereiden:

Leg de tortillas op een schone ondergrond (of bord)
Doe in een kleine kom de cream cheese en  knoflookpoeder
Meng dit goed en smeer dit over de tortilla`s
Doe in een andere kom de sla, croutons, kaas en de dressing
Verdeel dot over de 4 tortilla`s iets naast het midden
Verdeel de kip over de tortilla`s
Als ze gevuld zijn rol je ze op.
Snij ze schuin doormidden...

Bron: pgeveryday

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wraps met Spinazie en Geitenkaas en Pijnboompitjes



Wraps met Spinazie en Geitenkaas

Een warm gerechtje met wraps...
En ook deze is zo lekker en heel vlug gemaakt.

Ingrediënten:

30 gram pijnboompitten
200 gram spinazie
125 gram kastanjechampignons, grof gehakt
1 klein uitje, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
70 gram zongedroogde tomaatjes, in reepjes
2 tortilla wraps
Flinke hand geraspte pittige geitenkaas

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Laat ze afkoelen op een velletje keukenpapier
Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook even aan
Voeg de champignons toe en bak even mee
Doe de spinazie, pijnboompitten en zongedroogde tomaatjes erbij en roerbak alles tot de spinazie is geslonken
Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de tortilla wraps
Rol de wraps stevig op en leg ze met de vouwkant naar beneden op een bakplaat of in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas
Zet de wraps voor ca. 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mexicaanse Kip Wrap


Mexicaanse Kip Wraps

Wraps zijn lekker, snel en makkelijk mee te nemen.
Perfect voor om mee te nemen, naar werk , als tussendoortje of voor een picknick. 
Variëren kan eindeloos, maar een klassieker met kip of gerookte zalm is altijd een succes. 
Hieronder een mexicaanse wrap
Daar komen ze ook oorspronkelijk vandaan
Wrap and roll it up.....

Ingredienten:

1 flinke kippenfilet in reepjes (of 2 kleintjes)
2 theelepels fajita kruiden
3 eetlepels cream cheese (naturel of met bieslook op kamertemperatuur)
2 tortilla`s
1/2 cup dun gesneden sla
30 gram cheddar kaas (pittig en geraspt)
1/4 cup salsa

Bereiden:

Verhit een ingevette koekenpan  en bak hierin de kipfilet
Strooi er de fajita kruiden over
Laat dit bakken tot de kip gaar is. (ca 4 minuten)
Zet opzij om af te koelen
Besmeer de tortilla`s met de cream cheese,
Leg er blaadje sla, kip en de cheddar kaas op
Vouw de tortilla op (2 kanten naar elkaar toe)
En rol het op en snijd doormidden.
Serveer met de salsa....

Bron : Sargento


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Peperoni Pasta Salade


Pepperoni Pasta Salade

Deze salade heeft geen uitleg nodig
Vol met frisse knapperige groente....
dat kan alleen maar yummie zijn.....
Peperoncini is een pepertje...
Te koop in potjes bij de supermarkt of toko

Ingredienten:

1 pond pasta (zoals macaroni, fusili, penne)
3/4 cup verse parmezaanse kaas (geraspt)
100 gram verse mozzarella bolletjes)
75 gram peperoni (in plakjes)
2 grote tomaten (in stukjes)
1/2 groene paprika (in blokjes)
1/2 cup olijven (in plakjes)
1/2 cup rode ui (in dunne plakjes)
1/3 cup peperoncini (gesneden)
3/4 cup italiaanse salade dressing
Zout & peper

Bereiden:

Kook de pasta al dente
Doe ze in een vergiet en spoel af met koud water
Laat verder afkoelen
Doe de overige ingredienten in een grote kom.
Hou wat geraspte parmezaanse kaas achter voor decoratie
Hussel even door.
Als de pasta koud is bij de peperoni en groente in de kom doen
Hussel goed door
Zet in de koelkast voor 1  tot  24 uur.
Serveer met ciabatta, stokbrood of ander italiaans brood
Strooi er parmezaanse kaas over voor het serveren.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten