Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Banoffee Pie van Mary Berry


Banoffee Pie van Mary Berry

Deze pie is zo lekker en echt niet moeilijk te maken.
Je blijft ervan eten......
Gister zag ik op tv Mary de pie maken en heb het recept gelijk opgeslagen

De combinatie van de toffee, bananen en room maken deze taart onweerstaanbaar....
Neem voor de toffee een pan met nonstick bodem
En blijf erbij zodat het niet aanbrand

Ingredienten:

Voor de bodem:

65 gram boter
175 gram gemberkoekjes (fijn gemaakt)

Voor de vulling:

100 gram boter
100 gram lichte bruine suiker
2 blikjes gecondenseerde melk (2 x 397 gram)

Voor de topping:

300 ml slagroom
1 grote banaan (of 2 kleintjes)
beetje citroensap
geraspte chocolade

Bereiden:

Smelt voor de bodem de boter in een pannetje
Neem een blender en maak die koekjes fijn
Giet de boter erbij en laat even draaien tot zich bijna een bal begint te vormen
Haal uit de kom
Bekleed de vorm (23 cm doorsnee) met bakpapier en doe het koekjes deeg erin
Maak glad en druk het met de bolle kant van een lepel even aan.
Zet in de koelkast.
Doe de boter en suiker in een nonstick pannetje en zet op zacht vuur
Als de suiker is opgelost voeg je de gecondenseerde melk toe
Blijf roeren met een houten lepel met rechte onderkant
Zodat je goed over de bodem kunt schrapen zodat het niet aanbrand
ca 5 minuten of tot het mengsel mooi goudbruin is en is ingedikt
Giet dit mengsel in de vorm met de koekjesbodem
Zet opzij op koele plek en laat afkoelen

Voor de topping:

Klop de room tot het dik is en verspreid het over de koude toffeevulling
Snij de banaan in plakjes en druppel er wat citroensap over (dan word ze niet bruin)
Leg de plakjes op het room mengsel en rasp er de chocolade over.
Haal nu de pie uit de vorm en zet hem op een platte schaal
Serveer hem koud.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Salzburger Knockerln


Salzburger Nockerln

Zoet als de liefde en zacht als een kus.....
Dat is dit dessert ten voete uit.....
De Salzburger Nockerln bestaat uit 3 "bergen"
Deze staan symbool voor de 3 bergen rond Salzburg
de poedersuiker is de sneeuw.


Ingredienten:

 5 eiwitten
40 gram suiker
3 eidooiers
20 gram bloem
2 eetlepels melk
25 gram boter
2 eetlepels vanille suiker
borrelglaasje Stroh rum
 poedersuiker

Bereiden:

Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zorg dat de kom en de haken van je mixer vetvrij zijn. 
Zijn ze dit niet, dan zal je gerecht niet lukken. 
Verwarm de oven voor op 190 graden. 
Neem een vuurvaste schaal (een springvorm kan ook) en zet deze tijdens het voorverwarmen in de oven.
Haal de schaal uit de oven als deze warm is en doe er de boter, de melk en de vanillesuiker in. Roer door en schud er een beetje rum bij, niet alles, je hebt later nog wat nodig!
Klop nu de eiwitten stijf, voeg er op het laatst beetje bij beetje de suiker bij en klop tot een stevige massa.
Roer de dooiers los met de bloem en de rest van de rum. 
Doe een royale lepel schuim bij de dooiers en roer dit door elkaar. 
 Schep nu de dooiers bij de eiwitten en schep alles voorzichtig door elkaar zodat het geel zich helemaal vermengd heeft met het wit. 
Doe dit met uiterste voorzichtigheid, je wil tenslotte een super luchtig gerecht. 
Schep nu drie bergen met schuim in je schaal en zet dit direct in de oven.
Draai de oven terug naar 180 graden en bak de nockerln 10 minuten totdat ze mooi begint te kleuren. 
Haal de nockerln uit de oven en strooi er poedersuiker overheen. 
Serveer direct!



TIP:
Enige voorzichtigheid is geboden aangezien deze Oostenrijkse delicatesse een nogal gevoelig gerecht is, 
Bij stoten of teveel temperatuurverschil wil deze helaas nogal graag inzakken.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Speculaas Cheesecake met Tutti Frutti


Speculaas Cheesecake met Tutti Frutti

Ik ben niet echt een fruiteter...
In het seizoen aardbeien en perziken vind ik heerlijk
Dan eet ik het ook erg veel.
Maar tutti frutti vind ik weer erg lekker.
En je kunt er vers fruit doormengen....
Deze cheesecake lijkt me ook erg lekker
Die ga ik zeker maken van de week.
Het bier verruil ik wel voor een glas port.... :-)

Ingredienten:

400 gramTutti Frutti 
1 flesje herfstbok  (of bruin bier)
200 gram speculaasjes 
 50 gram boter 
2 eetlepels abrikozenjam
500 gram volle vanillekwark 
3 eieren 

Extra benodigdheden:
 keukenmachine,
 ingevette springvorm Ø 24-26 cm

Bereiden:

Splits de eieren.
Doe de tuttifrutti over in een pan (geen aluminium!) en schenk het bier erbij
Breng het fruit aan de kook en laat het 15-20 minuten zachtjes sudderen tot het fruit het bier heeft opgenomen
Laat het afkoelen.Verwarm de oven voor op 175°C.
Smelt de boter.
Maal de speculaasjes in de keukenmachine fijn en meng de boter en de jam erdoor tot het een deeg wordt.
Verdeel het deeg in de taartvorm en druk het dun uit over de bodem en tegen de wand van de vorm.
Doe de kwark in een kom en roer de dooiers erdoor.
Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel ze daarna door de kwark.
Strijk het mengsel over de taartbodem uit.
Zet de vorm op de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de taart in dertig en vijfendertig minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart in de vorm afkoelen.
Verwijder de rand van de vorm en zet de taart op een schaal.
Verdeel de tuttifrutti over de taart.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sandwiches Onigirazu


Sandwiches Onigirazu 

Hou je van sushi......
maar zie je ertegen op om zelf sushi te maken omdat het vouwen niet zo goed lukt?
Probeer dan eens de onigirazu sandwich.....
Sushi in sandwichvorm en echt heel makkelijk


Ingredienten:

2 cup rijst (jasmijn rijst of sushi rijst)
4 cup  water
8 nori blaadjes

Voor de vulling:
CCream cheese met kruiden
1 avocado
handje verse spinazie
1/2 mango
16 stukjes zongedroogde tomaatjes
snufje zout
handje geroosterde walnoten

Bereiden:

Kook de rijst volgens de verpakking en laat afkoelen
Zet opzij (niet in de koelkast)
Was en droog de spinazie
Halveer de avocado en haal de pit eruit.
Snij in plakjes in de schil
En haal de plakjes er met een lepel voorzichtig uit
Rooster de walnoten tot ze mooi bruin zijn
Snij de mango aan beide kanten vlak langs de pit af
Snij hier ook plakjes van (net als bij de avocado)
Haal ze er met een lepel uit .

Hoe maak je de sandwich?
(kijk ook even naar de video)


Neem een stuk huishoudfolie en leg dit op de snijplank
Leg hier een velletje nori op met de punt naar je toe.
Schep hier 2 eetlepels rijst op en smeer dit uit over het norivelletje in een vierkant (druk goed aan)
De punten van de nori zijn niet bedekt.

Nu de vulling:

Begin met 3 blaadjes spinazie
Dan een flinke schep cream cheese
Daarboven de mangoplakjes, gedroogde tomaatjes en avocado
Kruid de avocado met snufje zout
Strooi hier de gehakte walnoot over 
Daarop weer een laagje rijst
Vouw de onder en bovenkant naar het midden naar elkaar toe
Met je vinger de rand vochtig maken met water 
Neem nu de andere hoekjes en vouw dit naar elkaar toe
Trek niet te hard anders scheurt de nori(het word nog zachter door de rijst)
Vouw nu de folie erom heen en pers het een beetje in een vierkante vorm.

Je kunt de sandwiche door snijden en gelijk eten...
 of in de koelkast zetten tot je gaat eten.
Vers is het lekkerst ....dus niet te lang bewaren.

Dit is dus de basis......
Hier volgen nog enige vullingen:

 Vlees en Vis....

Pittige tonijn
Kip teriyaki
Zachte zalm 
Garnalen en uitjes in knoflook gemarineerd
Steak
Engels ontbijtje (ham, bacon en eieren)
Komkommer, krabvlees, avocado en mayonaise

Vegetarisch.......

Roereieren
Roertofu
Gebakken cantharellen
Gebakken zoete aardappelen
Geroosterde pompoen
Geroosterde worteltjes
Tofu met mosterd
Gerookte tofu met pindasaus
Sesam of kokosnoot gerolde tofu
Tomaat mozzarella en pesto
Pesto kaas en walnoot
Rode kool en hummus
Aubergine
Rode paprika wortel en komkommer
Spinazie
Paksoi
Groene of witte asperges met gedroogde tomaatjes en abrikozen




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Knoflook Brood


Knoflook Brood

TIP:
Lekker bij soep
Salades
En ook bij pastagerechten.

Bewaar ze in een afsluitbare doos of zakje.
Als je daar de kans voor hebt
Meestal zijn ze al op....(-:

Ingredienten:

20 sneetjes brood (stokbrood, ciabatta)
8 eetlepels boter
5 teentjes knoflook 
1 eetlepel gedroogde peterselie

Bereiden:



Snij het brood (mag in sneetjes, blokjes, strips of rechthoekjes)


Doe de boter, knoflook en peterselie in een kom
Zet in de magnetron (ca 45 sec) tot de boter zacht is
Roer alles goed doorelkaar, voeg zout naar smaak toe.


Smeer het botermengsel op het brood
Smeer lekker dik erop
Leg het brood op een bakplaat en zet in de voorverwarmde oven (180 graden celsius)
Bak ze in 15 a 20 minuten tot het brood goudbruin is.
Haal uit de oven en laat iets afkoelen en serveer.....
Heerlijk als het nog warm is.




Bron: Pepperbowl

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mandarijnen Jam


Mandarijnen Jam

Deze jam kwam ik tegen op het blog van Erin
Deze ga ik zeker maken....

TIP:

Ik zou zelf geen glazen potjes in de vriezer bewaren i.v.m stuk vriezen
Doe de jam dan in vriesdoosjes en zet ze dan weg.
Laat ontdooien voor gebruik en schep in een glazen potje
Je weet dan zeker dat er geen ramp gebeurt


Ingredienten:

3 pond mandarijnen
1 cup suiker
2 citroenen (sap)
1 theelepel vanilleextract
1/2 theelepel gemberpoeder

Bereiden:

Pel de mandarijnen en maak er partjes van
Pureer ze in de keukenmachine of blender
Doe de puree in een pan en voeg de suiker, citroensap, vanilleextract en gember toe
Breng op halfhoog vuur aan de kook ca 40) minuten en roer af en toe
Het zal eerst schuim vormen maar dat trekt weg en zal helder worden
Als de jam kookt kun je de jampotjes en deksels  steriliseren en klaar zetten
Als de jam klaar is de potjes vullen met de jam
Laten afkoelen voor 5 a 10 minuten
Draai dan het deksel erop.
Laat staan tot ze afgekoeld is
Bewaar een week in de koelkast...
Of in de vriezer voor een paar maanden



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Knoflook Kaasbrood met Salami




Knoflook Kaasbrood met Salami.

 Ingredienten:

1 baguette
100 gram gesmolten boter
1 a 2 knoflookteentjes (fijn gehakt)
¼ cup Parmigiano Reggiano Kaas
4 plakjes mozzarella
12 plakjes salami

Bereiden:

Verwarm de oven voor tot 200°C / 400°F.
Snij de baquette in 4 gelijke stukken
Haal het kruim eruit.
Neem een plak mozzarella en leg dit op 3 plakjes salami
Rol dit op tot een kokertje en stop dit in de baquette
Doe hetzelfde met de overige salami en mozzarella,
Mix in een kom de gesmolten boter met de knoflook en parmigiano
Smeer de stukjes baquette hier mee in
Leg ze op een ovenblik
Mix de kruim met het overgebleven mix van boter, kaas en knoflook
Doe dit in een ovenschaal en smeer het broodkruimmengsel over de baquettes
Doe dit met de stukken baquette in de oven
Bak voor 15 a 20 minuten tot de kaas gesmolten en het brood een mooi goudbruine kleur heeft.
Haal uit de oven en laat even staan
Strooi er bieslook of fijn gesneden lenteui over voor het serveren


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Indiase Mango Chutney


Indiase Mango Chutney

Ingredienten:

1 ui (fijngehakt)
2 mango1s ( instukjes) 
1 eetlepel verse gember (geraspt) of 1/4 theelepel gemberpoeder
6 eetlepels witte wijnazijn
1/2 cup bruine suiker 
1/4 theelepels kruidnagel (gemalen)
1/4 cup rozijnen
1/2 cup water



Bereiden:
Doe alle ingredienten in een pan
Breng aan de kook, en zet laag als het begint te bubbelen.
Roer vaak in het pannetje met een houten lepels om de mango te breken
Als het mengsel dik is geworden laat dan een paar mangostukjes heel
Kook ca. 30 a 40 minuten (hangt af van de grote van de mangostukjes)
Doe de chutney in een pot of doos met deksel en zet in de koelkast
(blijft 14 dagen goed)
Of zet ze met deksel erop in een pan met water en kook ze om ze langer te bewaren.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pano Bianco (Italiaans Kruidenbroodje)


Pano Bianco (Italiaans Kruiden Brood)

Voor het deeg:
1  theelepel  actieve droge gist of instant
1/2  theelepel  suiker
1/8  cup  lauw water
1 & 1/2  kopjes  bloem
2/1  theelepel  zout
1 1/2  eetlepel  olijfolie
1/4  kop  lauwe melk
Voor de vulling:
1/2  kop  geraspte kaas keuze
1/4  kop  gedroogde tomaten fijngesneden 
1 tot 2  teentjes knoflook gehakt of 3/4 tot 1 theelepel knoflook pasta 
1/2  theelepel  rode peper vlokken
1/8  kop  gehakte verse basilicum

Bereiden:

Maak het deeg:
Bij gebruik van actieve gedroogde gist, de gist oplossen  met de suiker en warm water. 
Zodra het gaat bubbelen, toe voegen aan de droge ingrediënten. 
Doe alle droge ingrediënten voor het deeg in een kom of de kom van uw kneedmachine. (Meng en voeg het gistmengsel toe  bij gebruik van actieve droge gist) 
Voeg nu de olie en de warme melk toe en kneed tot je een zacht deeg die net iets kleverig zal zijn.
Als het te nat is,  een beetje bloem toevoegen  (niet te veel) en kneed tot gewenste consistentie. 
Vorm het deeg tot een bal en leg het in een ingevette kom, 
Dek af en laat het rijzen tot dubbel in volume (ongeveer 1 tot 1 1/2 uur).

Voor de vulling:
Bij gebruik van gedroogde tomaten in olie uitlekken lang voordat ze in stukjes te hakken.
 Als je knoflookpasta gebruiken zoals ik deed, meng het met een deel van de olie van de tomaten. 
Hak de verse basilicum fijn.
Leg het deeg plat op je werkblad, licht uitrollen in een 11 x 8 1/2 rechthoek. 
Bij gebruik knoflookpasta, borstel het knoflookolie mengsel gelijkmatig over het oppervlak van het deeg. 
Verdeel de kaas, tomaten, knoflook en basilicum over het deeg.
Te beginnen met een lange kant, rol het deeg in een boomstam. 
Maak  de rand goed dicht.
 Plaats de stam naad naar beneden op een licht ingevette of perkament beklede bakplaat. Met keukenpapier schaar starten 1/2" vanaf één uiteinde en snijd de boomstam lengterichting van het centrum, ongeveer 1" deep tot 1/2" van het andere uiteinde.
 Houd de snede naar boven, buig beide randen in 'S' vorm
Stop beide uiteinden onder het midden van de "S" vorm
 Het deeg moet op  8 lijken 
De uiteinden aan elkaar plakken
Losjes bedekken en laat het deeg rijzen tot twee keer zo groot (ongeveer een uur). 
Bak het brood bij 180C  voor ongeveer 35 tot 40 minuten tot goudbruin en gaar. 
Als het brood  te snel bruin word, losjes afdekken met folie na ongeveer 20 minuten van het bakken.
Als je klaar bent koel het brood op een rooster. 
Dien warm of bij kamertemperatuur.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Griekse Ovenschotel met Groente`s


Griekse Ovenschotel Kip met Groentes

Een heerlijk eenpans gerecht uit de oven
Lekker en....het scheelt in de afwas.
Dat word smullen ......

Ingredienten:

1 pond kleine aardappeltjes (in kwarten)
2 eetlepels olijfolie
4 grote of 8 kleine stukken kip  of drumsticks (vel eraan)
1 thhelepel zeezout
300 gram kerstomaatjes (doormidden gesneden)
1 grote rode ui (in ringen gesneden)
100 gram ontpitte zwarte olijven
1 eetlepel oregano (gedroogd) of 3 eetlepels verse oregano
2 eetlepels rode wijnazijn.

Bereiden:

Verwarm de  oven tot 200°C
Doe de aardappels in een ovenschaal of bakplaat met opstaande rand
Druppel er 1 eetlepel olie en een snufje zout over, hussel even door elkaar.
Smeer de kip in met 1 eetlepel olijfolie en kruid ze met snufje zout en beetje peper (niet teveel)
Zet in de voorverwarmde oven voor ca 25 minuten
Doe de uien in een kom met de tomaten, olijven, ui, oregano en rode wijnazijn
Hussel door elkaar en doe dit bij de kip en aardappeltjes
Zet weer in de oven en laat nog 15 a 20 minuten roosteren of tot de aardappeltjes en de kip gaar zijn.
Je kunt om extra knapperig korstje te krijgen de schaal nog even onder de grill zetten (2 a 3 minuten)
Serveer direkt
Lekker met tzatziki...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten