Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op




Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:






Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"


~*~*~*~

~*~*~*~*




Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~



Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT





Gegratineerde Spruitjes


Gegratineerde Spruitjes

Spruitjes...yummieeeee
Mijn oma zei altijd ~natte dotten~
Dan waren ze te gaar en nat
Tegenwoordig worden ze niet meer zo lang gekookt
Gelukkig maar, de smaak had er ook onder te lijden
Deze gegratineerde spruitjes zijn super lekker
Lekker smulspruitjes
Iets voor de feestdagen?

Ingredienten:

900 gram brussels spruitjes (schoongemaakt)
20 gram boter
4 theelepel zonneboem olie
150 gram bacon ( in stukjes of reepjes )
20 gram amandel schilfers
400 ml slagroom
2 & 1/2 theelepel citroensap
5 eetlepels vers brrodkruim
4 eetlepels parmezaanse kaas
Zout en verse zwarte peper


Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Kook water met zout
Doe de spruitjes erbij en kook tot ze bijna gaar zijn
Giet ze af en laat afkoelen
Snij de spruitjes doormidden.
Doe de boter en olie in een koekenpan en bak de bacon en de amandelen ca 3 a 4 minuten tot ze lichtbruin zijn.
Voeg de spruitjes toe en bak nog voor 2 a 3 minuten onder voortdurend roeren
Voeg de slagroom toe en breng aan de kook 2 a 4 minuten
Tot de saus is ingedikt
Kruid met peper en zout
Haal van het vuur, voeg de citroensap toe
Schep het mengsel in een ovenschaal
Mix het broodkruim met de parmezaanse kaas en strooi over het mengsel in de ovenschaal

Zet in de voorverwarmde oven en bak voor ca 20 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is en de saus bubbelt
Haal uit de oven en serveer het in de ovenschaal


Bron: BBC Good Food (Sophie Grigson)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gevulde appels uit de oven


Gevulde Appels uit de Oven

Dit is een lekker dessertje 
Je kunt ook ook inplaats van bruine suiker... 2 eetlepels honing en klontjes boter in de appel  stoppen.
Ook rozijnen en abrikozen smaken er heerlijk in en niet vergeten pecan nootjes.
Snijd de abrikozen wel fijn en hak de noten ook fijn..

Ingredienten:

4 grote appels (gewassen en klokhuis eruit, laat aan de onderkant zitten zodat je een soort bakje krijgt))
2 eetlepels bruine suiker
1/2 cup gedroogd fruit fijn gehakt (ik nam cranberries)
125 ml koud water
Geslagen room of vanille yoghurt

Bereiden:

Schraap met de punt van een scherp mes nog wat appels uit de zijkant  waar het klokhuis uit is gehaald.
Zet de appels in een ovenvaste schaal
In een grote kom vermeng je het gedroogde fruit met de bruine suiker
Verdeel dit over de 4 appels
Giet het water in de ovenschaal naast de appels
Zet de schaal in een voorverwarmde oven (200 graden celsius)
Bak ze voor 25 a 30 minuten tot ze mooi gebakken zijn.
Serveer met geslagen room of vanille yoghuert.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saucijzen Rolletjes


Super Saucijzen Rolls

Wie lust ze niet...saucijzen broodjes
Tegen woordig met het het gemak van bladerdeeg uit de vriezer zelf te maken
En met het vlees van saucijsjes is dat ook gelijk goed gekruid.
Dus wat let je om het ook eens te maken
Deze rolls zijn in klein formaat...dus makkelijk in de mond te stoppen

Ingredienten:

375 gram bladerdeeg (diepvries)
bloem om te strooien
2 eetlepels appelmoes
400 gram saucijzen (vel verwijderen)
1 ei (geklopt)
2 theelepels sesamzaadjes

Bereiden:

Rol het bladerdeeg uit  op een lichtjes met bloem bestrooide ondergrond.
Snij de randen bij tot je een mooie rechthoek hebt
Snij deze in de lengte 1 tweeen
Smeer in met de appelmoes laat een rand vrij aan de kant
Doe het saucijzenvlees in een kom en kneed er 3 eetlepels water door
Verdeel het mengsel in 2 en vorm een van iedere helft een lange worst en leg dit op de  bladerdeeg helften.
Smeer de randen en de bovenkant van het saucijzenmengsel in met het geklopte ei
Rol de bladerdeeg om de worst heen, 
Rol het om zodat de naad aan de onderkant ligt
Druk met een vork de uiteinden samen
Snij de rolletjes in 4 a 5cm lengte en leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier
Laat 20 minuten rusten
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Smeer de rolls nog eens met geklopt ei en bestrooi met de sesamzaadjes.
Bak ze in 30 a 35 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat 10 minuten afkoelen voordat je ze serveert.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gefrituurde Ui ringen


Gefrituurde Uiringen

Dit is zo lekker, als knabbeltje of als bijgerechtje
Niet moeilijk te maken
Je kunt het beslag kruiden als je dat lekker vind
Met paprika of fijn geknipte bieslook

Ingredienten:

75 g bloem
75 gram maïszetmeel (maizena)
1 ei
180 ml water
150 gram broodkruim
2 grote witte uien
Plantaardige olie om te frituren

Bereiden:

Klop het ei los en voeg vervolgens in stapjes de bloem, maiszetmeel en water toe en meng dit tot een glad geheeld. 
Doe het broodkruim in een klein kommetje. 
Haal de uiringen een voor een door het beslag en vervolgens door het broodkruim en leg ze laag op laag weg. 
Verhit de olie in een grote pan en frituur in porties de uienringen goudbruin.
 Laat ze op keukenpapier uitlekken. 
Serveer de uienringen warm met bijvoorbeeld chili of knoflooksaus.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Nutella French Toast Casserole


Nutella French Toast Casserole

Iedereen heeft wel eens een broodschoteltje gegeten
Of wentelteefjes.....
Dit recept is er een combinatie van...
Heerlijk als nagerechtje of s`morgens als ontbijtje
Ook te maken met jam i.p.v. Nutella

Ingredienten:

8 sneetjes witbrood
4 eieren
 1& 1/4 cup melk
1eetlepel vanille extract
1 cup nutella
Boter om de schaal mee in te vetten

Bereiden:

Beboter een vuurvaste schaal
Klop in een kom de eieren met de melk en vanille extract goed door elkaar
Zet opzij.
Smeer 2 eetlepels nutella op een boterham.
Rol de boterham op als een sigaar en haal hem door het eimengsel
Leg de gerolde boterham in de ovenschaal
De naad aan de onderkant
Doe dit ook met de volgende boterhammen
Leg de boterhammen naast elkaar in de schaal
Giet het over geblevem eimengsel eroverheen.
Zet het 2 uur koud weg zodat het eimengsel goed geabsorbeerd word.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Zet de schaal in de oven en bak voor 30 a 35 minuten
Tot de bovenkant goudbruin is.
Strooi er wat poedersuiker over
Verwarm wat nutella en druppel dit over de bovenkant
Serveer met plakjes aardbei en maple syrup als je dat wenst.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cheese Cake Trifle met Cake Croutons


Cheese Cake Trifle met Cake Croutons


Mijn mooie trifle schaal op poot is gebroken
Nu was hij voor ons 2 wel erg groot...
Niettemin is het jammer....
Ik gebruik nu kleine glazen schaaltjes voor trifle en maak 1 persoons trifletjes
Je kunt alleen geen laagjes maken daar zijn ze net te klein voor....
Deze simpele triffle is zo lekker....
Dit recept is van Jodi Loves (link onderaan bij Bron)
Je hoeft geen laagjes te maken...en simpel te maken
Ik heb het al een paar keer gemaakt
Ik heb het ook met mascarpone i.p.v cream cheese gemaakt en andere vruchten (abrikozen of cranberries)
De cake croutons in de boter bakken en niet in olie
Maar dat spreekt voor zich dacht ik...

Ingredienten:

2 cups aardbeien (in kwartjes)
1 cup zwarte bessen of bosbessen
1 theelepel stevia
3 eetlepels citroensap
*
200 gram cream cheese
200 gram slagroom (stijf geslagen)
3 theelepels stevia
3 eetlepels citroensap
1 eetlepel citroen zeste
*
1 stuk cake in dobbelsteentjes 
2 eetlepels boter
muntblaadjes voor garnering

Bereiden:

Fruit Compote:

Doe het fruit, citroensap en stevia in een stellpan en zet op halfhoog vuur
Als het kookt het vuur laag zetten
Roer door en stamp het fruit een beetje fijn.
Haal van het vuur en laat afkoelen

Cake Croutons:

Snijd de cake in dobbelsteentjes.
Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en laat smelten
Doe hier de cakeblokjes in.
Bak  ze bruin en laat uitlekken op keukenpapier
Laat ze afkoelen en bewaar ze in een trommel of koelkastdoos 

Cheesecake Filling:

Doe de cream cheese, stevia en citroensap in een kom
Klop het mengsel tot een zachte gladde creme (ca 3 a 5 minuten)
Schep de slagroom voorzichtig door het mengsel tot een geheel.
Verdeel dit over 4 glazen of kommen
Zet de  glazen of kommen 2 uur in de koelkast tot ze goed koud zijn.
Haal ze voor het serveren eruit en doe 1/4 vruchten compote en 1/4 cake croutons erover
Garneer met een muntblaadje....




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Vegetarische Champignon Curry


Champignon Curry

Wil je minder of geen vlees eten?
Dan is deze curry  lekker door de kruiden.
De ingredienten met * kun je in de toko kopen.
Kun je geen verse kurkuma krijgen ....
Neem dan gedroogde, halveer dan zeker de hoeveelheid...

Ingredienten:

2 eetlepel avocado olie (of neutrale olie) 
1 middelgrote ui (gehakt) 
4 knoflookteentjes (fijn geperst)
2 eetlepels verse kurkuma *(geschild en geraspt)
350  ml kokosmelk (met weinig vet)
1 eetlepel verse gember (geschild en geraspt) 
1& 1/2 eetlepel korianderpoeder 
2 eetlepel komijnpoeder 
1 cup erwtjes (bevroren)
1 blik ca 350 gram gesneden tomaten (uitgelekt)
1 pond champignons (in plakjes)
sap van 1/2 citroen
1 theelepel garam masala
Zout 
Verse koriander (fijn gehakt voor garnering)

Bereiden:

In een grote koekenpan (met deksel) de olie verwarmen op halfhoog vuur.
Doe de champignons erin en en bak ze tot al het water is verdampt.
Ze zullen een flink stuk slinken
Zet het vuur lager en voeg de uien en knoflook toe
Roer af en toe tot de uien glazig zijn
Roer de kurkuma, gember, koriander en komijn toe erdoor (paar minuten)
Voeg de tomaten, erwtjes en kokosmelk toe,
Zet hetvuur laag en laat de curry voor ca 20 minuten zachtjes sudderen
Haal het deksel van de pan en voeg citroensap , garam masala en zout toe.
Serveer met rijst.....


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Spaanse Prei Kroketjes




Spaanse Prei Kroketjes

Deze kroketjes vind je veel bij de tapas
Ik vind ze meer op bitterballen lijken...
Maar dat is meer de vorm waarin je ze maakt
Balletjes zijn makkelijker te rollen
Het hapt lekker weg
Maar bij de borrel of een kaasplankje misstaat het ook niet
Ook met dit recept kun je expirimenteren
TIP:
Kleine stukjes ham erdoor of een andere kaassoort.
Geraspte kaas bij de prei  toevoegen als je de prei in de saus toevoegt....
Maak wat extra en vries ze in...
Laat ze voor het frituren eerst ontdooien.

Ingredienten:

1 kleine ui
2 laurierblaadjes
4 kruidnageltjes
2 eetlepels olijfolie
1 grote prei (ca 250 gram) schoongemaakt en fijn gehakt
750 ml volle melk
50 gram boter
75 gram bloem
1&1/2 theelepel zout
nootmuskaat
1 ei met beetje melk 
Broodkruim of paneermeel
Olie om te frituren

Bereiden:

Pel de ui en steek de kruidnagel en de laurierblaadjes in de ui.
Maak de prei schoon en hak hem fijn...


Doe 2 eetlepels olie in een grote koekennpan en doe de prei erin
Op zacht vuur laten sauteren (niet bruin laten worden)
Doe de melk in een steelpannetje met de ui
Zet op op het vuur en laat trekken (niet koken)
In een grote sauspan de boter smelten
Voeg dan de bloem toe
Roer dit goed om en laat even zachtjes bakken (niet laten bruinen)
De rauwe smaak van de bloem verdwijnt hierdoor
Begin de melk toe te voegen (verwijder eerst de ui)
Roer goed door tot alle melk is opgenomen
Voeg zout en nootmuskaat toe
Laat de saus indikken
Voeg de prei toe
Kook op laag vuur en roer tot de bechamelsaus dik genoeg is
Ze laat dan van de zijkant van de pan los.
Giet de preisaus in een doos of schaal , dek af en zet in de koelkast als ze is afgekoeld


Klop de volgende dag het ei met de melk
Maak van het preimengsel balletjes/ of kroketjes en haal ze door het eimengsel
Rol ze daarna door broodkruim of paneermel
Zet ze koel weg tot je gaat frituren
Verhit de olie (160 graden celsius)
Frituur de kroketjes hierin tot ze mooi goudbruin zijnen goed doorgewarmd zijn
Laat ze uitlekken op keukenpapier
Geef er beetje mayonaise of mosterd bij



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gestoofde Kippendijtjes met Tutti Frutti, Rode Kool en Rijst


Gestoofde Kippendijtjes met Tutti Frutti, Rode Kool en Rijst

Ingredienten:

6 takjes tijm
3 eetlepels boter
400 gram kipdijfilets
150 ml appelsap
150 gram tuttifrutti
1 kaneelstokje
300 gram Lassie Pandanrijst (Extra Vezels)
1 grote pot rodekool met stukjes appel of rode kool met appeltjes uit het vriesvak

Optioneel:
2 pastinaken, geschild

Bereiden:

Haal de blaadjes van de tijmtakjes. 
Verhit de boter. 
Bestrooi de kip met zout en peper en bak rondom goudbruin. 
Blus af met het appelsap en voeg tijmblaadjes, tuttifrutti en het kaneelstokje toe. 
Stoof de kip afgedekt in ca. 20 min. gaar.
 Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
Verwarm de rodekool volgens de aanwijzingen op het etiket.
Verdeel de rijst en rodekool over 4 borden, schep de kip met tuttifrutti ernaast en de jus erover.

Tip:
 Lekker met geroosterde pastinaak! 
Snijd pastinaak in lange partjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bedruip met 2 eetlepels olie en rooster ze in een voorverwarmde oven van 210 °C in 25 min. gaar.

Bron: Lassie


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Maltezer Arretjes Cake


Maltezer Arretjes Cake

Er zijn verschillende recepten voor arretjescake
Zonder chocolade stukjes erin of met verschillende soorten chocola erdoor.
Dit recept kwam ik tegen bij Gerechten Online 
(klik op de link bij bron onderaan )
Deze gaat het voortaan bij mij worden als ik arretjescake maak.
Lekker met chocolade stukjes en biskwie en maltesers
Ziet er nog mooi uit ook
Yummie wat zullen we weer smullen

Ingrediënten:

200 gram maltesers
100 gram witte chocolade
200 gram melkchocolade
240 gram biscuitjes
2 eieren
120 gram boter
140 gram witte suiker
2 eetlepels cacaopoeder

Bereiden:

Smelt de chocolade op een lage stand in de magnetron of in een au bain-marie pannetje.
Smelt vervolgens de boter in de magnetron
Doe de cacaopoeder, eieren en suiker in een mixer en klop het tot het er glad uitziet.
Voeg vervolgens de melkchocolade en boter toe aan dit mengsel. 
Klop het daarna met een mixer (Hoogste stand).
Snijd de biscuitjes en de witte chocolade in kleine stukjes.
Voeg 150 gram van de Maltesers, biscuitjes en witte chocolade toe aan het net gemaakte chocolade mengsel.
Neem een ovenschaal en bekleed deze met wat bakpapier en giet hier vervolgens het mengsel in.
Leg op de bovenkant een laagje Maltesers.
Zet het minimaal 3 uur in de koelkast.
Tip van de chef: 
Om de cake makkelijk te kunnen snijden kan je het beste het mes eerst warm maken met warm water. 





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten