Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic



Perzik Koekjes....

Zien deze koekjes er niet spectaculair uit.
Ik zag ze op het bloggie van Jenny....(klik op de bron onderaan)
Beetje bewerkelijker dan een gewoon koekje
Maarrr.....dan heb je ook iets bijzonders

Ingredienten:

Voor de koekjes:

115 gram gesmolten boter 
550 grams bloem
1 theelepel  bakpoeder
Zeste van een sinaasappel
3 grote eieren
150 gram witte suiker
80 gram melk
40 gram perzik of maracuja siroop

Vulling:

150 gram perziken
75gram + 25gram melk
1/2 pakje vanille pudding 
1 eetlepel suiker
85 gram boter (kamertemperatuur) 
85 gram  cream cheese
25 gram suiker 
50 gram frambozen  (of rode voedselkleurstof)
suiker om te rollen
muntblaadjes

Bereiden:

Smelt de boter en laat afkoelen
Doe de bloem en bakpoeder in een kom voeg de sinaasappel rasp toe 
Zet even opzij
Klop de eieren met de suiker in een grote kom tot ze luchtig en lichter van kleur zijn
Voeg de boter toe
Voeg in 3x het bloemmengsel, melk en de siroop toe
Het deeg zal dik en plakkerig zijn
Zet in de koelkast voor 10 minuten.
Vorm er ca 40 balletjes van
en leg ze op 2 bakplaten die je met bakpapier hebt bekleed
(2 ballen tesamen moeten de grote van een abrikoos zijn)
De ballen zullen nog rijzen tijdens het bakken
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius en bak ze ca 15 minuten
De koekjes zijn er bleek en krakkig uit, dat is oke.
Terwijl ze warm zijn met een lepel of mesje (zie middelste plaatje)
Laat ze afkoelen



Voor de vulling:

Kook de perziken met 75 gram melk tot ze zacht zijn
Pureer ze.....
Klop de pudding met 25 gram suiker en suiker in een kleine steelpan
Maak de perzikvulling warm en giet het puddingmengsel erin
Laat een minuutje koken en zet opzij om af te koelen.
Klop de boter, cream cheese en suiker in een kom tot een mooie glad geheel
Voeg de perzikpudding lepel voor lepel toe
Doe ca 1 theelepel van dit mengsel in ieder koekje en plak de koekjes per 2 aan elkaar.
Pureer de frambozen en smeer de koekjes met een kwastje met de puree in
Of gebruik voedsel kleurstof om ze te kleuren
Rol ze voor zichtig door de suiker en laat ze goed koud worden
Versier ze met muntblaadjes voor het serveren

N.B.
De koekjes smaken de 2de dag beter
(als je ze zolang kunt bewaren )

Maracuja siroop is niet overal te koop .....hieronder de link waar je het o.a. kunt bestellen

https://drankdozijn.nl/

Perzik siroop kun je kopen bij A.H of bestellen bij

https://www.drankgigant.nl/alc-vrij/monin-siropen




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kip Bacon Knoflook Alfredo Roll Ups


Kip Bacon Knoflook Alfredo Roll  Ups

Toen ik dit recept zag was ik gelijk verkocht
Vertaalt en hier neer gezet....
Een gerecht wat je van tevoren al kan klaarmaken zodat het zo de oven in kan
Groene salade erbij met stokbrood of ciabatta.
Yummie....dat word smullen.
Het filmpje kun je onderaan bekijken.

Ingredienten:

8 lasagne vellen
2 cups kip (gegrild en klein gesneden)
450 gram bacon (gebakken en verkruimeld)
2 cups  mozzarella (geraspt)

Garlic Alfredo Saus:

125 gram boter
450 gram slagroom
100 gram cream cheese (philadelfia of mon chou)
1 theelepel knoflook (uit de knijper)
1 theelepel italiaanse kruiden
zout & peper
1 cup parmezaanse kaas (geraspt)
verse peterselie (fijn gehakt)

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden
Beboter een ovenschaal of vet hem in met kookspray.
Kook de lasagne vellen al dente
Giet ze af en spoel ze met koud water
Laat ze uitlekken op keukenpapier
Doe de boter, slagroom en cream cheese in een steelpan
Zet op halfhoog vuur en roer tot de boter is gesmolten
Voeg de knoflook, knoflookpoeder, italiaanse kruiden en zout en peper toe
Mix dit tot een geheel
Voeg de parmezaanse kaas toe
Zet het vuur laag en laat 3 a 5 minuten sudderen of tot het dik is
Schep een flinke lepel alfredo saus op de bodem van de ovenschaal
Schep op iedere noedel 2 eetlepels alfredosaus
Neem 1/3 van de kip en de bacon en verdeel dit over de lasagne vellen
Strooi hier 3 eetlepels geraspte kaas over....
Leg de lasagne voorzichtig in de ovenschaal met de naad naar beneden.
Giet de overige alfredosaus over de lasange
En strooi er de overige kaas over...
Zet de ovenschotel in de oven en bak ze in ca 30 minuten tot de kaas begint te borrelen
Strooi er de over gebleven bacon en kip en fijn gehakte peterselie overheen...




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pavlova met Lemoncurd


Pavlova met Lemoncurd

Lemoncurd is echt mijn favoriet,
dat beetje zurige zoete frisse smaak vind ik heerlijk....
Zie je ertegen op om zelf lemoncurd te maken.....
 kun je natuurlijk ook een kant en klare lemoncurd kopen
In de meeste supermarkts te koop bij de jamsoorten... (A.H. heeft het zeer zeker)
Maar zelf maken geeft wel voldoening en is echt niet moeilijk.

Ingredienten:

PAVLOVA
3 eiwtten (kamertemperatuur)
100 gram suiker
snufje zout
1 theelepel maizena
1 theelepel citroensap (vers)

LEMON CURD
3 eigelen (kamertemperatuur
60 gram suiker
80 gram citroensap (vers)
rasp van 1 citroen
120 gram boter in kleine blokjes.

Bereiden:

PAVLOVA`S
Verwarm de oven voor op 150 graden celsius
Doe de eiwitten in een kom
Mix met de mixer tot stijve pieken
Voeg na 1 minuut lepel voor lepel de suiker toe
Blijf mixen tot het mengsel glanzend word (ca 3 a 4 minuten)
Voeg het citroensap toe en de maizena en klop kort even door
Vul een spuitzak met het mengsel (tuitje 1 cm)
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Teken er cirkels op van 6 cm doorsnee
Spuit de cirkels vol met het eiwitmengsel
Maak in het midden een holletje voor de lemoncurd
Dit recept is voor 8 Pavlova`s
Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven
Verlaag de temperatuur tot 130 graden celsius
Bak ze voor 30 minuten en zet de temperatuur op 110 graden celsius
Bak ze dan nog 60 minuten
Zet de oven uit en laat de pavlova`s afkoelen in de oven.

LEMON CURD
Doe suiker en citroensap en citroenrasp in een steelpannetje
Roer tot de suiker is opgelost.
Voeg dan de 3 eigelen toe en zet op hoog vuur.
Laat ca 2 minuten koken terwijl je blijft roeren
De eieren moeten geen roerei worden

Belangrijk: 
De achterkant van de lepel moet bedekt zijn met een dikke laag ei/citroenmengsel.
Voeg klontjes boter stuk voor stuk toe, voeg een klontje toe als het vorige helemaal is opgenomen.
Haal van het vuur en mix alles tot een geheel
Doe de curd in een kom en dek af met huishoud folie.
Druk de folie helemaal op de huishoudfolie zodat het goed is afgedekt
Er vormt zich dan geen vel.

TIP:
Doe de lemoncurd niet in de koelkast...
Ze word anders te dik..
Zijn er klontjes in de curd, pers ze dan even door de zeef



Serveren:

Haal de afgekoelde pavlova`s uit de oven
Vul ze flink met de lemoncurd
Strooi er wat gehakte pistache nootjes over


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Spaanse Stijl Aardappel Salade


Spaanse Stijl Aardappel Salade

Deze pittige aardappel salade zit boordevol smaken zoals gerookte paprika en olijven
een perfecte salade bij de bbq of picknick.
Maar ook lekker met stokbrood of ciabatta met kruidenboter
In het oorspronkelijke recept stond 3 eetlepels grove mosterd en 3 eetlepels citroensap
Geen olijfolie of andere olie...
Dit vond ik naar mijn smaak vrij zuur
Ik heb het veranderd naar mijn smaak en olijfolie toegevoegd en de mosterd en citroensap verminderd.
Maar je kunt dit naar eigen smaak veranderen natuurlijk.

Ingredienten:

8 middelgrote rode aardappels
4 eieren
1/2 cup spaanse olijven
1 eetlepel grove mosterd
3 eetlepels olijfolie (extra virgin)
2 eetlepels citroensap
1 theelepel gerookte paprika
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel uienpoeder
1/2 cup bieslook
Snuf zout en peper

Bereiden:

Was de aardappelen en snij lelijke plekken weg
Snij de aardappels in Hapklare stukken
Kook de aardappelen in een grote pan (zorg dat ze onderstaan) met een snuf zout
Kook de aardappelen gaar en giet ze af
Laat afkoelen
Hak de olijven fijn (of gebruik een blender)
Knip de bieslook in kleine stukjes
Kook de eieren in 12 minuten hard
Spoel af onder de koude kraan
Pel de eieren en laat ze helemaal afkoelen
Snij 3 eieren in kleine stukjes en 1 ei in plakjes ( voor garnering)

Voor de dressing:

Doe alle ingredienten voor de dressing in een kom
Mix goed door elkaar tot alles goed vermengd is.

Doe in een grote kom de aardappelen,eierstukjes, olijven en bieslook
Doe de dressing erover en hussel alles goed door
Garneer de salade met de plakjes ei, een paar olijfjes en een eetlepel bieslook
Strooi er wat paprikapoeder over.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kip Ranch Pasta Salade


Kip Ranch Pasta Salade

Deze Kip Ranch Pasta Salade is perfect voor bij een bbq
Vol met bacon, kip, tomaten, olijven en in een superheerlijke dressing...
De ranch dressing vind je HIER...
Echt een salade voor de zomer niet alleen voor de bbq maar ook als lunch ...

Ingredienten:

Voor de dressing:

3/4 cup mayonaise
1/2 cup zure room
1 cup ranch dressing
1/4 cup olijven (zonder pit en gehakt)
Zout & peper

Voor de pasta

250 gram pasta (rigati of rigatoni)
6 plakjes bacon (gebakken en verkruimeld)
2 kipfilets (gekookt, gerookt of gebakken)
1 selderijstengel (fijn gesneden)
1/4 cup zwarte olijven (ontpit en in plakjes)
1 cup kerstomaatjes (gehalveerd)

Bereiden:

Klop in een kom de ingredienten door elkaar
Dek af met plastic foli en zet in koelkast
Kook de pasta volgens de verpakking
Giet af in een vergiet en spoel met koud water
Doe de pasta in een kom voeg de bacon, kipfilet, Selderijstengel, olijven en kerstomaatjes toe.
Voeg de dressing toe
Hussel alles goed door.

TIP:
Ik denk dat pijnboompitjes erdoor ook lekker is
Ik ben zelf niet zo op selderijstengels
Maar dat kan ook vervangen worden door knapperige groenten
Beetgaar gekookte spercieboontjes b.v.
Of je laat het eruit...

Bron: Jo Cooks

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gehaktballen a la Jonny Boer



Gehaktballen a la Jonny Boer

Ingredi├źnten

*500 gram rundergehakt (magere varkensgehakt mag ook)
2 eetlepels ketjap manis
1 flinke eetlepel grove mosterd
 zout
1 eetlepel franse mosterd
1 theelepel cayennepeper
2 eieren
100 gram paneermeel*
1 pot vleesfond
25 gram boter

Bereiden:


Je handen dus eerst even goed wassen.
Meng alles tussen * en * goed door elkaar
  

Net zo lang het gehakt mengsel kneden tot alles goed door elkaar is gemengd.
 Als alles goed door elkaar is draai je de gehaktballen. 
Draai hier 5 of 10 balletjes gehakt van.
Zet ze een half uurtje in de koelkast
Ze blijven dan beter in vorm
Laat de boter (of olijfolie) bruin worden in de pan en doe de balletjes erin
Laat ze lekker rondom bruin worden
Giet de fond erbij en laat alles een half uurtje sudderen.
Zet het deksel schuin op de pan zodat de fond iets indikt.

TIP:
Wil je een magere jus....
Giet dan voor je de fond erbij doet het bakvet uit de pan




Bron: Jonny Boer

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tabouleh


Tabouleh.....

Taboul├ę of tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. 
Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten. 
Het gerecht bestaat uit bulgur, gesneden tomaten, munt, peterselie met uien, bosui of sjalotten. 
Het geheel wordt overgoten met olijfolie en citroensap en vervolgens bestrooid met zout, peper en soms met kaneel....
In dit recept is de bulgur vervangen door quinoa.

Ingredienten:

190 gram  quinoa (3 kleuren als je die kan krijgen)
2 cups Water
220 gram kikkererwten (uit blik) 
350 gram kerstomaatjes (in half en sommige in kwarten) 
240 gram komkommer (in blokjes) 
40 gram (flinke bos) krulpeterselie (fijn gehakt)
35 gram lenteuitjes (fijn gesnipperd) 
2 eetlepels munt (fijngehakt)
Verse peper.

Voor de dressing:

65 gram olijfolie (extra Virgin)
1 citroen (de zeste)
70 gram vers citroensap
1&1/2 thhelepel knoflook  (uit de knijper)
3/4 theelepel zeezout

Bereiden:

Doe voor de dressing alle ingredienten in een schoon gemaakt jampotje
Doe de deksel erop en schud tot alles goed vermengd is.
Zet in de koeling tot gebruik

Zet de quinoa een nacht in water of spoel ze in een zeef tot het water helder is en kook de quinoa direkt
Doe de quinoa in een middelgrote pan met  2 cups water en snufje zout
Breng aan de kook en kook de quinoa gaar zoals op de verpakking staat.
Gespoeld in een zeef duurt dat ca 15 minuten
De geweekte quinoa duurt ongeveer 7 minuten.
Laat de quinoa uitlekken indien nodig.
Doe de quinoa in een kom en zet in de koelkast om af te koelen.
Is de quinoa koud voeg dan de kikkererwten, tomaten, komkommer, peterselie, uitjes en munt toe.
Giet de dressing erbij...
Schep alles voorzichtig door elkaar
Voeg zout en peper naar smaak toe
Serveer met extra partjes citroen.
Laat zeker een uur intrekken
De tabouleh kun je 3 dagen bewaren in de koelkast.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Spaghetti met Tonijn, Salie en Tomaatjes.


Spaghetti met Tonijn en Salie

Een echt Italiaans familierecept, waarbij de salie zorgt voor die extra touch.
Recept voor 2 personen

Ingredienten:

200 gram spaghetti
3 eetlepels olijfolie
2 rode uien, in dunne partjes
2 tenen knoflook, in plakjes
250 gram kerstomaatjes
15 blaadjes verse salie, 1/3 in dunne reepjes
zout
vers gemalen peper
1 blik tonijn op olie 185 g, uitgelekt
50 gram geraspte geitenkaas

Bereiding:

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. 
Verhit 2 el olijfolie in een wok of grote koekenpan en roerbak hierin de ui en knoflook 2-3 min. 
Schep de tomaatjes en de saliereepjes erdoor en roerbak nog ± 2 min. 
Voeg zout en peper naar smaak toe. 
Verwarm 1 el olijfolie in een steelpan en bak hierin de salieblaadjes knapperig. 
Schep de tonijn in grote stukken door de groente en schep ook de spaghetti erdoor. 
Verdeel de spaghetti over 2 borden en bestrooi met de kaas, salieblaadjes en nog wat peper.

TIP:
Ook lekker met olijven en kappertjes erdoor.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kruidenboter met Bacon, Cheddar en Bieslook


Kruidenboter met Bacon, Cheddar en Bieslook

Even een andere kruidenboter...
Crispy door de gebakken bacon
De kaas geeft er ook een pittig smaakje aan.

Ingredienten:

125 gram boter (kamertemperatuur)
1/4 cup gebakken bacon (verkruimeld)
1 theelepel bieslook (fijn gesneden)
2 eetlepels cheddar kaas (geraspt)



Bereiden:

Doe alle ingredienten in een kom
Mix alles door elkaar met een spatel
Leg op bakpapier of huishoudfolie en draai het in een ronde vorm.
Leg minimaal voor 2 uur in de koeling.

Lekker op brood, toast en aardappelen in de schil.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Geroosterde Citroen Tomaten Salade


Geroosterde Citroen Tomaten Salade



Ingredienten:

2 citroenen (gehalveerd, pitjes eruit en in dunne plakjes gesneden)
3 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel suiker
1 theelepel gedroogde oregano
2 & 2/3 cups kerstomaatjes (gehalveerd)
1 eetlepel rode wijnazijn
1/3 cup platte peterselieblaadjes
1/2 cup muntblaadjes
1/2 cup kleine rode uitjes (gehalveerd en in dunne plakjes gesneden)
Zout & peper

Bereiden:

Warm de oven voor op 180 graden celsius
Vul een klein pannetje met water en breng aan de kook
Voeg de plakjes citroen toe
Blancheer ze ca 2 minuten
Laat ze daarna goed uitlekken


Mix 1 eetlepel olie, suiker, oregano en 1/2 theelepel zout in een kom
Voeg de citroenplakjes toe en mix het goed door
Bekleed een bakplaat met bakpapier of een silicone bakmatje
Leg de citroenschijfjes in een enkele laag op het bakpapier
Bak ze ca 30 minuten in de voorverwarmde oven
Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.


Doe de tomaten in een kom met de 2 eetlepels olie, 1/4 theelepel zout, peper, azijn, peterselie, munt en de uien.
Hussel het door elkaar en voeg de citroenen toe
Schep voorzichtig door elkaar
Proef of er nog zout en peper bij moet.
Serveer de salade als bijgerecht of met stokbrood of ciabatta



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten