Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Muffaletta


Muffuletta Sandwich

Een broodje met italiaanse vleeswaren
Alle smaken van het zonnige zuiden in de tapenade
Dat moet wel lekker zijn.....


Ingredienten:

1  ciabatta brood
200 gram mozzarella 
200 gram provolone kaas
200 gram ham
1 ons salami
1 ons rauwe ham ( prosciutto)
75 gram soppresata (italiaanse worst )
1 cup olijfspread 



Homemade Olijfspread 

2 cups gemarineerde ontpitte olijven (zwarte en groene) 
1 cup gemarineerde artisjokharten (uitgelekt)
½ cup rode geroosterde paprika
2 selderijstengels (fijn gesneden)
¼ cup peterselie
2 theelepels oregano (gedroogd)
¼ theelepel rode pepervlokken
¼ theelepel zout
¼ theelepel peper 
¼ cup rode wijnazijn 
¼ - ½ cup olijfolie 

Bereiding:

Om de olijfspread zo goed mogelijk te krijgen moeten de ingredienten niet helemaal fijn zijn.
Hak dus alles met de hand fijn voor het beste resultaat.
Wil je vlugger klaar zijn doe alles in de blender of keukenmachine en gebruik de pulse knop
Doe de ingredienten voor de spread in de kom (nog niet de olijfolie en peper en zout)
Gebruik de pulseknop om fijn te maken.
Schraap de wanden steeds schoon om geen ongelijk mengsel te krijgen
Doe het mengsel als het goed van structuur is in een kom
Voeg 1/2 cup olijfolie toe en roer het door
Doe er meer olie bij als het erg droog is kruid af met peper en zout (kijk uit met de zout)
Laat 2 uurtjes staan of laat het een nachtje afgedekt in de koelkast staan



Snij het brood in de lengte door,
Haal iets broodkruim uit het brood (niet teveel)
Besmeer beide helften met de olijven spread laat ca 1 cm aan de randen onbedekt
Laat zoveel mogelijk vocht uit de olijvenspread in de kom achter (anders word het brood kledderig)
Beleg nu de onderste helft van het brood  met de vleeswaren en de kaas (doe niet te zuinig hiermee)
Leg de andere helft van het brood erop
Verpak het broodje in plasticfolie (strak)
(let op dat de tapenade er niet uit rolt)
Laat ze een nacht in de koelkast staan met iets zwaars erop.
Zodat de broodjes goed op elkaar blijven zitten.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Appel Coleslaw met Cranberries


Appel Coleslaw....

Ik maak vrij geregeld coleslaw...
Een beetje expirimenteren ermee is leuk
Walnoten, pijnboompitjes en maanzaadjes zijn er ook heel lekker door
maar deze met cranberries is echt yummie.....

Ingredienten:

Voor de dressing:

1/2 cup mayonaise
1/2 cup zure room
1/4 cup appelazijn
2 eetlepels suiker
2 eetlepels honing
1/2 theelepel mosterdpoeder
1/2 theelepel maanzaadjes
Zout & verse peper uit de molen

Voor de sla:

1 klein wit kooltje (geraspt of heel fijn gesneden)
2 appels
2 wortels
4 bosuitjes
1/2 cup gedroogde cranberries
1/2 cup amandelschilvers

Bereiden:

Mix  de ingredienten voor de dressing door elkaar
Dek het af en zet in de koelkast voor minstens 3 uur.
Doe de gesneden kool in een vergiet
Voeg 1/4 cup zout toe
Laat boven een kom uitlekken voor minstens 30 minuten
Spoel ze daarna goed af dep de kool zoveel mogelijk droog
Was de appels goed en haal het klokhuis uit de appels ( schillen hoeft niet perse)
Snij de appel in julienne (in staafjes en lucifertjes dik)
Rasp de schoongemaakte wortels  op de grove rasp
Snij de bosuitjes in dunne plakjes
Doe de uitgelekte en gedroogde kool in een kom met de andere ingredienten voor de sla
Klop de dressing even door en giet over de sla
Hussel door elkaar zodat alles goed met de dressing is bedekt.



N.B.
Je kunt de kool ook in een keukenmachine fijn laten raspen.
Doe dan ook gelijk de worteltjes.....
De appels niet...die moeten echt met de hand gesneden worden in dunne lucifertjes.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mediterranean Seafood Stew - Zarzuela de Pescado



Zarzuela

Wie kent het niet....Zarzuela.....een supergerecht uit Spanje
Ben je visliefhebber dan zeker wel...
Lekker met stokbrood om in de saus te dopen,
Je zou je vingers erbij op eten.

Ingredienten:

2 knoflookteentjes
1 ui
1/2 rode paprika
1 & 1/2 cup tomaatblokjes (blikje of pak)
1 kabeljouw filet
1 inktvis (schoongemaakt en in ringetjes)
10 grote garnalen
10 verse mosselen
1 theelepel thijm (gedroogd)
1 theelepel gerookte paprikapoeder
snufje saffraan (in poedervorm)
1/2 theelepel suiker
1 & 1/2 cup visbouillon
1/4 cup water
10 amandelen (geblancheerd)
4 eetlepels virgin olijfolie
zeezout
verse peterselie (gehakt)

Bereiden:

Plet de knoflook en snipper de ui fijn, snijd de paprika in blokjes en snijd de visfilet in zes stukjes
Maak de pan heet en voeg 3 eetlepels olijfolie toe
Als de olie heet is de inktvis ringetjes kruiden met zout en peper en bakken in de hete olie (ca 2 minuten)
Haal de inktvis uit de pan en zet opzij.
Doe de gesnipperde ui in de pan en bak ze ca 3 minuten, voeg de knoflook toe
Roer goed om en voeg de paprika toe
Roer goed door en laat pruttelen ca 3 minuten.
Voeg de tijm, de paprikapoeder en snufje zout toe
Roer goed door
Voeg 1 & 1/2 cup tomatenblokjes erbij met een snuf suiker,
Laat 5 minuten pruttelen
Voeg dan de visbouillon, 1/2 cup water en de saffraan toe.
Mix alles goed en laat aan de kook komen,
Zet nu het vuur op laag vuur
Rooster de amandelen ca 4 minuten
Doe ze in een blender met 2 theelepels verse peterselie
Gebruik de pulseknop tot er een mooie pasta vormt
Of gebruik de vijzel om alles fijn te hakken
Voeg 1 eetlepel olijfolie toe.
Roer goed door en doe dit in de pan met het mengsel van ui/tomaat e.d.
Na ca 10 minuten verdeel je de visfilet, inktvis en de grote garnalen over de pan
Doe het deksel erop en laat 5 minuten koken
Haal de deksel eraf.
De mosselen moeten nu open zijn en de vis gaar.
Haal van het vuur en strooi er peterselie over




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mini Trifles met Limocello en Blauwe Bessen


Mini  Trifles met Limocello en Blauwe Bessen

Trifle is niet alleen lekker...
Maar ook een feest voor het oog.
Deze trifle kun je in glaasjes maken of
in een grote schaal
Als het maar glas is, zodat je de laagjes mooi ziet.

Ingredienten:

Voor de fruit siroop:

5 eetlepels fijne suiker
120 ml limoncello
1 theelepel arrowwroot (of maizena)
450 gram blauwe bessen

Voor het mascarponemengsel:

5 medium eieren
120 gram licht bruine suiker
250 gram mascarpone
6 eetlepels lemoncurd
1/2 ( madeira)cake (in stukjes)

Voor de bovenlaag:

400 ml slagroom (geklopt met beetje suiker)
zest van 1 citroen om te garneren.

Bereiden:

Doe in een kleine pan 300 ml water met de suiker
Laat op halfhoog vuur de suiker smelten (ca 5 minuten)
Haal 3 eetlepels van de siroop uit het pannetje en zet opzij.
Roer er de limoncello door en roer goed
Laat afkoelen
Mix de arrowroot of maizena met 2 eetlepels koud water

Doe de bessen in een pan (Hou een handje apart voor garnering)
Voeg de 3 eetlepels siroop toe en zet op halfhoog vuur tot de bessen koken (2 a 3 minuten)
Het mengsel moet nu jamachtig zijn.
Maak de bessen stuk met een vork zodat ze gekneusd zijn
Voeg het arrowroot of maizenamengsel toe
Roer goed door en laat 1 minuutje doorpruttelen
Haal van het vuur en laat afkoelen

Klop het wit van de eieren in een kom tot je pieken krijgt
Doe de eidooiers en de suiker in een andere kom en klop tot een lichte massa
Voeg de mascarpone en lemoncurd toe en schep dit voorzichtig door.
Voeg nu het eiwit mengsel toe en schep dit voorzichtig door het mascarpone mengsel

Snijd de cake in blokjes en dip ze in het limoncello suikerstroopje 
Verdeel ze over glazen of minipotjes
Schep een lepel van het mascarpone mengsel erover
Dan een lepel van het bessenmengsel
Herhaal deze laag nog eens
Zet koud weg voor minstens 2 uur
Om te serveren schep je op ieder glas een flinke dot slagroom en versier met de apart gehouden bessen en wat citroen zeste. 

N.B.
Je kunt dit gerecht ook in een grote schaal serveren


Het ziet er dan zo uit.
Je kunt er ook wat geroosterde amandelschilfers over strooien.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pasta Salade


Pasta Salade

Ik maakte eigenlijk nooit pastasalade
Ik had het idee dat de dressing de pasta kledderig zou maken
En als ik ergens al een grondige hekel aan heb.....
Dan is het sompige kledderpasta
Maar het ziet er wel lekker uit als ik naar de plaatjes keek van pastasalades
En aangezien er hier in huis een pastaliefhebber woont...
Moet ik het toch eens uitproberen....
Deze salade is het geworden...
En het is een blijvertje....ook lekker bij de bbq.

Ingredienten:

1 pond pasta (Penne, Macaroni of Rotini
1 blikje kidneybonen (afgespoeld en uitgelekt)
1 cup kerstomaatjes (in half gesneden)
 1 rode paprika (in stukjes gesneden)
1 rode ui (medium en gesneden)
klein blikje mais (uitgelekt)
3/4 cup mayonaise
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel cayennepeper
1/4 theelepel peper)
1 theelepel rode peper vlokken
3 lenteuitjes (gesneden voor garnering)

Bereiden:

Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven,
Giet ze in een vergiet,
Spoel af onder koud water en laat uitlekken
Als de pasta koud is in een kom doen
Voeg de overige ingredienten toe en schep alles goed door elkaar
Strooi de lenteui hier overheen



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kip, Asperges Citroen Ovenschotel


Kip en Asperges uit de Oven

Met deze kip/aspergeschotel eet je je vingers op.
En alles in 1 pannetje of schaal.
Het is ook erg lekker om een bol knoflook doormidden te snijden 
en de helften tussen de kip in de schotel te leggen
De knoflook helften eruit halen als alles klaar is
Haal de knoflookpuree uit de helften en roer door het vocht.
Yummieeeeee

voor 3 personen:

Ingredienten:


3 kipfilets 
220 gram aardappeltjes (in kwarten)
1 bosje groene asperges (schoon gemaakt)
Zout en Peper 
1 theelepel suiker of honing 
60 ml olijfolie   
1 citroen ( de zeste en 2 eetlepels citroensap en citroenschijfjes)
2 knoflookteentjes (geraspt) 
1 eetlepel  Dijon mosterd
1 theelepel italiaanse kruiden 
1/4 theelepel komijnpoeder
Vers bosje koriander (fijn gehakt en de fijne steeltjes ook gehakt) 

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Vet een ovenschaal in met olie
Kruid de kipfilets met peper en zout
Leg de kipfilet in de ovenschaal
Roer de citroenzeste, sap, knoflook, mosterd, italiaanse kruiden, komijn en de helft van de koriander en suiker in een kom
Giet er langzaam onder roeren eem 1/4 cup olie in
Kruid af met zout en veel verse peper
Giet de saus over de kip en leg de asperges en aardappeltjes rond de kip
Leg op de kip de citroen schijfjes
Zet de schaal in de oven losjes afgedekt met folie
Na 35 minuten even checken of dekip en de aardappeltjes gaar zijn.
Haal de folie eraf en zet de schaal nog voor  5 minuten in de oven tot de randjes mooi knapperig zijn.
Strooi er de resterende koriander over.
Serveer direkt uit de oven.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Zalmburgers


Zalmburgers

Ingredienten:

Voor de burgers:
1 pond zalm zonder graat
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels citroen rasp
2 eetlepels bieslook ( fijn gesneden)
2 eetlepels peterselie (gesneden)
2 eetlepels  rode ui (fijn gesneden)
2 eieren
2/3 cup amandelbloem
1/4 theelepel peper en zout

Tartar Saus

½ cup mayonnaise (zie hieronder)
2 theelepels citroensap
1 eetlepel peterselie (fijn gehakt) 
1 eetlepel dille (fijn gehakt)
1 eetlepels bieslook (fijn gesneden) 
1 augurk (fijn gehakt)

Mayonnaise:

1 ei
2 theelepels citroensap
zout
¾ cup olijfolie

Om te garneren:

½ rode ui (in dunne schijven)
2 tomaten (dun gesneden)
1 krop sla ( schoon gemaakt en gewassen)

Bereiden:

Snij de zalm in stukken en doe ze in de keukenmachine
Gebruik de pulsknop een paar keer zodat je een grof gehakte massa heeft


Doe in een kom
Voeg de andere ingredienten toe en gebruik je (schone) handen om alles te mixen
Alles moet goed gemengd zijn


Verdeel het mengsel in 7 balletjes en maak ze een beetje plat.
(niet te plat anders rollen ze uit elkaar)
Bak de burgers in ca 4 minuten per kant in een koekenpan met heel weinig olie
(of op de grillpan)
Bak ze goudbruin en gaar.

*~*~*
Doe de ingredienten voor de mayonaise in een kom en mix alles goed door,
tot je een mooie mayonaise hebt
Doe de helft van de mayonaise in een kom 
Voeg de ingredienten voor de tartaarsaus toe en roer alles goed door
Proef of het goed op smaak is voeg anders meer zout of peper toe.
Serveer de burgers op een slablad en garneer met de tomaat en ui en een lepel tartaarsaus.
Je kunt de burgers natuurlijk ook op een broodje serveren
Doe dan een beetje sla op het broodje en hier de burger op met de garnering




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Easy Pesto



Gemakkelijke Pesto

Pesto is zo gemaakt en veel lekkerder dan kant en klaar gekochte pesto
Lekker op een toastje, stokbroodje, schepje door de soep of met pasta
Het smaakt overal wel bij.....

Ingredienten:

2 knoflookteentjes
snufje zout
1/4 cup pijnboompitjes
1/2 cup parmezaanse kaas
1 theelepel citroenrasp
2 cups basilicum
1/2 cup olijfolie

Bereiden:

Doe de knoflook met zout in de foodprocessor of keukenmachine
Pulse tot het fijn gehakt is
Voeg de pijnboompitjes toe
Puls nog eens 3x
Voeg de parmezaanse kaas toe met citroenrasp
Pulse nog een keer tot het goed vermengd is
Voeg basilicum en olie toe.
Draai tot een mooie saus
Maak met een spatel de randen schoon en draai alles nog even door
Doe de pesto in een luchtdichte pot (jampotje of weckpotje)
Blijft in de koelkast een week goed.
zo lekkerrrrrr.....





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Romescosaus


Romesco Saus

Romescosaus is een Catalaanse saus die vaak geserveerd wordt bij gegrilde jonge prei of lente-ui. 
In Spanje wordt de prei in krantenpapier gewikkeld en in het vuur gelegd waar ze heerlijk zacht worden. 
Smaakt ook heerlijk bij karbonaadjes, kip en bij de tapas

Ingredienten:

1 snee brood (volkoren geroosterd) 
1/2 cup geroosterde amandel schilfers 
2 knoflookteentjes
1 pot geroosterde paprika (uitgelekt 300 gram)
1 grote tomaat (ontpit en in klein gehakt  
2 eetlepels verse peterselie (fijn gehakt) 
1 eetlepel rode wijnazijn 
Rode pepervlokken
Zout en Peper

Bereiden:

Doe de amandelschilfers, brood, knoflook in de keukenmachine
Laat de machine draaien tot alles fijn gemalen is.
Voeg de paprika, tomaat,peterselie, wijnazijn en de pepervlokken toe
Laat dit tot een mooie saus draaien
Kruiden met zout en peper.
Doe de saus in een kommetje of glazen potje.

Bron: Internet


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gegrilde Steak met Chimichurrie



Gegrilde Rib-Eye Steaks met Chimichurri Saus

Deze steak is wel een favoriet van Dirk....
Ander vlees heeft hij verbannen.....
Maar voor dit stukje vlees komt hij zn bed uit.
Chimichurrie kun je bij een hoop vleessoorten op de bbq eten.
Lekker met een salade en stokbrood.

Ingredienten:

4  rib eye steaks
Zout en peper
olijfolie (om steak mee in te smeren)



Chimichurrie Saus:

1 bosje peterselie
4 a 5 knoflookteentjes (fijn gehakt)
1/4 bosje koriander
1/4 cup rode wijnazijn
1/2 citroen (het sap)
1/2 cup olijfolie
1 theelepel gedroogde oregano
1/4 eetlepel rode chili vlokken (niet persee)
1 eetlepel rode ui
zout en peper

Bereiden

Kruid de steak met peper en zout
Wrijf er olijfolie over.
Maak de grill of grillpan heet
Grill de steak mooi bruin 5 a 6 minuten per kant
Leg de steaks op een bord en dek af met folie
Laat 5 minuten rusten.
Doe de peterselie en knoflook in de keukenmachine
Pulse een paar keer tot het fijn gehakt is
Voeg de koriander, rode wijnazijn en citroensap toe
Pulse een paar keer tot alles is fijn gehakt
Doe het mengsel in een kom
Voeg olijfolie, chilivlokken en rode ui toe
Mix alles door elkaar
Breng op smaak met peper en zout
Laat 30 minuten staan zodat alle smaken zich goed vermengen.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten