Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Zalm Avocado Salade



Zalm Avocado Salade

Ik ben gek op salade`s...
Op het bloggie van Blondelish vond ik dit recept.
Deze ziet er ook goed uit en lijkt me erg yummie
Je kunt hier ook mee expirimenteren
Gebruik eens kaas, garnalen of gerookte kip i.p.v zalm
Je krijgt gelijk een heel andere salade.
Hier onder het recept kun je kijken hoe het recept word gemaakt.

Ingredienten:

450 gram graatloze zalm zonder vel
4 hard gekookte eieren
8 plakjes bacon 
1 grote avocado (ontdaan van pit en schil en in stukjes)
1/3 cup pitloze olijven
1/2 komkommertje (dun gesneden)
2 eetlepels bieslook (in stukjes gehakt)
2 eetlepels dille (fijn gehakt)

Citroen Dressing:

1 citroen (het sap)
3 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel oregano (gedroogd)
1/2 theelepel chilivlokken
zeezout & verse peper

Bereiden:

Kruid de zalm met peper en zout aan beide kanten
Bak de bacon tot ze knapperig is ( ca 3 a 4 minuten aan elke kant)
Haal uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier
Bak de zalm in het vet van de bacon
Elke kant ca 4 a 5 minuten
Hangt van de dikte van de filets af.
Zet opzij op een mooi bord of platte schaal en gebruik 2 vorken om de zalm uit elkaar te halen
Zodat je mooie brokken hebt
Voeg de andere ingredienten toe (zie foto)
Doe in een kommetje  de ingredienten voor de dressing
Hussel goed door...tot een mooie egale dressing
Voor het serveren druppel je de dressing over de salade





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kip Tostado met Zwarte Bonen Quacamole en Salsa Fresca


Kip Tostado met Zwarte Bonen Quacamole en Salsa Fresca

Tostada is een Spaans woord voor getoast.
Meestal is dat een plat of komvormig tortilla wat is gefrituurd
Je kunt tortilla`s in de oven doen....
Maar frituren is de traditionele manier
Je kunt ze ook kant en klaar kopen...maar zelf gefrituurde tortilla is lekkerder
Verhit hiervoor een koekenpan ca 1 cm plantaardige olie 
Doe de tortilla hierin en draai hem halverwege voorzichtig een keer om
Pas op met spatten....
Haal de tortilla uit de olie en laat uitlekken

Ingredienten:

Kip:

2 grote kipfilets
1/4 cup limoensap
2 eetlepels olie
1 & 1/2 theelepel chilipoeder
2 knoflookteentjes (fijn gehakt)
1 & 1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel verse peper

Salsa Fresca:

6 pruim tomaten (Roma)(van zaadjes ontdaan en in stukjes)
1 blikje kleine tomaatjes(uitgelekt en klein gesneden)
1/2 kleine rode ui (fijn gehakt)
1/2 cup verse koriander (fijn gehakt)
1 a 2 jalapeno pepertjes (van zaadjes ontdaan en fijn gehakt)
2 knoflookteentjes (fijn gehakt)
1 limoen (sap)
zout en verse peper.

Zwarte Bonen Salsa:

2 grote avocado`s (ontpit en van schil ontdaan)
3 eetlepels limoensap
2 lenteuitjes (in ringetjes)
2 knoflookteentjes (geperst)
1/4 cup koriander (fijn gehakt)
Tabasco
Zout & verse peper
1 blikje zwarte bonen

Verder nodig:

6 tostado`s of tortilla`s (gefrituurd of in de oven geroosterd)
Dun gesneden romain sla
1 cup verkruimelde kaas (feta of andere kaas)
koriandertakjes
Jalapeno peper in ringetjes (zonder zaadjes)
Limoenpartjes

Bereiden:

Doe de ingredienten voor de kip en de kip in een koelkast doos .
Hussel dit goed door elkaar en laat ca 3 a 4 uur in de koelkast marineren
Maak de  gril of grilpan heet op medium hitte
Grill de kipfilet bruin en gaar...
Laat even rusten 3 a 4 minuten en snijd de filets in dunne plakjes

Salsa Fresco:

Doe alle ingredienten in een kom en hussel door elkaar
Zet opzij.

Quacamole:

Doe alle ingredienten voor de quacamole in een keukenmachine of blender
Gebruik de pulseknop om alles goed te mixen
Doe in een kom
Voeg de uitgelekte zwarte boontjes toe en schep deze erdoor.

Smeer de tostado`s in met de quacamole
Doe de kipreepjes erop en hierop de salsa, sla en kaas
Serveer met koriandertakje, jalopena pepertjes en limoen partjes





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pasta met Geroosterde Broodkruimels en Parmezaanse Kaas


Geroosterde Broodkruimels met Pasta en Parmezaanse Kaas

Deze  Spaghetti met geroosterde broodkruimels is een vlugge en simpel recept
Die in enige minuten op tafel kan staan....
Met wat toevoegingen een maaltijd met groente erbij



Ingredienten:

1 pond (450-500 grams) spaghetti pasta
1/4 cup olijfolie 
2 & 1/2 cups broodkruimels
1-2 knoflookteentjes (uit de knijper)
vers gemalen zwarte peper
Zout (indien nodig)
1 cup peterselie (fijn gehakt)
8-10 Blaadjes basilicum (fijn gehakt) (optioneel)
2 eetlepels parmezaanse kaas

Bereiden:

Rooster de broodkruimels in een koekepan met de olijfolie op halfhoog vuur
Blijf roeren tot de broodkruimels mooi bruin zijn (10 minuten)
Zet het vuur laag en doe de knoflook, zout en peper toe en hussel dit samen nog een minuutje of 2
Haal van het vuur
Kook intussen de pasta in een pan met zout water
Laat goed uitlekken (hou wat kookvocht apart)
Voeg de peterselie, basilicum en de parmezaanse kaas toe....
Giet er desnoods wat van het kookvocht over.



TIP:

Hou in gedachten dat er geen saus bijzit
De broodkruimels absorberen de olie...
Je kunt wat van het kookvocht erover gieten om het smeuiger te maken.
 Je kunt zelf nog groente toevoegen als je dat perse wil (spercieboontjes en broccoli smaken er goed bij)
Of nog iets van de hieronder genoemde ingredienten.
Een kop walnoten door de broodkruimels is ook erg lekker
Of 2 ansjovis filet even smelten in de olijfolie voor je de broodkruimels toevoegt.
Je kunt brood in de keukenmachine malen..
chilivlokken zijn er ook lekker in.
Een gebakken eitje erop.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Quiche met Prei en Geitenkaas


Quiche met Prei en Geitenkaas 

Heerlijk....met een frisse salade een heerlijk lunch gerecht
En met kommetje soep vooraf en stokbroodje een lekker zomerse maaltijd
Ook lekker is het om de geitenkaas te mengen met walnoten.....
Druppel er dan wat honing over als je de kaas en walnoten op de prei doet
Hou verder het recept aan.

Ingredienten:

230 gram bladerdeeg 
25 gram boter
2 flinke preien
100 gram zachte, verse geitenkaas
 2 eieren + 1 dooier
2 dl crème fraîche 
bosje verse bieslook 
 25 gram geraspte gruyère kaas

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200°C
Leg het deeg in de vorm, prik het flink in met een vork en bak het 10 minuten
 Zet de oven nu op 175°C
Snijd de prei in ringetjes,1/2 cm
Smoor de prei 5 minuten in de boter
Laat afkoelen
Klop de eieren los met de crème, de fijngeknipte bieslook, p en z. 
Snijd de geitenkaas in blokjes
Verdeel de prei over de bodem, verdeel de geitenkaas erover en giet het eimengsel eroverheen. 
Strooi de gruyère erover en bak 30 à 35 min.

TIPS:
Serveer de quiche warm. 
Kan ook als lunchgerecht voor 3 à 4 personen.

Doe bakpapier in de vorm, je krijgt de quiche er dan heel makkelijk uit.
 Zorg dat de oven voorverwarmd èn op temperatuur is, voordat je de bodem voorbakt. Gebruik liefst een metalen vorm. 
Zorg dat je prei niet te nat is, eventueel afgieten. 
Je kunt ook nog een laagje paneermeel op de bodem strooien voordat je de prei toevoegt.

Bron: Smulweb


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Knoflook Parmezaan Kippevleugeltjes



Knoflook Parmezaan Kippevleugeltjes uit de Air Fryer

Heerlijk om zo te knabbelen
Of als onderdeel van de maaltijd...
Lekker met een salade en gebakken aardappeltjes

Ingredienten:

2 pond kippenvleugeltjes 
6 eetlepels boter 
1/2 cup vers geraspte parmezaanse kaas 
1 theelepel gedroogde en gemengde knoflook en kruiden mengsel

Bereiden

Doe de kippenvleugeltjes in de airfryer 
Heb je veel kippenvleugeltjes bak ze dan in gedeeltes
Bak ze op 180 graden celsius ca 25 minuten


Draai ze halverwege om
Zet de laatste 5 minuten de airfryer op 200 graden celsius
De kippenvleugeltjes moeten nu gaar en knapperig zijn


Doe ze in een kom...
Smelt de boter en voeg de kruiden en parmezaanse kaas toe
Voeg de saus bij de kippevleugeltjes en hussel alles door.

TIP:
Heb je geen airfryer?
Bak de vleugeltjes dan in de oven



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Taco Salade


Taco Salade

Vind je het ook zo een gedoe om een taco "netjes" te eten?
Dan is deze Taco salade wat voor jou.
Dezelfde smaken zonder "gedoe"
Je kunt je tacosalade nog uit breiden met boontjes als je dat lekker vind.

Ingredienten:

1 theelepel olijfolie
1 pond gehakt (kalkoen of runder)
4 theelepels taco kruiden
1/2 cup water
4 cups slablaadjes (fijn geplukt)
1 cup geraspte kaas (cheddar)
1 cup kerstomaatjes (door gesneden)
2 avocado`s (in plakjes)
4 radijsjes (in plakjes)
1 cup salsa
1/2 cup zure room
Tortilla chips (om te serveren)

Bereiden:

Maak de olijfolie warm in een braadpan
Bak hierin het gehakt rul en bruin
Laat de gehakt uitlekken zodat het vet eruit is.
Voeg de kruiden en water toe
Roer dit door het gehakt
Laat het mengsel aan de kook komen en laat 3 minuten pruttelen
Je hebt nu een dik gehakt mengsel
Laat afkoelen....
Verdeel de sla over 4  borden
Leg op ieder bord 1/4 van het gehaktmengsel
Verdeel de kaas, tomaatjes, avocado en radijsjes over de borden
Schep er war salsa en zure room over
Garneer met tortilla chips.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Thaise Vegetarische Pompoensoep


Thaise Vegetarische Pompoensoep

Persoonlijk ben ik niet zo op vegetarische soep,
Voor mij moet een lekkere bouillon van vlees of kip getrokken worden.
Deze Thaise Pompoensoep lijkt me door de kruiderij erg lekker.
Maar wat let je om een vleesbouillon te gebruiken en stukjes kip erin te doen.
Dan is het gelijk een heel andere soep.
Maar deze vegetarische versie lijkt me wel wat
Ik vond het recept op het bloggie van Sara
Bezoek haar blog eens voor heerlijke recepten. 
Deze ga ik zeker uitproberen....

Ingredienten:

1 eetlepel kokosolie
1/2 cup rode ui (gesnipperd)
2 theelepels knoflook (geplet)
1 eetlepel  verse gember (geraspt) of 1 theelepel gemberpoeder
1 rode chili (van zaadjes ontdaan en fijn gehakt)
1 theelepel turmericpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1/2 theelepel zout
2 cups pompoenpuree
1 blik kokosmelk2 cups groente bouillon
2 theelepels limoensap
2 cups groene groente (spinazie, andijvie fijn gehakt)
2 cups bloemkoolroosjes (in kleine stukjes)
Koriander voor over de soep.

Bereiden:

Doe de kokosolie in een grote pan en zet het op medium hoog vuur
Voeg de ui toe als de olie heet is.
Bak ze in ca 5 minuten zacht en doorzichtig
Voeg de knoflook, gember en chili toe
Blijf roeren zodat de knoflook niet verbrand
Voeg de specerijen en de pompoen toe en kook dit voor ca 1 minuut
Voeg de kokosmelk, bouillon en limoensap toe
Breng het mengsel aan de kook en voeg de bloemkool er aan toe
Laat het sudderen voor ca 15 minuten met deksel op de pan
Voeg de groene groente toe en laat 5 minuutjes koken zonder deksel
Voeg zout, peper of limoensap toe naar smaak.
Strooi er verse koriander, limoenpartjes  en een paar druppels kokosmelk over met serveren.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Witlof uit de Oven


Gebakken Witlof uit de Oven

Een ietsjes meer bewerkelijk gerecht...maar super lekker
Echt iets voor feestelijke dinertjes.
Ik vind lof al lekker...en dit gaat er wel in
Yummie

Ingredienten:

1 sjalot
15 gram ongezouten boter (of margarine)
3 gedroogde laurierblaadjes
3 kruidnagels
1 kaneelstokje
3 kardemompeulen
300 ml vers sinaasappelsap
1 theelepel kristalsuiker
4 stronken witlof
300 ml groentebouillon van tablet
8 plakjes ontbijtspek
4 takjes verse tijm
2 eetlepels  traditionele olijfolie

Bereiden:

Snipper de sjalot. 
Verwarm een grote pan op middelhoog vuur. 
Smelt boter in de pan, voeg sjalot, laurierblaadjes, kruidnagels, kaneel en kardemom toe. 
Draai het vuur omlaag, doe de deksel op de pan en laat 5 min. zachtjes bakken of tot de sjalot zacht is. 
Schep af en toe om.
 Giet het sinaasappelsap erbij, draai het vuur omhoog en laat het sap bijna helemaal verdampen. 
Voeg suiker en witlof toe en giet de bouillon erbij.
Dek de pan af met een cirkel bakpapier en de deksel. 
Laat op een zacht vuur 25 min. pruttelen of tot het witlof gaar is en zacht van binnen.
 Neem het witlof voorzichtig uit de pan. 
Bewaar het kookvocht. 
Leg de plakjes ontbijtspek met 2 tegelijk op een snijplank en rek de plakjes voorzichtig uit door er met de zijkant van een mes overheen te wrijven. 
Leg een takje tijm dwars over de 2 plakjes ontbijtspek en leg er een gekookt witlofstronkje bovenop. 
Wikkel het spek om het witlof en zet vast met cocktailprikkers.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. 
Verhit een ovenvaste pan op middelhoog vuur. 
Doe een scheut olie in de pan en daarna het witlof gewikkeld in spek. 
Braad even aan zodat het spek begint te bruinen. Draai de witlofstronkjes om en giet 1/6 oranje kookvocht in de pan. 
Zet de pan in de oven en bak het witlof 20 min. of tot het witlof goudbruin, knapperig en het geheel verwarmd is.
 Verwijder de cocktailprikkers voor het serveren.
 Serveer het witlof met wat vocht uit de pan eroverheen.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Appel Tiramisu


Appel Tiramisu



Ingredienten:

170 gram  biskwie (biskotti)
300 gram mascarpone
250 gram appelmus
200 gram cottage cheese (of kwark)
30 gram poedersuiker 
1 pakje vanillesuiker 
1 snufje kaneel
150 ml slagroom
150 ml appelsap
3 eetlepels calvados (optional)

Bereiden:

Doe de mascarpone in een kom met de cottage cheese, 180 gram appelmoes,vanillesuiker en 2 eetlepels poedersuiker en een snufje kaneel en roer dit goed om.
Sla de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het mascarpone mengsel.
Giet de appelsap en calvados (optioneel) in een platte schaal
Halveer de biskwietjes en haal ze door het appelsap mengsel
Leg ze op de bodem van van een glas
verdeel hier 1 & 1/2 lepel mascarponemengsel over.
Hierover weer de biskwietjes en weer mascarponemengsel
Over het mascarponemengsel verdeel je  appelmoes.
Daar schep je nog de overgebleven mascarpone over.
Zet voor minstens 4 uur in de koelkast
De over gebleven appelmoes zet je ook koud.
Voor het serveren schep je er nog een lepel appelmoes over
Strooi er wat kaneelpoeder over



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Griekse Yoghurt met Banaan , Walnoten en Honing



Griekse Yoghurt met Banaan, Honing,en Walnoten

Dit dessertje ziet er toch heerlijk uit
Feestelijk en heel simpel te maken.
Ik kwam het tegen op het bloggie van Elsje
Neem eens een kijkje bij haar.....
Er staan nog meer heerlijke recepten
Klik hiervoor op de link onderaan het recept.

Ingredienten:
4 personen

16 eetl Griekse yoghurt (1 emmertje )

2 rijpe bananen

8 eetlepel honing

2 flinke handen walnoten

1 eetlepel citroensap

4 blaadjes munt

4 glaasjes

Bereiden:

Hak de noten grof en snijd de banaan in de lengte doormidden en dan in plakjes, meng de banaan met een beetje citroensap (werkt tegen verkleuring). 
Doe vervolgens in elk glaasje 2 eetl yoghurt dan wat plakjes banaan, wat walnoten en 1 eetl honing, dan weer 2 eetl yoghurt weer banaan en weer walnoten en 1 eetl honing erop.
 Het oog wil ook wat, tot slot maak je het af met een blaadje munt. 
Let op:
 Gebruik ongeveer 1/2 banaan per glaasje en verdeel de noten ook goed over de glaasjes
Eet smakelijk!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten