.
Geglazeerde Vijgen met Frambozen
Omdat ik diabetes heb, is het vaak kijken wat wel en absoluut niet mag
Nu mag er een hoop.....(gelukkig)
Ik let op met wat wel en niet kan
Eet wel op tijd...anders merk ik dat zeker wel
Toetjes is een ander hoofdstuk
Vaak erg lekker maar.....de suiker
Suiker kan vervangen worden door zoetstof
En is best te doen
Dit is een heerlijk receptje in een suikervrij dieet.
Ingrediënten
450 gram frambozen of bramen
sap van 2 citroenen
sap van 1 sinaasappel
50 gram basterdsuiker
1 glas rode wijn
8 stevige verse vijgen
3 eetlepels crème de mure (bramenlikeur) of crème de cassis (zwarte-bessenlikeur) (desgewenst)
1 eetlepel verse munt, gehakt
vetarme verse kaas om erbij te serveren
Bereidingswijze
Doe de frambozen of bramen met het citroen- en sinaasappelsap in een keukenmachine en draai tot een gladde massa
Druk de massa door een fijne zeef in een pan (niet van aluminium).
Gooi de pitjes weg.
Voeg de suiker en de rode wijn aan de vruchtenpuree toe en zet de pan op middelhoog vuur.
Breng aan de kook en draai het vuur lager.
Schuim eventueel aan het oppervlak verschijnend schuim af.
Voeg, wanneer de suiker is opgelost, de vijgen toe en pocheer ze 5 tot 6 minuten
(afhankelijk van de rijpheid van de vijgen)
Neem de vijgen uit de pan en doe ze over in een glazen kom.
Kook het kookvocht van de vruchten verder in tot er ongeveer ca 300 ml van over is.
Laat afkoelen.
Voeg de crème de mure of de crème de cassis en de munt toe en giet het mengsel over de vijgen.
Dek ze af en zet ze een nacht in de koelkast.
Serveer met wat vetarme verse kaas.
Bron: Gezond eten met diabetes

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten
Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes



voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....
te verkrijgen bij o.a.


Geglazeerde Vijgen met Frambozen
Gepost door
Jeanne
|
Labels:
Dessert
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Pavlova met Kersen en Mascarponeroom. Ben je net als ik een liefhebber van schuimgebak? dan is deze pavlova iets voor jou. M...
-
. Kabeljauw met ontbijtspek en groente Ingrediënten: 8 tot 10 plakken ontbijtspek 600 tot 800 g kabeljauw 2 preien (het wit) 4 fijne w...
-
Hot Butterbeer recept Als fan van Harry Potter kan ik niet achterblijven..... Het recept van Butterbeer....bekend van de film En gemaakt i...
-
Stoofpeertjes Taart Wie lust er nu geen stoofpeertjes ?..... Ik denk dat iedereen die wel lekker vind. In een taart verwerk...
-
Chocolade Carameltaart Deze decadente chocolade taart heeft geen uitleg nodig. En heb je wel eens gezouten caramel gegeten dan ...
-
Zarzuela Wie kent het niet....Zarzuela.....een supergerecht uit Spanje Ben je visliefhebber dan zeker wel... Lekker met stokb...
-
Mandarijnen Jam Deze jam kwam ik tegen op het blog van Erin Deze ga ik zeker maken.... TIP: Ik zou zelf geen glazen potje...
-
Rode Kool Salade met Aziatische Dressing Met dit weer word er weinig uitgebreid gekookt. Hier tenminste.... Het worden meer s...
-
Citroen Lava Cake Een dessert van allure.... Een cakeje met een gesmolten kern van witte chocolade met citroen. Met recht yum...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...

0 reacties:
Een reactie posten