.
Hachee.....ook weer zo`n winters stoofpotje
Bij mijn moeder en oma stond het vanaf vroeg in de middag op het oliestel
Het hele huis rook naar het gebraden vlees en de uien
Ik heb ook nog op een oliestelletje m`n bouillonnetjes getrokken
En het vlees laten sudderen
Tegenwoordig gebruik ik de slowcooker
Wat een luxe...
Je gooit alle ingredienten erin en laat het de hele dag sudderen op laag
En als je thuis komt
Mmmmmmm heerlijk
Alleen de aardappeltjes en rode kool of rijst hoefde alleen gekookt te worden.
Niet verder vertellen......maar ik nam dan al een voorproefje
Klein beetje hachee en daar doopte ik een boterham in
Als kookster moet je even proeven toch? :-)))
Hachee
Ingredienten
2 pond rib-runderlappen
50 gram roomboter
5 grote uien
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
4 eetlepels rode-wijnazijn
11/2 eetlepel appelstroop
2 blokje vleesbouillon
plak ontbijtkoek van ca. 11/2 cm dik
Bereiden:
Snipper de uien en fruit deze in de boter op laag vuur in ca. 5 minuten
Dep het vlees droog en snijdt het in blokjes.
Bestrooi het vlees met peper en zout en meng goed
Doe boter in een pan en laat bruinen en doe dan het vlees erin
Bak het vlees rondom mooi bruin.
Voeg nu 500 ml water, het boullionblokje, laurierblaadjes, de kruidnagels, rode wijn azijn en appelstroop toe.
Zorg ervoor dat het vlees net onder water staat.
Zet het vuur laag
En stoof de hachee in circa 2 uur gaar.
Verkruimel de ontbijtkoek en roer deze door de hachee om zo de saus te binden.
Breng op smaak met peper en zout.
Haal het laurierblad en de kruidnagel eruit.
Lekker met rijst of aardappelpuree en rode kool

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes



voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

te verkrijgen bij o.a.
Bol.com
En bij mijn uitgever van Duuren

Hachee
Gepost door
Jeanne
|
Labels:
Rundvlees
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Populaire berichten
-
Merinque Fruitmandjes Merinques....heerlijk.... Zo zoet als wat...maar wat lekker Dit moet je niet elke week eten.... Maar so...
-
Pavlova met Kersen en Mascarponeroom. Ben je net als ik een liefhebber van schuimgebak? dan is deze pavlova iets voor jou. M...
-
Chinese Fondue Deze fondue van oosterse oorsprong wordt op basis van kip of groente bouillon gemaakt Hierin word dan met een so...
-
Witte Chocolade Mousse Dit is wel zoooo lekker Het ultieme toetje.............. Maar wat kan je ook verwachten van chocolade en...
-
Gevuld Italiaans Brood Koude dag... Terwijl je dit brood in de oven stopt.... Eerst een kom soep als je dan thuis komt, En is...
-
. Kabeljauw met ontbijtspek en groente Ingrediƫnten: 8 tot 10 plakken ontbijtspek 600 tot 800 g kabeljauw 2 preien (het wit) 4 fijne w...
-
Mandarijnen Jam Deze jam kwam ik tegen op het blog van Erin Deze ga ik zeker maken.... TIP: Ik zou zelf geen glazen potje...
-
Beairnaise Saus Ingredienten: 3 grote eidooiers 2 eetlepels witte wijn 1 eetlepel dragonazijn zout versgemalen peper 120 gram roombo...
-
Bananen Caramel Saus. Heerlijk over ijs, vla en in trifles Maar super lekker in combinatiemet deze cupcakes Ingredienten: ...
-
Guisso de Pollo ( Kip Stoofpot ) Een lekker stoofpotje Dat gaat er wel in met deze gure dagen Ingrediƫnten voor 4 personen: ...

0 reacties:
Een reactie posten