Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Poire Belle Helene

.



Waar anders dan in het Parijs van de 19de eeuw komt dit dessert vandaan.
De heerlijke combiatie van peer met ijs en gesmolten chocolade ontleent zijn naam dan ook aan de opera La belle Helene (1864)van Jacques Offenbach.
Om het geheel extra mooi te maken,kunnen er wat geroosterde amandelsnippers over de chocoladesaus worden gestrooid

Poire belle Helene
Ingredienten
4 rijpe handperen
1 1/2 dl water
1 eetlepel suiker
50 gram pure chocolade
25 gram boter
1/2 liter vanille roomijs
1/2 liter stijfgeklopte slagroom
evt. geroosterde amandelsnippers

Bereiding
Schil de peren en verwijder het klokhuis met een appelboor
Breng in een ruime pan water aan de kook
Voeg suiker toe en laat 5 minuten zachtjes doorkoken
Zet de peren rechtop in de pan en laat ze 10 minuten op laag vuur zachtkoken
Laat de peren in het kookvocht afkoelen
Smelt de chocolade au bain marie, voeg de boter toe en roer tot er een mooie glanzende saus ontstaat
Leg de peren op 4 bordjes en voeg hier 2 bolletjes ijs en een toef slagroom aan toe
Giet tenslotte de chocoladesaus over de peren
Garneer met de amandelen

Bron:Chocola

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten