Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Moussaka




Ik maak dit eigenlijk veel te weinig
Iedere keer als ik het eet denk ik.... toch vaker maken.
Het is lekker en de herinneringen aan mijn vakantie met mijn oudste zoon naar Griekenland komen weer naar boven.
Het lijkt erg bewerkelijk, maar dat valt best mee.....

Moussaka
Ingredients:
500 gram gehakt
500 gram aardappelen
1 ui (fijngehakt)
4 teentjes knoflook
1 blik gepureerde tomaten
1/2 kop witte wijn
1 theelepel gedroogde basilicum
2 theelepels gedroogde oregano
1/2 theelepel kaneel
1 laurierblaadje
zout en peper
1 aubergine (in plakken)
2 kopjes bechamelsaus
1/2 kop pecorinokaas
1/4 broodkruimels of paneermeel

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1/2 cm.
Kook ze in water en zout ca 10 minuten
Giet af en laat ze afkoelen
Bak het gehakt rul in de braadpan
Haal het gehakt uit de pan en giet overtollig vet af(laat klein beetje in de pan)
Bak hierin de uien tot ze glazig zijn
Doe de knoflook erbij
Bak even door...
Doe het gehakt,laurierblaadje,basilicum,oregano,kaneel tomaten en wijn erbij
Doe het deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen
Bak de plakken aubergine in de koekenpan tot ze goudbruin is (3 a 4 minuten per kant)
Doe de plakken aardappel  in een ovenschaal
Leg de plakken aubergine over de laag aardappelen
Het gehaktmengsel kan nu over de plakken aubergine
Daarover heen word de bechamelsaus gegoten
Strijk de saus goed over het gehakt mengsel
De broodkruimels kunnen erover met de kaas
Bak in de oven tot de bovenkant bruin is (30 minuten)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 reacties:

Jeany zei

et ziet er lekker uit, maarja, die bechasaus hé :)) heb je nog wat vetarm in de aanbieding :)) doeii, grusse van mij

Jeanne zei

Ha Janine
Ja hoor meis zonder boter en metr magere melk lukt het ook wel om een saus te maken over de moussaka.
Ik zal er een magere versie bij zetten
Groetjes.....

Populaire berichten