Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Kleine Broodjes


Zelf gemaakte  Broodjes

Vandaag heb ik verse broodjes in de aanbieding
Lekker voor Hamburgers maar ander beleg is net zo lekker
Nooit brood gemaakt????
Toch eens doen....
Het is altijd feest als de broodjes zo lekker knapperig uit de oven komen
Eerst laten afkoelen :-)


Ingredienten

1 cup lauw water
2 eetlepels lauwe melk
2 eetlepels boter (in 8 kleine stukjes)
1 groot ei
3 en 1/2 cup bloem
1 en 1/4 theelepel zout
1 eetlepel instant gist
voor de glim
1 geklopt ei
sesamzaadjes
zout (optioneel)

Bereiden

In een glazen kom mix je water,melk,suiker en de gist
Laat dit staan (ca 5 minuten) of tot de mix begint te bubbelen
Doe in de kom van de mixer de bloem en zout
Mix door elkaar, voeg de boter toe
Daarna de eiermix
Gebruik een haak voor deeg in de mixer
Kneed het deeg ca 5 minuten tot een zacht deeg
Misschien moet er een beetje water bij (lepel per keer)
De deeg moet plakkerig wezen maar niet zo plakkerig dat het aan de kom kleeft
Doe het deeg in een licht beboterde glazen kom
Bedek de kom met huishoudfolie of schone theedoek en laat rijzen (ca 1 uur)
Of tot het deeg is verdubbeld in grootte
Doe bloem op je werkvlak en maak er een langwerpige vorm van
Snij hier 8 plakken van voor grote broodjes
Voor kleinere broodjes in 10 a 12 stukken snijden
Rol ze tot een bal en gebruik je handen om de onderkant iets platter te maken
Leg de broodjes op een ingevet bakblik ca 4 cm uit elkaar
(of gebruik bakpapier om het blik te bekleden, vet dit ook in)
Bedek dit met een schone theedoek of huishoudfolie en laat weer 1 uur rijzen

Intussen
Zet een pan met water op de vloer van de oven en verwarm de oven voor op 190c graden
In een kleine kom het eitje kloppen
Met kwastje de broodjes hiermee insmeren als ze zijn gerezen
Strooi er sesamzaadjes over en zout als je dat lekker vind
Bak de broodje ca 12 tot 15 minuten tot ze goudbruin zijn
Snijd ze open en toast ze even in de pan of onder de gril
Smeer er beetje boter op voor dat je ze belegt.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten