Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Frambozentaartjes


Frambozen Taartjes

Ingredienten

Beslag

3/4 cup zachte boter
1/2 cup suiker
2 eieren
2 cups bloem
2 theelepels bakpoeder
2 cups melk
Deeg
2 cups bloem
1 cup zachte boter
about 3/4 cup ice water

Vulling

Frambozenjam zonder pitjes
(verwarm een pot jam en doe door een zeef
De pitjes blijven erin achter)

Maak eerst het beslag:

In een kom de boter en suiker opkloppen tot een luchtig geheel
Doe een 1 voor 1 de eieren erbij
Klop tot het ei is opgenomen voor het andere ei erbij gaat

Zeef de bloem met het bakpoeder in een andere kom
Doe steeds een beetje bloem bij het mengsel en dan een beetje melk
Klop iedere keer alles goed door
Klop het beslag tot het licht en luchtig is (ca 2 minuten)
Zet opzij....

Nu het deeg:

Zeef de bloem in een kom
Voeg de boter toe
Mix alles samen tot een kruimelig mengsel
Doe nu beetje bij beetje het water erbij
Gebruik je handen om er een deegbal van te maken
Leg de deegbal op een bebloemd werkvlak
Rol de bal uit tot een dikte van 8 mm
steek met een deeguitsnijder of een kopje rondjes uit het deeg

Verwarm de oven tot 170 graden

Neem een muffin vorm en leg het rondje deeg erin
Schep er een lepel jam op
Vul tot de bovenkant van het deeg bij met het beslag
Bak het in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is
Laat 10 minuten afkoelen
Haal ze daarna uit het bakblik en laat verder afkoelen
Bestrooi met frambozen en poedersuiker

 
Tip:
Je kunt het muffinblik ook eerst met cupcakevormpjes vullen
Je kunt de tarts er dan makkelijker uit krijgen.
Je kunt ook een groter bakblik of pievorm nemen.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 reacties:

Anoniem zei

Ik de koffie.....jij het gebak??

Jeanne zei

Ja gezellig Thea...
En maar lekker kletsen.
Hoe was je werkshop rozen?
Het is te ver anders was ik met je mee gegaan
:-)

Populaire berichten