Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Zomer Perzik Sangria



PEACH SUMMER SANGRIA

Ik ben een echte "natnek"
De hele dag door drink ik water,thee,cola,melk
Als het maar nat en koud is (thee warm natuurlijk)
En het is iedere keer weer leuk om een recept te vinden wat
En koud, en lekker is en vlug gemaakt....
Dit recept is heel simpel en een beetje feestelijk
Ziet er leuk uit ook nog eens
En s`winters ook heeel goed te drinken
Wil je een kindvriendelijke versie doe er dan bronwater met bubbels bij in plaats van wijn

Ingredienten

1 fles witte wijn (750ml)
1 cup perzik likeur
1/2 cup limonadesiroop (bevroren en in stukjes gehakt)
2 nectarines
1 cup groene of rode druiven 

Bereiden:

Maak de nectarines schoon en snijd ze in partjes
Was de druiven en halveer ze, haal de pitjes eruit (of laat ze heel)
Doe alle ingredienten in een kan.
Bedek deze en laat 2 uur maar lievereen nacht in de koelkast staan
Roer in de kan voor het serveren
Voeg nog wat blokjes ijs toe in het glas

Bron: Pizzazeria

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Germknodels


Germknƶdel

De Germknƶdelis een deegspecialiteit uit Oostenrijk en het zuiden van Duitsland
Het word warm geserveerd met boter en maanzaad en poedersuiker
De boter word ook wel vermengd met warme vanillesaus
Uiterlijk lijkt zo'n Germknƶdel nog het meest op een bapaobroodje waar een asbak op is geleegd.
Toch is het veel lekkerder dan het eruit ziet!
Een witte bol, gevuld met pruimenmoes of andere jam, in een bad van vanillesaus en overgoten met fijngemalen maanzaad vermengd met poedersuiker.
Dit recept is voor ca 6 germknodels.

Ingedienten:

500 gram bloem
250 ml lauwe melk
50 gram suiker
30 gram gist
30 gram boter
2 eieren
1 theelepel zout
1 geraspte schil van citroen
1 zakje vanillesuiker
Maanzaad
(zelfgemaakte) pruimenmoes of abrikozenjam (voor de vulling)
Vanillesaus of vanillevla

Bereiding:

Doe de bloem in een grote kom.
Doe er een lepel suiker bij, de gist (afgebrokkeld) en vijf theelepels warme melk. Roer het geheel dan zachtjes door met een vork.
Bedek de kom en laat het minstens een kwartier op een warme plek rusten. Bijvoorbeeld bij de verwarming.
Smelt de boter in een pan.
Voeg de warme boter, de eieren, de rest van de suiker, het zout, de vanillesuiker en de citroenschil bij het deeg.
Mix het deeg met je handen en begin in het midden.
Voeg de melk toe, maar zorg ervoor dat het deeg niet te plakkerig wordt.
Bedek het deeg in de kom en zet het apart op een warme plaats. Laat het deeg vervolgens een uur rijzen.
Zorg dat het deeg goed gekneed is en vorm bollen (hoe groot kun je zelf bepalen).
Stop een beetje pruimjam (of andere vulling) in het midden van elke bol.
(Zorg dat de bol sluit en er geen vulling uit kan lopen)
Zet de bollen op een rooster, 
Laat ze nog eens tien minuten op een warme plaats staan.
Vul een grote pan met water en zout en laat het koken.
Doe de bollen in het water en doe de deksel erop.
Laat de bollen 20 minuten staan in het heet (maar niet) kokende water.
Maal de maanzaad fijn en meng dit met wat poedersuiker.
Haal de bollen uit het water halen en strooi het mengsel van maanzaad en poedersuiker
Serveer met (in) vanillesaus.

Bron: Internet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tiroler Grostl


Tiroler Grƶstl

Ga je op wintersport.....
 Dan kom je dit zeker tegen op de menukaart
Dit traditionele Oostenrijkse recept is ontstaan door koks van de Gasthofen
Er werd teveel eten gekookt voor de gasten
Gevolg was dat het personeel de restjes van een paar dagen kregen voorgeschoteld
Dit kreeg de naam Tiroler Grostl
Wat een gewaardeerd gerecht is geworden
En je hoeft dit niet alleen op wintersport te eten...
Ook zomers buiten met een lekkere salade is dit heerlijk


Ingrediƫnten:

600 gram aardappelen
1 ui
300 gram spekblokjes
zout en (vers gemalen) zwarte peper
1 theelepel marjolein
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels boter
4 eieren

Bereiding:

Bak de spekjes in boter
Kook de aardappelen ongeveer 10 minuten in de schil
Snij de ui in kleine stukjes
Schil de gekookte aardappelen
Bak de uistukjes (niet te lang)
Snijd de aardappelen in dunne plakjes
Voeg de aardappelplakjes en de spekblokjes toe
Breng het geheel op smaak met peper, zout en marjolein
Regelmatig het geheel omscheppen
Laat de aardappelen goudbruin worden
Bak de eieren en voeg zout en peper naar smaak toe
Schep de Grƶstl op de borden, strooi er wat peterselie overheen
Bovenop ieder portie een gebakken spiegelei en klaar
Serveer de Tiroler Grƶstl met een lekkere frisse salade

Bron: Internet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kaiserschmarren


Kaiserschmarren

Ingrediƫnten

1 zakje vanillesuiker
125 gram bloem
3 eieren
25 gram suiker
50 gram rozijnen
300 gram melk
40 gram margarine
1 snufje zout
50 gram poedersuiker
(50 gram rum)

Bereiden:

Wel de rozijnen een half uur in de rum.
Splits de eieren.
Klop de eidooiers dik en schuimig met de suiker, vanillesuiker en het snufje zout.
Voeg om en om een beetje bloem en een scheutje melk toe.
Klop goed door tot een glad beslag is ontstaan.
Roer de rozijnen met rum erdoor heen.
Sla de eiwitten stijf en spatel het schuim voorzichtig door het beslag.
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en voeg een kwart van het beslag toe.
Bak de koek op een laag vuur tot de onderkant goudbruin is.
Til de koek op, doe nog een beetje boter in de pan en bak de andere kant goudbruin.
Leg de koek daarna apart en bak er nog drie met de rest van het beslag.
Breek de dikke pannenkoeken met een vork in onregelmatige stukken
Bak deze stukjes onder voortdurend omscheppen, nog 5 min.
Verdeel de kaisersmarren over 4 borden en bestrooi ze rijkelijk met poedersuiker.

Tip: Ook heel lekker met appelmoes of jam.

Foto: Internet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jeanne`s Haringsalade


Jeanne`s Haringsalade

Deze salade is een echte favoriet van me
En het klinkt gek...zoute en zure haringen samen
Maar het is echt verrukkelijk
Ik dacht dat ik dit recept hier op het bloggie had neergezet....
Maar nee, dus dat moet ik even veranderen
Want het is jammer als deze er niet bij staat

Ingredienten

1 krop sla
1 grote vleestomaat of 2 kleinere tomaten (ontpit en ontveld in stukjes)
1 sjalotje (gesnipperd)
grote zure bom (augurk) (in kleine stukjes)
2 zoute haringen
2 zure haringen
mayonaise
peper 

Bereiden:

Maak de sla schoon en scheur ze in kleine stukjes
Doe in een schaal
Doe de fijn gesneden zure bom erbij
Het fijn gesnipperde sjalotje
De tomatenstukjes en de in stukjes gesneden haringen
Strooi er wat peper over
Doe er een royale lepel mayonaise over en hussel alles voorzichtig door elkaar

(voeg desnoods nog peper of mayonaise naar eigen smaak toe)
Serveer met bruin of wit brood, crackers of toast

Bron: ik






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Valentijn Soep

14 Februari
Valentijnsdag....
Daar hoort iets lekkers bij
Je ziet mooie taarten en desserts
Ik kies dit keer voor een hartig receptje
Valentijnsoep is een mooi recept voor het begin van een dinertje voor 2
Mooi begin....toch??

Ingredienten

1 eetlepel olijfolie
1 fijngesneden sjalot
1 teentje knoflook (fijngehakt)
3 champignons
klein stukje bleekselderij
klein stukje prei
4 rijpe tomaten
5 l. groentebouillon
1 kaneelstokje
3 blaadjes basilicum
1 dl licht geklopte slagroom
Voor de garnituur:
3 gekookte groene asperges, in stukjes gesneden
2 eetlepel tomaat concassa
paar plukjes peterselie
1 snee witbrood
2 stukjes Bleu d'Avergne kaas van elk ca 20 gram 
 
Bereiding

Verhit de olijfolie en fruit hierin het sjalotje goudgeel, voeg de knoflook, champignons, bleekselderij, prei en tomaten toe.
Stoof het geheel gedurende ca 1 minuut.
Blus met de bouillon en voeg de pijpkaneel en basilicum toe.
Laat het geheel op een laag vuurtje gedurende een half uur trekken.
Druk de soep door een zeef.
Voeg de geklopte room aan de soep toe.
Verwarm de soep voor het serveren en klop deze tijdens het verwarmen met een staafmixer schuimig.
Voeg de asperges, tomaat concassa en peterselie toe aan de soep.
Snijd ondertussen hartjes uit het brood met een middenlijn van drie centimeter.
Leg de Blue d'Auvergne op het brood en gratineer de broodhartjes onder de hete grill tot de kaas ietwat gesmolten is.
Schenk de soep in een mooie kom en leg het broodhartje in de soep.
Schrijf een lieve boodschap op een servetje en de romantiek kan beginnen.

N.B Tomaat concasse is tomaat ontveld
Zaadjes en zaadlijsten verwijderd
In kleine blokjes gesneden (word vaak in soep en salades gebruikt)

Bron:Kook Jij

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Roze Valentine Truffels


Roze Truffels

Truffels om iemand mee te verwennen
Of voor jezelf (mag ook best)
Op het blog van Eva kwam ik deze truffels tegen
Ik kon ze niet weerstaan, ze zien er zo lekker uit.

voor 12 stuks:
Ingredienten:

100 gram witte chocolade
60 gram zachte boter
1-2 eetlepels rozenwater
1 verse eierdooier
zoete rode verf voor ovaal:
30 g kokos zoete rode verf

Voorbereiden:

Smelt de chocolade au bain marie
Voeg de rozenwater toe en meng dit door elkaar
Voeg de boter en eidooier toe, roer tot het mengsel goed vermengd is
Verpak het in huishoudfolie en zet in de koelkast (ca 1 uur)
Neem een theelepel en vorm 12 balletjes
Voeg een paar druppels rode kleurstof bij de kokos
Roer goed door tot een egale kleur is verkregen
Rol de truffels door de cocos en bewaar ze in een doos in de koelkast tot gebruik

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Valentijn Cake

Valentijn Cake

Uit niets spreekt meer liefde dan homemade lekkers.
Maak deze love-cake en verras je allerliefste er mee.
Vergeet niet alvast een fles van jullie favoriete mousserende wijn koud te leggen.
Langzaam wakker worden bij een punt friszoete love-cake,
glas bubbels en natuurlijk je Valentijn: als dat niet op & top Valentijn is?
De taart feestelijk inpakken en met een lief kaartje voor de deur leggen, dat kan natuurlijk ook.
Happy Valentine, ook voor jou!

Valentijn-cake, voor 6 punten:

Ingredienten:

200 gram roomboter, op kamertemperatuur
200 gram witte basterdsuiker
1 theelepel zout
4 eieren
200 gram bloem, gezeefd
125 ml slagroom
1 eetlepel parfait amour (rozenlikeur) of een paar druppels rozenwater
1 eetlepel gestampte muisjes (anijssuiker)
150 gram kwark
50 gram witte chocolade, grof gehakt
decoratie,
 bijv. gesuikerde rozenblaadjes,
 of maak zelf van marsepein of fondant decoratie hartjes

extra nodig:
hartvormige taartvorm (ca. 18-20 cm), ingevet en bodem bekleed met bakpapier

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius
Klop met de mixer of keukenmachine de boter, suiker en zout zacht en romig.
Voeg al kloppende 1 voor 1 de eieren toe.
Zeef de bloem en spatel de bloem door het beslag.
Schep het beslag in de vorm en bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 1 uur lichtbruin en gaar.
Laat de taart 10 min. in de vorm afkoelen, stort en laat verder afkoelen op een taartrooster.
Klop intussen de slagroom met de likeur en gestampte muisjes bijna stijf.
Spatel de helft van de slagroom luchtig door de kwark.
Schep er de chocolade door.
Snijd met een broodmes de taart in 2 plakken.
Bestrijk de onderste helft van de chocoladecreme.
Leg er de bovenste plak op en bestrijk deze met de slagroom.
Maak de taart persoonlijk af, met gesuikerde rozenblaadjes of andere decoratie

Bron: deliciousmagazine.nl

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Vraagje


Vandaag geen receptje.....
Maar een verzoekje.....
Ik kreeg gister een mailtje van Elisabeth....
Heeft in Limburg gewoond maar woont nu al jaren in Canada.
Ze is op zoek naar het recept van PLUNDERKRANS
Oorspronkelijk een Duits recept
Maar een bakker in Limburg op het bekende Vrijthof maakte ze
Gemaakt van getoerd en gerezen deeg en gevuld met amandelspijs
Wie o wie heeft dit recept of kan ons verder helpen.
Je maakt er iemand heel blij mee.
Je kunt mailtje sturen via het postkantoortje rechts
Mijn dank is groot



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten