Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Asperge Roquefort Taart

 Foto: Jonathan Lovekin for the Observer


Asperge en Roquefort Taart

Je kunt voor deze taart roquefort gebruiken, 
maar andere blauwe kazen kunnen ook (Stilton, Danish Bleu of zoiets)
Neem een blauwe kaas die je lekker vind
Je hebt maar een klein beetje nodig
Een springvorm van 22 cm doorsnee heb je nodig
De bodem is pittig maar smaakt prima bij de cremige vulling

Ingredienten:

Voor de bodem:
90 gram boter (koud)
150 gram bloem
1 eidooier
1 theelepel zwarte peper (uit de molen)

Voor de vulling:
12 asperge 
300 ml slagroom
2 eieren
200 gram Roquefort of andere bleu cheese

Bereiden:

Maak de bodem
Snij de boter in kleine stukjes
Wrijf de bloem met je fingertoppen door de bloem
Of maak het deeg in de keukenmachine
Gebruik de pulsknop tot je een kruimelig deeg hebt
Voeg de eidooier toe met de peper en 2 eetlepels water
Maak hier een stevig deeg van
Verpak het in huishoudfolie en zet ca 20 minuten in de koelkast
Verwarm de oven intussen voor op 200 graden celsius

Breng een pan water aan de kook
Snij de asperge`s in stukken van dezelfde lengte
Kook ze voor 5 minuten in flink kokend water tot ze bijna zacht zijn
Haal ze met schuimspaan uit het water en leg ze op keukenpapier om uit te lekken
Klop de eieren lichtjes op en doe ze bij de room
Doe er peper (en beetje zout als de kaas niet te zout is)bij
Klop dit goed door
Doe het deeg in de springvorm (zorg dat er geen barstjes inzitten en de hoeken goed zijn gevuld)
Doe er bakpapier in en bakbonen en bak de bodem in de oven ca 15 a 20 minuten
Haal de bonen en bakpapier uit de bodem en bak de bodem nog 5 minuten
(de bodem moet droog aanvoelen)
Zet de oven nu op 180 graden
Leg de asperge`s op de bodem van de deegbodem
Verkruimel bleu cheese erboven
Giet het ei roommengsel erover
Zet voorzichtig in de oven en bak ca 40 minuten tot de vulling stevig is
Zet op een rek om iets af te koelen
Haal de rand er voorzichtig af en zet de taart op een mooi bord of schaal
Serveer de taart lauw warm


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten