Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Pruimen Ketchup



Pruimen Ketchup.

Eens iets anders dan tomaten ketchup is wel ketchup van pruimen.
Iets zoeter van smaak, toch pittig....
Lekker om te dippen of bij de bbq 
Helemaal lekker bij gevogelte of kip.


Ingredienten:

250 gram pruimen
125 gram uien 
15 gram verse gemberwortel 
1 teentje knoflook 
0,5 dl ciderazijn 
½ theelepel fijn zeezout 
½ theelepel gemalen mosterdzaad 
½ theelepel gemalen chilipepers 
½ theelepel piment 
2 zwarte peperkorrels 
30 gram bruine suiker

Bereiden:

Was de pruimen en ontpit ze. 
Schil de ui, knoflook en gember en snijd deze in stukjes. 
Pureer de pruimen met de ui, knoflook en gember in een keukenmachine of blender. 
Doe de ciderazijn in een pannetje en zet deze op laag vuur op. 
Voeg hier de puree van pruimen, ui, knoflook en gember aan toe. 
Laat het mengsel gedurende 30 minuten zachtjes sudderen. 
Vergeet niet af en toe te roeren. 
Roer vervolgens de bruine suiker er door en laat het tot de helft inkoken. 
Dit duur ongeveer een uurtje. 
Haal de pan van het vuur en laat de ketchup iets afkoelen. 
Zorg dat je in de tussentijd een aantal potten of flessen (met deksels) in soda hebt gesteriliseerd. 
Vul de potten en flessen en sluit ze af. 
Zet ze gedurende het afkoelen op de dop neer. 
Op deze manier trek je het vacuĆ¼m en is het langer houdbaar. 



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten