Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Queen of Puddings


Queen of Puddings

Dit is met recht de queen of puddings in Engeland
En echt niet moeilijk te maken...
Je kunt ze zowel in 1 persoons schaaltjes of ramekins maken (hierboven)
Of in een grote schaal (hieronder)
Echt yummieeeeeeeeee

Ingredienten:

Boter om ramekins in te smeren
75 gram witbrood kruimels
600 ml volle melk
1 vanille stokje
50 gram suiker
1 groot ei
2 grote eidooiers
100 gram frambozenjam

Voor de topping:
4 grote eiwitten
150 gram suiker

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Beboter 6 ramekins of hittebestendige (glazen) schaaltjes (doorsnee 10cm)
Verdeel de broodkruimels gelijkmatig over de ramekins
Doe de melk in een steelpan
Snij de vanillestok in de lengte door de helft
Schraap het merg eruit en doe dit in de melk met het stokje
Breng de melk langzaam aan de kook en haal van het vuur
Klop de suiker ei en eidooiers in een kom tot de kleur lichtgeel is en de suiker is opgelost
Giet in de melk en mix het goed door met de mixer
Doe in een kan zodat je makkelijk kan gieten.
Giet het mengsel gelijkmatig in de ramekins
Zet de ramekins in een grote ovenschaal
Giet genoeg heet water in de ovenschaal tot de ramekins voor de helft in het hete water staan
Zet de ovenschaal met de ramekins in de voorverwarmde oven en bak ze in 25 a 30 minuten
Tot de custard stevig is geworden.
Haal ze uit het water en laat ze afkoelen, gooi de ovenschaal leeg
Zet de ramekins in de lege ovenschaal
Verwarm de jam tot ze makkelijk in de ramekins gegoten kan worden
Verdeel de jam over de potjes als de custard koud is.
Klop de eiwit voor de merinque topping stijf
Doe dan de suiker er in gedeeltes bij (eetlepel per keer)
Tot je een fluffy stijve punten kunt trekken als je de mixer eruit haalt
Doe de merinque in een spuitzak
Spuit rozetjes op de jam in de ramekins
Zet nog even in de oven voor 10 a 15 minuten tot de merinque licht goudbruin is.
Serveer gelijk....




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten