Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Franse Uiensoep


Franse Uiensoep

Met dit weer smaakt deze uiensoep natuurlijk altijd.
Niet zo moeilijk te bereiden.
Je straft hier niemand mee na een fikse wandeling in de kou....

Ingredienten:

2 grote uien
2 eetlepels ongezouten boter
1 theelepel suiker
4 cups bouillon (rund of kip)
1 knoflookteentje (uit de pers)
1/2 theelepel gedroogde tijm
1/4 theelepel verse zwarte peper
zout
4 sneetjes baquette
1 & 1/4 cup kaas (cheddar,goudese of gruyere kaas)

Bereiden:

Snij de uien door de helft
Snij hier dunne schijfjes van.
Smelt de boter in een pan op halfhoog vuur
Voeg de uien en de suiker toe.
Bak dit onder af en toe roeren in ca 30 minuten bruin en zacht 
Doe een 1/2 cup bouillon toe
Breng het mengsel aan de kook onder voortdurend koken
Schraap met de houten lepel goed over de bodem zodat het aanbaksel los laat
Herhaal dit nog eens met een 1/2 cup bouillon.
Is alles goed opgelost voeg dan de rest van de bouillon toe met de knoflook en de tijm
Breng op smaak met peper en zout.
Laat nog zachtjes 15 minuten sudderen
Rooster het brood goudbruin
Zet 4 ovenvaste soepkommen op een bakplaat
Schep de soep in de kommen
Verdeel de helft van de kaas over de kommen
Leg een geroosterd stukje baquette op de soepkom
Strooi de over gebleven kaas erover
Zet onder de grill tot de kaas is gesmolten en goudbruin is (3 minuten)

Bron: Babbles

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 reacties:

Anoniem zei

Mmmm, lekker. Ik dacht meteen, laat ik dat morgenavond even maken. Maar we moeten naar een receptie, en dan is die knoflook misschien niet zo een goed idee!!

Fijn weekend.

Jeanne zei

Nee dat lijkt me ook geen goed idee.
Zou het maar op een andere dag eten Thea.Maar het is lekker...
Groetjes.

Populaire berichten