Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Quiche met Prei en Geitenkaas


Quiche met Prei en Geitenkaas 

Heerlijk....met een frisse salade een heerlijk lunch gerecht
En met kommetje soep vooraf en stokbroodje een lekker zomerse maaltijd
Ook lekker is het om de geitenkaas te mengen met walnoten.....
Druppel er dan wat honing over als je de kaas en walnoten op de prei doet
Hou verder het recept aan.

Ingredienten:

230 gram bladerdeeg 
25 gram boter
2 flinke preien
100 gram zachte, verse geitenkaas
 2 eieren + 1 dooier
2 dl crème fraîche 
bosje verse bieslook 
 25 gram geraspte gruyère kaas

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200°C
Leg het deeg in de vorm, prik het flink in met een vork en bak het 10 minuten
 Zet de oven nu op 175°C
Snijd de prei in ringetjes,1/2 cm
Smoor de prei 5 minuten in de boter
Laat afkoelen
Klop de eieren los met de crème, de fijngeknipte bieslook, p en z. 
Snijd de geitenkaas in blokjes
Verdeel de prei over de bodem, verdeel de geitenkaas erover en giet het eimengsel eroverheen. 
Strooi de gruyère erover en bak 30 à 35 min.

TIPS:
Serveer de quiche warm. 
Kan ook als lunchgerecht voor 3 à 4 personen.

Doe bakpapier in de vorm, je krijgt de quiche er dan heel makkelijk uit.
 Zorg dat de oven voorverwarmd èn op temperatuur is, voordat je de bodem voorbakt. Gebruik liefst een metalen vorm. 
Zorg dat je prei niet te nat is, eventueel afgieten. 
Je kunt ook nog een laagje paneermeel op de bodem strooien voordat je de prei toevoegt.

Bron: Smulweb


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 reacties:

Annelien Vermeersch zei

Ik heb de bodem niet voorgebakken ( doe ik eigenlijk nooit) en heb er gerookte zalm aan toegevoegd... :-)

Populaire berichten